2010-06-29 24 浏览
第一次去依間餐廳, 環境就一般, 但食物味道就好適合我, 比較濃味, 最欣賞佢個大蝦, 真係好大隻, 幾抵食, 不過d刺生就好一般, 下次唔會再叫, 其他鐵板燒都好好味. 價錢唔平, 但值得一試!
2010-06-26 18 浏览
有時係旺角食lunch都會有d煩惱,食店多多,但成日都唔知食咩好。是日午餐就黎左呢間日本野試下,原因係見佢幾多選擇,而且都幾多人係入面食,相信唔會太難食掛。入到去安排我地坐梳化位,環境都ok,不過係好似暗左少少。睇睇menu午餐真係有好多選擇,十幾廿款有唔同既combination,真係任你點揀都得。最後我地要左個鰻魚炒飯,佢逢星期一會加送一客三文魚壽司。另外叫左一個套餐就有幾款食物,包括炒什菜,煎三文魚扒同薄燒牛肉跟飯,另外兩個餐都跟飲品。鰻魚炒飯炒得幾好食,首多幾夠乾爽唔會好油,而且好鬼大碟,我地兩個人食哂佢都飽飽地。另外個飯就係都幾足料,好多鰻魚所以好香,另外再有D黑椒調味,都算唔錯。至於另一個餐佢係將所有食物放埋同一碟,每樣少少咁。三文魚扒食落肉質好滑呀,而且幾香三文魚味。薄燒牛肉賣相就差左D,有點求其,而且牛肉沒有什麼味道,但也不算難吃的。最好就係有炒什菜,可以健康D中和一下D肉類~~~這裡食物也不太差,而且真的幾多選擇,價錢亦相宜,難怪唔少客人幫襯~~ 而且眼見廚師同D客都好似好熟成日傾計咁,關係不錯呢~~~

送既三文魚壽司
炒什菜+三文魚扒+薄燒牛肉
炒什菜+三文魚扒+薄燒牛肉
2010-06-17 9 浏览
上次在新店食左雪餐$5X & 松餐覺得不錯(個薄燒牛肉好好味!)今次尼左呢間食$3X元的午餐牛肉生薑燒餐有 - 沙律- 牛肉生薑燒 : 牛肉油香很重, 美味! 仲有洋蔥tim~很惹味!- 炒什菜 : 是牛肉生薑燒的伴菜, 吃點蔬菜感覺上很健康- 飲品 : 我叫了凍檸茶, 就是一般的凍檸茶, 唔細杯, 夠飲@@朋友點了 金菇牛肉卷 和 牛柳 午餐都不錯! 三十幾蚊很抵食, 又有得睇住師傅親手整野食。雖然冇飛刀睇, 但係同朋友傾計都不錯=D一定會再尼食
上次在新店食左雪餐$5X & 松餐
覺得不錯(個薄燒牛肉好好味!)

今次尼左呢間食$3X元的午餐
牛肉生薑燒餐有
- 沙律
- 牛肉生薑燒 : 牛肉油香很重, 美味!
仲有洋蔥tim~很惹味!
- 炒什菜 : 是牛肉生薑燒的伴菜, 吃點蔬菜感覺上很健康

朋友點了 金菇牛肉卷 和 牛柳 午餐都不錯!
三十幾蚊很抵食, 又有得睇住師傅親手整野食。
雖然冇飛刀睇, 但係同朋友傾計都不錯=D

一定會再尼食
  • 午餐
Ordered the set for 3 people consisting of:Salmon saladSashimiTeppanyaki vegetablesGrilled king prawnsjapanese oystersUS tenderloindeep fried chicken with garlicfried rice with baconmiso soup with clam and mushromSalmon salad:a nice mix of finely sliced cucumber, sweetcorn, and lettuce in japanese vinaigrette.SashimiK.Teppanyaki vegetablesThis was grilled courgettes and mushrooms, Grilled king prawns:Massive prawns flavoured delicately with salt and peppar.japanese oyster:these were the best, th

Salmon salad

OK.

