2021-01-28
其中一間收藏咗好耐嘅cafe,趁呢排清假閒日去,咁就唔怕要等好耐位啦!Cafe室內室外嘅裝修都好適合影相打卡。設計簡約,以木系,水泥,植物為主要元素,而且樓底極高,加上有自然光透入,環境舒適。我地叫咗兩款麵食,一個小食同兩杯飲品💁🏻♀️✨龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬 $128龍蝦湯用茶壺分開裝,可以邊食邊加湯,既可保持溫度,又唔怕浸腍烏冬,仲好啱打咭添!龍蝦湯非常鮮味,味道濃郁;牛油果香濃軟滑;大蝦蝦肉彈牙;烏冬煙煙韌韌,配埋清新沙律菜同紫菜,清新得嚟有特色!✨味噌蟹醬蟹籽蟹肉意粉 $128好足料嘅意粉,入面有味噌蟹醬/蟹籽/蟹肉,每一啖都食到濃濃嘅蟹鮮味,而且口感非常豐富。蟹籽脆卜卜,鹹鮮味十足;蟹肉份量都幾多,意粉彈牙,醬汁濃厚,面層仲有大量木魚碎,好正!✨海鹽焦糖雞翼 $68最鐘意單骨雞翼,方便食!味道甜甜地又帶點海鹽鹹香,好開胃!✨Latte $38冇酸味,味道fruity,飲後亦帶點回甘,質感幼滑,啱我口味。✨Dirty $40朋友嘅Dirty,底下一層凍鮮奶,上面加上一層expresso,層次分明,口味濃郁!
我地叫咗兩款麵食,一個小食同兩杯飲品💁🏻♀️
最鐘意單骨雞翼,方便食!味道甜甜地又帶點海鹽鹹香,好開胃!