2016-12-06 399 浏览
黎自日本既世界第2好味雪糕蜜瓜包,之前睇杜如風介紹話好好食!終於開到黎HK,唔洗搭飛機去食啦!香港店有既味同日本唔同,暫時香港只有綠茶、朱古力同雲尼拿。我揀左綠茶啊,個雪糕食得出真係日本料,係特別滑,奶味都好香,綠茶味又夠突出。個包超正!外面果D方形粒粒係超脆,個包本身又好鬆軟,夾埋D雪糕一齊食,個包夠熱令到D雪糕半融,CREAMY半融既雪糕口感同個包好夾!但聽好多人講都話係日本好食D,下次去日本再試下先!
香港店有既味同日本唔同,暫時香港只有綠茶、朱古力同雲尼拿。
但聽好多人講都話係日本好食D,下次去日本再試下先!
2016-12-05 441 浏览
世界第2好味雪糕蜜瓜麵包終於唔洗恨死隔離啦 因為世界第2好味日本雪糕蜜瓜包正式登陸香港啦 哩間雪糕蜜瓜包一向係日本頗有人氣 自從經過杜如風介紹後 更加受香港人注意好多人去日本亦專登去試下 小妹亦時其中一位 記得當時熱辣辣既麵包加上嫩滑既雪糕 一冷一熱,雙重滋味 老闆還要非常親切friendly 現在這間人氣登陸香港雪糕蜜瓜包分別有三款口味可以選擇 包括綠茶、雲呢拿和朱古力 款款盛惠$38蚊 雖然唔算平但難得唔洗飛去日本食 幾大就幾大,燒賣就燒賣啦 小妹大約七點半去到 雲尼拿味已經賣曬 所以小妹選左朱古力味 人唔算好多等左五分鐘就有得食啦蜜瓜麵面層香脆內裹軟熟 夾住凍冰冰既朱古力雪糕,淡淡滋味 不過略嫌麵包唔夠熱 同埋朱古力味雪糕略為普通 不過可以過下口癮 溫馨提示 現時每一日限賣600個,想吃的朋友就要趁早啦
世界第2好味雪糕蜜瓜麵包

現在這間人氣登陸香港
雪糕蜜瓜包分別有三款口味可以選擇
包括綠茶、雲呢拿和朱古力 款款盛惠$38蚊
 雖然唔算平但難得唔洗飛去日本食
 幾大就幾大,燒賣就燒賣啦

小妹大約七點半去到 雲尼拿味已經賣曬
所以小妹選左朱古力味
人唔算好多等左五分鐘就有得食啦
蜜瓜麵面層香脆內裹軟熟
夾住凍冰冰既朱古力雪糕,淡淡滋味
不過略嫌麵包唔夠熱
同埋朱古力味雪糕略為普通
不過可以過下口癮

溫馨提示 現時每一日限賣600個,想吃的朋友就要趁早啦
2016-12-04
$38 (其他)
「世界第二好味」呢個只不過係個鋪頭名啊?定係真係有人咁形容過?喺萬寧街口已經見到條龍,不過好彩可能佢哋係一早整定嘅,所以雖然條龍少少長,但係好快3分鐘內已食到,啲人龍去得好快~$38個今日大約三點半到,雲呢拿味已經冇晒,其實啲雪糕佢哋都係一早入定貨,可能冇諗到大家都會淨係揀雲呢拿味~最後得返朱古力同綠茶味,揀咗綠茶味因為唔想太甜,綠茶味唔夠濃,個包係新鮮熱辣脆嘅;琴日朋友食唔到因為唔想排隊我同佢講佢無損失,因真係好普通,完全無特別,只不過係個新鮮熱辣個包夾住過雪糕,世界第二好味真係太誇張了~ 好彩我唔使排咁耐咋~

2016-12-04
3 分钟 (外卖自取)
2016-12-03 454 浏览
世界第二好味雪糕蜜瓜麵包首試😋😋好好彩因爲識人不用排隊😛雪糕有雲呢嗱,朱古力同抹茶😍熱騰騰嘅蜜瓜麵包配上冰凍雪糕好正呀!!🍈🍦又脆又軟又凍又甜世界第二好味雪糕蜜瓜麵包Price $38hkd

世界第二好味雪糕蜜瓜麵包首試😋😋

好好彩因爲識人不用排隊😛

雪糕有雲呢嗱,朱古力同抹茶😍
熱騰騰嘅蜜瓜麵包配上冰凍雪糕好正呀!!
🍈🍦又脆又軟又凍又甜
世界第二好味雪糕蜜瓜麵包

Price $38hkd
外卖自取
2016-12-03 289 浏览
The melon bun is crispy on the outside, soft and sweet on inside... the ice cream compliments the bun very well!The hot bun with cold ice cream is a great combo!
2016-12-03
15 分钟 (外卖自取)
$38 (其他)
  • 雪糕蜜瓜包