Teppanyaki vegetables

Grilled king prawns:

japanese oyster:
these were the best, they very creamy and not over cooked.

US tenderloin
The beef was also good, juicy and tender.

The chicken was nice and crispy.

fried rice with bacon
Towards the end, i was full already, so didnt eat much of the fried rice.

the soup was good, but I couldnt see any clam in it.

Dessert:
There was a choice of Green Tea ice-cream or egg pudding, so I chose the egg pudding.
It was so good, it tasted like caramel pudding but without the sauce.
2010-06-04 17 浏览
五月中來過上野吃午餐,發覺質素頗高。事隔剛好半個月,我們再聯袂到來試試這裡的燒板燒晚餐。小店的環境已在早前食評論及,不作詳述,但今次我們在訂座時特意選擇向著鐵板的吧檯位置,除了享受美食之餘,還可近距離觀賞「表演」。我們一行五人入座後,便拿著菜牌左看右看,最後在店員推介下點了個四人前的合家歡套餐,價錢 $948,及後如果不夠還可另點其他食物。 豆腐沙律:以生菜、青瓜絲、粟米及蕃茄等材料製成的沙律,最後加入數件豆腐粒便成。沙律味道本身只屬一般,但加入的豆腐卻很出眾,又軟又滑,平凡中見不平凡。 活魚奶麵豉湯:名字很特別,但賣相和味道只是一般的預製麵豉湯,花巧之作吧。 雙色刺身:共有兩款,一為三文魚配八爪魚,另一款為北奇貝配鱆魚紅。雖然不是甚麼特別食材,但也很鮮甜,惟每款只有三片,有點不夠喉哩! 老虎大蝦:虎蝦足有八吋長,一共四隻。師傅先把蝦頭切開放在旁邊以慢火燒烤,然後單憑鐵鏟及叉便剝去蝦殼及去腸,手法熟練。虎蝦切成小段,輕輕灑上鹽及黑椒調味,加入少許牛油及豉油便可上碟。虎蝦燒得香脆之餘仍很嫩滑,而且爽口彈牙,口感及味道均一流;而蝦頭隨後奉上,未及咬開,半固體狀的蝦膏已多後從殼裡溢出,

雙色刺身:共有兩款,一為三文魚八爪魚,另一款為北奇貝鱆魚紅。雖然不是甚麼特別食材,但也很鮮甜,惟每款只有三片,有點不夠喉哩!

老虎大蝦:虎蝦足有八吋長,一共四隻。師傅先把蝦頭切開放在旁邊以慢火燒烤,然後單憑鐵鏟及叉便剝去蝦殼及去腸,手法熟練。虎蝦切成小段,輕輕灑上鹽及黑椒調味,加入少許牛油及豉油便可上碟。虎蝦燒得香脆之餘仍很嫩滑,而且爽口彈牙,口感及味道均一流;而蝦頭隨後奉上,未及咬開,半固體狀的蝦膏已多後從殼裡溢出,味道比蝦肉更鮮甜可口,讚!

香煎銀雪魚:兩大片雪白的銀雪魚,煎成外層金黃色,加入調味再切成小塊便成。銀雪魚肉質綿軟,有入口即融的感覺;連著的少少魚皮也煎得很脆,味道很好。

鐵板配菜:只是一片脆肉瓜及一件冬菇,燒得香時也不會太過乾身,味道稍淡但也不差。
鮮原隻魷魚筒:原隻魷魚筒連鬚放在鐵板上燒,半熟後再切成一個個魷魚圈,未吃已流口水了!
魷魚肉厚但卻不韌,配以微辣的胡椒醬汁,非常美味。

美國安格斯肉眼扒:肉眼扒不算厚,但卻很大塊。肉質當然沒有和牛那麼多油花,但賣相絕不差,而且師傅還在燒烤時加入白酒作「火焰牛扒」表演,引來一片歡呼聲。我們要求來個五成熟,上檯果然看到外層燒得焦香,但內裡仍呈血紅,雖然肉香在燒烤後不算明顯,但肉質仍然嫩滑可口,值得推介。

