2021-08-29 15 浏览
近來好想食BBQ之前上見到自助串燒店任食兩小時決定同朋友一試餐廳環境舒適闊落由於我們一行二人食6點時段坐一卡梳化好闊落有玻璃透光感覺十分開揚吾覺得好局速仲可以望到油麻地景色串燒分咗幾個類別有牛丶豬丶雞丶海鮮差不多成40款選擇任食仲有甜品可選等等飲品都有多款選擇有汽水、茶類、仲有支裝豆漿任飲店員一開始會遞上一盤串燒細心介紹如何使用燒盤及醬汁每檯有一個鐵架好整齊擺放串燒每檯設有3款醬汁及4款調味粉醬汁有泰式魚露、燒汁及韓式梨汁燒烤醬調味粉有孜然粉、椒鹽粉、串grill辣粉、海鹽可以根據個人口味做出不同配搭我最喜歡就是鯖魚將魚肉燒到7成熟搽上燒汁再燒多陣鯖魚魚皮好香脆 ☺️一向BBQ都喜歡食燒棉花糖作甜品呢度都有可點選棉花糖只需放上爐上轉幾個圈佢平均燒到外皮脆身外脆內流心超好味😋仲要最後每人有一個Haagen-Dazs雪糕每串串燒上面有齒輪可以放上去爐嘅齒輪上邊等佢自己轉好適合懶人去😂嘆住冷氣BBQ☺️

近來好想食BBQ

串燒分咗幾個類別
有牛丶豬丶雞丶海鮮差不多成40款選擇任食
仲有甜品可選等等
飲品都有多款選擇
有汽水、茶類、仲有支裝豆漿任飲

店員一開始會遞上一盤串燒
細心介紹如何使用燒盤及醬汁
每檯有一個鐵架好整齊擺放串燒
每檯設有3款醬汁及4款調味粉
醬汁有泰式魚露、燒汁及韓式梨汁燒烤醬
調味粉有孜然粉、椒鹽粉、串grill辣粉、海鹽
可以根據個人口味做出不同配搭

好適合懶人去😂
嘆住冷氣BBQ☺️

2021-08-25
2021-08-28 24 浏览
一行6人黎左呢間到食串燒! 4人或以下就2小時任食,4人以上就2.5小時任食,所以我地就可以燒2.5小時。一開始既時候會講解下點操作,之後可以自助落單,fill野食都fill得幾快,不過個爐啱啱開個陣,唔係好夠熱,燒野食既時間都幾耐,加上個爐得12個串位咁上下,變相開頭可以食野既速度就好慢😂唯有燒啲快熟啲既,開頭可以食啲野墊下胃😂野食都幾新鮮既,又多款式,亦有菜比你唔係齋食肉,同時雖然野食冇咩調味,但有哂唔同既醬同調味粉(椒鹽呀/孜然粉/辣粉)都有比你按個人喜好去加,都幾好。野飲任拎,最後都每人有杯雪糕,2百幾蚊黎講,抵食就唔算架喇,不過有機會都會再黎,一班人嘆住冷他燒下野咁都幾開心💛不過下次就識路,會燒啲快熟啲既先!

2021-08-26 26 浏览
天氣咁熱又口痕想BBQ,所以就搵到呢間‘串Grill自助燒烤專門店’。入到去見到個環境同裝修唔洗講都知正拉👍👍佢呢度係任食飲,可以食兩個鐘,用QR code 點餐,我覺得幾好,夠哂方便🥰又環保而野飲就係自己去雪櫃拎,選擇都算多👍👍準備叫野食時個職員好細心咁介紹點燒,咩醬汁配咩會好味😋野食方面我地豬牛雞海鮮丸咩都叫哂😂😂😂😂先講牛拉,佢有分兩種,一種係和牛,一種係普通牛柳粒,兩種都好香牛味,不過和牛真係好正,入口即溶,個人比爆like 👍👍👍👍👍豬同雞都好正,夾埋佢啲調味料真係好野味😋雞軟骨,豬腩肉🥰🥰🥰🥰另外要推介既係佢既墨魚咀🤭🤭🤭呢個平時啲餐廳都唔見有,真係估唔到有得食,而且燒起上黎超香口😙😙送酒一流佢啲丸同埋腸都好好正😂😂我個人鐘意魚形既魚丸☺️不過個人有個小小提議,燒之前可以將每串野食之間夾開少少,咁可以快熟啲,特別係和牛😏😏😏🥰最後佢仲送左每人一杯密瓜味既雪糕🍦🤭🤭正

