2022-12-01
天氣清涼 最想就是BBQ, 女士們當然想 享受BBQ的美味 ,但又想坐得舒舒服服。朋友推薦自動轉轉轉串燒, 未試過之前一直在估估下,點樣可以做到自動轉串燒, 以為類似 光波爐嗰啲轉盤, 這樣想實在太膚淺了。 原來係燒烤爐有特製卡槽, 串燒平均勻360度 受熱燒烤, 輕輕鬆鬆把 一串串的食物放在卡槽上, 傾下偈飲下嘢, 話咁快就可以品嚐。點咗好多唔同種類嘅食物, 手機下單 乾淨衛生, 牛肉類有牛柳粒 、牛肋條, 仲有台灣腸仔、 墨魚丸、 蝦卷 、黑豚肉 、秋刀魚 、雞肉捲、菠蘿、翠玉瓜、蕃茄 、番薯仔 、秋葵、冬菇, 真係好多唔同款式嘅嘢 任飲任食。因為即刻order轉個頭就會送嚟, 所以我哋都係食幾多嗌幾多, 食曬再慢慢叫唔使心急。飲品勁多涼茶汽水,都幾鍾意同埋比較特別係有豆漿, 食咗啲比較辣嘅食物嘅時候可以解辣, 最後仲有雪糕食。 餐廳其實都幾大方, 座位置闊落, 夠位擺食物之餘,仲可以擺個靚pose影相打卡。