法式羊架:相對牛扒而言,羊架則稍為遜色,肥肉較多之餘,羊羶味也不夠,怕羊羶味的朋友不妨一試。

鰻魚炒飯:鐵板燒並不一定作燒烤,就連炒飯也沒問題。大盆白飯連雞蛋放上鐵板炒,待飯稍轉為焦黃色時加入已熟的鰻魚粒再炒,最後加入洋蔥及其他調味料便成。入口又香又惹味,還出奇地有鑊氣,而且四人套餐分成五小碗亦疊得滿滿,可見份量十足,近飽的一眾也能吃個清光哩。

日式炒時菜:以生菜絲、甘筍絲及芽菜為主的雜菜,加入之前牛扒稍肥位置共炒,令味道不會過份單調,雖然味道仍不算太突出,但也不差。
甜品甜品芝麻雪糕綠茶雪糕焦糖燉蛋三款,後者在上次午餐已吃過,今次選了芝麻雪糕。雪糕的芝麻味不夠突出,但味道不算太甜,跟套餐附送的也無所謂吧。

整體味道及質素更勝上次的午餐,而且份量也不少,我們五人吃罷四人套餐已足夠,不用再另添食物。除了我們套餐內的虎蝦、牛扒外,看到師傅替其他食客燒烤龍蝦、活鮑魚、生蠔、珍寶帶子、鵝肝等時亦很吸引,這也做成小弟下次再來光顧的原動力哩。

如大家要來光顧,建議預先致電訂座,預留鐵板燒前位置,那除了滿足閣下的味覺外,連視覺、嗅覺以致聽覺也能一同享受吧!

活魚奶麵豉湯
鮮原隻魷魚筒
美國安格斯肉眼扒
  • 安格斯肉眼扒
2010-05-24 3 浏览
個人喜歡鐵板燒主要是因為鐵板能快速煮熟食物以保持其汁液外, 更為食物帶有一陣微微的焦香, 如果可以欣賞大廚的鐵板燒絕技, 就更加錦上添花了!是日試了三道菜式, 分別是燒鵝肝及帶子皇。  燒鵝肝外脆內軟, 連吃二大塊也不覺油膩, 或許是鐵板把鵝肝多餘的油脂逼出的緣故吧!帶子皇異常大粒!吃下去一點也不乾身, 配上一點點黑椒, 和刺身相比別有一番風味。
是日試了三道菜式, 分別是燒鵝肝及帶子皇。
2010-05-23
  • 燒鵝肝
  • 帶子皇
2010-05-15 14 浏览
今日下午在旺角有活動,所以預早少許到附近吃個午餐,由於沒有心儀食店,所以便與朋友二人走到女人街內看看,最後來到上野門口,看見食物款式眾多,而且價錢也不高,便入內一試。上野為日式鐵板燒店,位置不算太大,一邊為一排四至六人的雅座,另一邊則在鐵板燒爐前的吧檯位置。由於正值午飯時間,客人也不算少,所以我們就坐在吧檯近尾處的位置,可惜師傅只在近門口的那一邊處理鐵板燒,我們未能近距離一睹燒烤情況。食物方面,這裡除了有主打的鐵板燒外,其他的選擇還不少。而大部份客人都是點套餐,價錢則由三數十元起。我們最後點了兩個一人套餐互相分享。雪餐 - $51:  鮮雜菜沙律:生菜片、青瓜絲、洋蔥絲、粟米粒及蕃茄仔,配上普通的千島醬,蔬菜尚算新鮮但整體不見突出。  三文魚刺身:三文魚油花不多,但也肥美鮮甜,可惜只得三片不夠喉吧。   甜汁金菇牛肉卷:金菇牛肉卷燒得微焦,牛肉雖不太有牛味但卻很嫩滑,淋上燒汁及七味粉,帶點甜又有少許辣,香口得來也惹味,很好。   三文魚雜菜炒烏冬:烏冬彈牙但略嫌炒得不夠乾身,醬汁帶少許甜,味道也不錯,但煮熟的三文魚口感欠佳,始終是刺身較好吃。  日式炒雜菜:炒生菜絲與芽菜,然後灑上芝麻