入到去見到個環境同裝修唔洗講都知正拉👍👍

而野飲就係自己去雪櫃拎,選擇都算多👍👍

準備叫野食時個職員好細心咁介紹點燒,咩醬汁配咩會好味😋

野食方面我地豬牛雞海鮮丸咩都叫哂😂😂😂😂

另外要推介既係佢既墨魚咀🤭🤭🤭

佢啲丸同埋腸都好好正😂😂我個人鐘意魚形既魚丸☺️

最後佢仲送左每人一杯密瓜味既雪糕🍦🤭🤭正

2021-08-25 30 浏览
朋友介紹在油麻地有間自助BBQ 餐廳,岩晒我這個懶人,因為只需要將BBQ 串,放到烤爐上,就會自動旋轉,不一會兒,就可以享用,超正超方便的呢!餐廳的座位很闊落,坐得很舒適,而且很貼心,每張枱面還放置了風扇,供我這個大汗之人用。調味料很多元化,還提供bbq汁, 使食物的味道可按自己喜好調節。打卡也一流,BBQ 串整齊地排列,乾淨企理!選擇也十分多,有菇菌類,肉類,海鮮類,丸類。用手機下單,不一會便送到枱上。燒豆卜串必點,脆卜卜的,超香口。燒牛肉粒也必點,牛很有牛香,肉質鮮嫩,很juicy! 墨魚咀粒粒飽滿,口感爽脆,很新鮮,值得一試。朋友大讚好玩又好吃,下次一定要再來!

燒豆卜串必點,脆卜卜的,超香口。

燒牛肉粒也必點,牛很有牛香,肉質鮮嫩,很juicy!

墨魚咀粒粒飽滿,口感爽脆,很新鮮,值得一試。

朋友大讚好玩又好吃,下次一定要再來!
2021-08-23 33 浏览
放緊暑假,鄰近傍晚嘅時候發現左間喺油麻地嘅自助燒烤餐廳,就諗住同朋友一齊去食一次燒烤放題,呢間餐廳係喺油麻地地鐵站a2出口行一到兩分鐘左右嘅一棟大廈入面嘅,大廈嘅大堂,電梯嘅環境都相當之好以上到七樓就見到呢間鋪頭,呢間係全層唯一嘅餐廳,基本上可以話一出電梯門口就可以入到間餐廳,咁樣嘅話就十分之適合一啲方向感唔係好好嘅人!餐廳嘅環境十分之好,地下可以清晰睇到係好乾淨嘅,用餐嘅環境十分舒適,檯面都好乾淨,唔會出現一啲好痴手嘅感覺,俾人一種乾淨企理嘅感覺呢個就係檯面上嘅一啲調味料同埋兩把風扇,啲調味料對於我嚟講就已經足夠,佢有燒烤醬,孜然粉,辣椒粉等唔同嘅調味料,可以話係好正!令我覺得有趣嘅係呢個濕紙巾,同其他店舖嘅濕紙巾包裝上有好大嘅區別,而且呢個濕紙巾係冇酒精,我覺得好用呢間餐廳係自助點餐,只需要一部電話就可以點到,而且點完之後好快就會有人送過嚟,服務十分之好呢度嘅食材擺放十分企理,令人覺得好舒服,而且佢嘅食品種類繁多,可以滿足到唔同嘅人燒烤嘅期間,唔需要時刻記住翻啲野食,部機好自動化,會自轉,好方便呢個就係自己烤出嚟嘅牛柳,好有成就感,好好味!飲品櫃有兩個,呢個係其中一個,飲品嘅種類都

呢個就係自己烤出嚟嘅牛柳,好有成就感,好好味!

飲品櫃有兩個,呢個係其中一個,飲品嘅種類都好多,可以揀唔同嘅嘢飲,適合唔同口味嘅消費者

最後,到差唔多淨翻10分鐘嘅時候會有職員過嚟問你需唔需要食雪糕,每個客人可以有一杯免費嘅雪糕,有唔同嘅味道揀,而我揀咗朱古力味,好好味!
總而言之,呢個鋪頭係一間好好嘅舖頭,大家可以去試一下!
2021-08-21 26 浏览
今日泥左旺角行街,見到網上有人推介有自助燒烤餐廳,於是我就嚟咗試吓食呢間係旺角串grill自助燒烤店,我覺得佢近油麻地地鐵站多啲🤭環境方面,我覺得坐得好舒適,而且餐廳都好貼心,雖然開咗冷氣,但都會安排風扇仔俾我哋一路笑一路涼住😜唔怕夏天燒到出汗啦。自助燒烤係120分鐘任食的😻食完仲有雪糕送🤩一人一杯正。 而且有好多飲品選擇!食物方面,有黃牛、黑毛豬、蜆肉、羊卷肉等等好多選擇。我特別推薦佢哋嘅牛,我瘋狂點咗好多😍而且甜點仲會有棉花糖同埋雞蛋包,好正啊!淨係食物質素真係唔差,我哋食足120分鐘,食唔停 ,真係食到走為止🤣調味料同醬汁方面亦都提供咗好多選擇,我個人就好鍾意食重口味嘅嘢,所以想燒得重口味啲就一定要落調味料🤣

2021-08-17 30 浏览
響附近收工,見到間串燒放題,覺得好正,加上自動轉,唔洗人手,返左成日工,都攰喇,所以入去食晚飯😂🌟 M6 和牛牛柳,牛舌,牛西冷,牛肋腩牛類方面,牛柳牛味濃郁,細細粒好快熟😋牛舌爽口彈牙,西冷切成一粒粒,但都種食鐵板既感覺,牛肋腩軟熟😋🌟 雞腎,雞皮,雞中翼,雞卷肉雞腎爽脆,雞皮燒完後香脆,雞中翼切開一半,單骨方便燒,易熟,而雞卷肉雞肉嫩滑😋🌟 多春魚,墨魚咀,蜆肉多春魚大條,好新鮮,墨魚咀燒得香脆,蜆肉串成好多粒, 蜆肉燒完一樣鮮甜😋🌟 豬柳漢堡腸,台灣腸豬柳漢堡腸好特別,同食豬柳漢堡扒既味道一樣,但變成香腸,唔會太咸,必點😋台北腸燒完後,食落有種去左台灣既感覺,令人好懷念去台灣旅行既時光👍🏻🌟 Haggen-Dazs 雪糕食到最後,餐廳送每一杯雪糕,仲要係Haggen-Dazs,好滿足😋

🌟 M6 和牛牛柳,牛舌,牛西冷,牛肋腩

牛類方面,牛柳牛味濃郁,細細粒好快熟😋

🌟 雞腎,雞皮,雞中翼,雞卷肉

🌟 多春魚,墨魚咀,蜆肉

🌟 豬柳漢堡腸,台灣腸

🌟 Haggen-Dazs 雪糕

2021-08-16
  • M6和牛牛柳
  • 牛舌
<< Thursday Couple 為食記🐖🍌>> 今日去旺角,見到有間新式嘢,仲要係黃店,好似幾好玩咁,所以就同男朋友黎黎到試下呢個自助嘅串串串BBQ了!🔥🔥🙈😋🍢🍢環境好企理,乾淨舒適又夠大,啱曬一大班朋友聚腳吹水,佢有埋好似韓燒個種抽油煙,所以完全無油煙臭味,好乾爽,冷氣都足夠!🔥🔥🤙🏼唔錯!人流都幾多,而佢哋嘅人手都夠,待應都好有禮貌,加上用電子落單,所有嘢都算快手,每次都可以order 多款嘅食材,一路食一路燒咁🔥🔥佢哋提供咗好多調味料比我哋點同用,其中佢哋有個韓式嘅梨醬好特別,🥰甜甜地,好match d串燒,而一般嘅孜然粉同辣粉都好正!🍢可以直接灑上啲串燒上面!😋😋🔥仲有呢個可愛有趣嘅濕紙巾🔥🤣🤣鬼馬🙈每一次點左食物佢都會比一個新盤我哋,都好乾淨,唔會好麻煩,衛生,一串串咁放入個架上面,燒緊個陣,🥳大家就可以吹下水,幾推薦佢哋啲腸仔類,同蔬菜類,翠肉瓜,讚!🤣🔥😋同埋佢個年糕丸都係好正!🤙🏼最正嘅位係完全無油煙味,又唔洗自己拎住燒,放係架上面就會自動轉!方便🔥🙈啱曬我懶人族😂😂😂佢哋都提供好多飲品,全都係任飲,自取!🔥🔥🥳最後仲送每人一杯H
<< Thursday Couple 為食記🐖🍌>>

唔錯!

仲有呢個可愛有趣嘅濕紙巾🔥🤣🤣鬼馬🙈

佢哋都提供好多飲品,全都係任飲,自取!🔥🔥🥳

最後仲送每人一杯Haagen Dazs 雪糕仔,開心!涼曬😋😋
呢度環境好舒服,都係以卡位模式😍😍😍仲要環境真係十分之乾淨☺️☺️☺️好欣賞佢有好多唔同嘅醬料,可以自己調味😆😆😆😆呢度係用咗一個好新穎嘅串燒方式,完全令我對全消有改觀♥️♥️♥️♥️部機會自動幫你旋轉燒嘢食😞☺️☺️☺️☺️呢度嘅嘢食有好多款式,無論牛豬雞羊海鮮蔬菜仲有甜品添!最重要啲嘢就係好新鮮😆😆😆😆😆有份量啱啱好😍😍😍😍😍所以大家都唔使驚就住就住嚟啊好好味😆😆😆😆😆
好欣賞佢有好多唔同嘅醬料,可以自己調味😆😆😆😆

呢度嘅嘢食有好多款式,無論牛豬雞羊海鮮蔬菜仲有甜品添!

好好味😆😆😆😆😆
2021-08-09 32 浏览
自助嘅串燒,真係好特別而且好滋味!呢一間旺角嘅放題,主打串串,從蔬菜,肉類,再到海鮮,唔同嘅選擇令人眼花撩亂❤今次試咗好多品種,最鍾意嘅當然仲係肉串🥰因為佢嘅選擇好多,而且每一次上菜都好快手,每一盒佢有特製嘅盒裝住,隔得開之餘,仲可以方便你攞,試到唔同嘅味道。最鍾意嘅仲係牛舌😍😍因為佢厚切之餘,燒咗之後肉質好鮮嫩,而且爽口嘅口感特別彈牙。食完之後仲有一個Häagen-Dazs雪糕送俾你,真係食埋甜品太滋味~

2021-08-06 1678 浏览
夏天去BBQ,真係好熱好熱。但朋友仔又話想燒野食,之後竟然俾我搵到呢間食串燒嘅餐廳,所以就緊係食啦!呢間餐廳位置超方便,油麻地地鐵站一出就到。上到去餐廳環境好舒服,全部卡位為主,又闊落,坐得舒服!我地大概6點左右上到去,餐廳都已經坐左半場,呢度7點半前埋單會平啲,所以大家可以早啲上去食。因為7點左右就要排隊㗎啦!一坐低,職員會介紹個爐點用,亦會講一講枱面嘅嘅醬汁,點樣落單。態度友善,讚讚!呢度用QR code網上落單,方便,食物一目了然!亦減少左漏單機會!餐廳最入有幅畫,記得行去參觀下🤓飲品都有好多款,汽水,茶,檸檬茶,菊花茶都有!仲有好特別,有支裝豆漿!落單等一陣,職員就送上一盤盤嘅串燒啦!豬牛雞海鮮,蔬菜類,仲有甜品!一定夠哂飽,款式又多,一串串咁食,好方便!呢個串燒爐,放上去佢就會自己不停轉,不停燒,所以放上個爐等食就得㗎啦!不過大家都要望住啲野食,一個唔留神,可以會燶左😂大家記得必食M6和牛,墨魚咀,一串串咁食,唔經唔覺真係食左好多串。。。再加上孜然粉,燒烤醬,柚子醬,辣粉,隨大家口味而加,真係食到停唔到口㗎。由於出食物好快,所以職員都有提醒叫我地唔好一次落得太多,因為啲肉類好

由於出食物好快,所以職員都有提醒叫我地唔好一次落得太多,因為啲肉類好易出血水咁就唔好食㗎啦。所以每次落20-30串,食完再order,再燒再食,咁就prefect啦!

我地不經不覺就食左好多round,好多串啦。
甜品真係必食,有雞蛋仔同棉花糖,好好食!外脆內軟

食完埋單時候,仲有一杯H字頭雪糕㗎!
食飽食雪糕,滿足!提提大家記得要訂枱呀,因為我地食完出嚟好多人等位。
2021-08-04
2021-08-02 37 浏览
上次嚟嗯橦大廈找食,無意中見到串Grill,好耐之前在量角後街的總店食過一次,人山人海在門口排隊,食物不錯的,但店內就有些迫。今次見佢開分店,當然要訂個位試下啦!一份到去,職員超級友善,而且好有禮貌,帶我去了窗邊卡位,個座位闊落到我可以瞓直個人,而且只是兩排的卡位,中間通道又闊落,同總店真的好大分別!這裡的照觀都唔錯,邊燒烤邊望落去街頭,真心唔錯!職員埋位又好細心再介紹一次那些粉和醬料的用途,抵讚!食到還有40分鐘,會提你十分鐘後last order,貼心!食物方面,選擇依舊很多,牛肉新鮮又juicy,個爐有個好處,一燒完放在上層等佢涼一涼,就可以更鎖死血汁,正!牛舌切粒,燒完唔會硬!墨魚咀係我的至愛,食落口感好好,實在有些難以形容!豬腸又係好正,一路燒一路迫晒肥油出嚟,食落口好白脆!飲品選擇都好多,總會找到想飲的!總之,一定會有下次,食物好、職員好、環境好、冷氣勁!
總之,一定會有下次,食物好、職員好、環境好、冷氣勁!
2021-07-27 77 浏览
【串Grill自助燒烤專門店🍢】一直到想try try呢個自助燒烤😂 上次fd子生日,終於比我試到啦! 但同期待中既有少許落差🥲🥲因為去到真係好熱🥵🥵 宜家大熱天時,諗住行到入到餐廳可以涼下,但佢個冷氣應該唔太夠力。對住個火爐燒咗一陣已經feel到開始岀汗,雖然佢每枱都有兩個風扇仔比你,但其實都唔太夠🥲 怕熱既朋友要留意下串燒方面🍢個人覺得佢種類唔算好多,係有啲特色野比你食下😂 eg串燒雞蛋仔,串燒燒賣,但味道就😬。。而且個爐既間距唔夠大,有時大件小小既串燒會 「打交」😂 卡住咗轉唔到佢罐裝飲品任飲,食完會有反一個haagen dazs雪糕食🍧整體其實食物質素一般,都係比你一路食一路玩下😂 雖然佢係兩個鐘頭內任食,但唔會話食到好飽,因為燒既過程都頗費時,如果四人一張枱都真係燒到2046先會食得飽😂 不過店員們都幾nice,朋友生日亦無另收切餅費🍰性價比唔高,但想一路食一路玩既都可以try try kui既🤭
【串Grill自助燒烤專門店🍢】

串燒方面🍢

庆祝纪念
生日
2021-07-26 83 浏览
聽講開左間新分店,朋友就黎生日又有一個藉口食好D所以又黎呢度慶祝生日,位於7樓觀景開揚 座位非常之闊落2個人都安排坐卡位🥳一坐低,侍應好快手將各類食物都比少少我們燒住簡♥️呢間仲用左電子落單,連侍應都唔使搵就可以落到單,快靚正仲有得叫特製飲品,手調白桃烏龍,淡淡桃香唔會死甜,清爽解渴食物方面超多選擇,單單類別都有十大類🤤🤤🤤菠蘿新鮮菠蘿串串都甜,一個人都食左8串,可想而知有幾咁好味多款腸款有台灣腸,廚師腸,豬柳漢堡腸♥️最愛台灣腸,燒到外層脆卜卜,一解冇得去夜市之苦主打牛類牛西冷啖啖肉,牛肋腩肥瘦交融雞軟骨脆卜卜加上調味粉非常之惹味食到最後,當然要燒棉花糖配上外脆內軟嘅雞蛋仔♥️當然唔少得賣咗單就會比你的Haagen dazs雪糕♥️♥️♥️壽星女表示很滿足,又多選擇,又識得自轉
聽講開左間新分店,朋友就黎生日又有一個藉口食好D

所以又黎呢度慶祝生日,位於7樓觀景開揚 座位非常之闊落

仲有得叫特製飲品,手調白桃烏龍,淡淡桃香唔會死甜,清爽解渴
食物方面超多選擇,單單類別都有十大類🤤🤤🤤
菠蘿
新鮮菠蘿串串都甜,一個人都食左8串,可想而知有幾咁好味

多款腸款

主打牛類
牛西冷啖啖肉,牛肋腩肥瘦交融

雞軟骨脆卜卜加上調味粉非常之惹味

• 台灣腸
2021-07-22 71 浏览
上次六點walk-in去無位,今次醒目book左先,book六點,舖頭打黎話可以早十至十五分鐘上去。全舖都係年輕店員,有禮勤快。首先店員會簡單介紹程序,枱上有泰式辣醬、泰式魚露、燒烤醬。四款味粉,孜然粉、椒鹽、鹽、七味粉。根據店員指示食物燒熟大約七成就要搽燒烤醬。一開始會擺低一盤約十串既串燒。之後我地點了一些須時較耐既串燒,例如雞皮(大約要20分鐘),落單幾分鐘就送到。全部串燒無調味,要一邊燒一加味。但燒烤醬太杰掛唔到上食物,寧可比啲最普通既豉油我還好。另外可灑上味粉作味,但食物面積太細,要灑好多先夠。要好有心機先可以自行燒出美味串燒,肉類不能燒太耐,一過龍就又乾又硬。飲品方便最多人揀應該係烏龍茶吧,消滯又解渴。另有無添加豆漿,樽裝凍檸蜜、凍檸茶等等⋯⋯還可以加錢飲生啤。最後,120分鐘時間是足夠的,不用心急,慢慢燒好啲,唔好浪費食物。