雪餐 - $51

日式炒雜菜:炒生菜絲與芽菜,然後灑上芝麻與黑椒,最後加入兩片鐵板燒脆肉瓜,味道略淡,但也不差。

甜品:淺黃色的布甸加了花奶,起初以為是芒果味,入口才知是焦糖布甸。雞蛋及焦糖味很濃郁,值得一讚。
但小弟不太好甜品,所以覺得稍為甜了一些吧。

餐飲:加了 $5 點了杯特飲青蘋果果汁梳打,顏色青綠,賣相吸引,但味道酸酸甜甜,只是一般吧。

竹餐 - $52

鮮雜菜沙律同上

清酒帶子:兩隻珍寶帶子比預期更巨型,以清酒燒香然後切開兩半,雖已吃不出清酒味,但帶子鮮甜,而且帶有燒烤的惹味。

蒜香雞扒:雞扒鐵板燒後加入炸蒜,賣相不是十分突出,但雞肉嫩滑,而且味道很好。

御飯:以日本珍珠米煮成的白飯,軟硬及黏稠也適中。

日式炒雜菜同上

甜品同上

餐飲:朋友先看小弟的特飲,發覺不太突出便點了傳統的罐裝可樂是也。

以套餐而言,食物的質素和味道算是不錯,而且店員在我們用膳前後亦會提供意見及跟進。由於我們只是吃午餐,所以菜單上還有很多項目,尤以小弟最愛的海鮮還未試。似乎下次再來一嘗鐵板晚餐的機會也很大哩!

鮮雜菜沙律
清酒帶子、蒜香雞扒、日式炒雜菜
甜汁金菇牛肉卷、日式炒雜菜
師傅即場鐵板燒
2010-04-20
今晚同男友同一位同事出旺角搵野食..記得上次同男友行過女人街..見有好多餐廳都未試過..就提議去女人街行下睇下有乜食..由家樂坊果邊行返入女人街行左幾個舖位..見呢間個門面幾好..就左去..不過我地預算不大..都只係諗住叫D平價至中價野食..見D套餐都唔平..就散叫啦叫左4件三文魚壽司..2件饅魚壽司..三文魚刺身1客牛仔骨..1條秋刀魚..1碟牛肉炒飯..炸餃子同埋牛肉鍋三文魚唔多新鮮..饅魚無汁..味道一般牛仔骨我地無指明..得6成熟..味道OK..牛肉炒飯我同事話有生米..但我食唔到有..味道都OK牛肉鍋牛肉好少..烏冬份量亦唔多..唔抵食..味道一般最好食都係炸餃子同秋刀魚..餃子炸得脆..好香口但秋刀魚就熟左少少..成餐最欣賞既都係枱面上既醬汁..除左有酸汁外..仲有一種自家制既鮮洋蔥汁..鹹鹹地..有少少洋蔥既辣味..服務方面..全場好似有3個侍應..1個企門口介紹..另外2個成日走左入廚房..樓面多數只見到有1個侍應..食餐飯聽到至少5次鐵板燒個師傅叫加水..先有人走埋去為客人加水..乜唔係應該自動自覺架咩..?服務真係OK差..不過下次都無打算再去..價錢太貴
今晚同男友同一位同事出旺角搵野食..
記得上次同男友行過女人街..見有好多餐廳都未試過..
就提議去女人街行下睇下有乜食..
由家樂坊果邊行返入女人街行左幾個舖位..
見呢間個門面幾好..就左去..
不過我地預算不大..
都只係諗住叫D平價至中價野食..
見D套餐都唔平..就散叫啦
叫左4件三文魚壽司..2件饅魚壽司..三文魚刺身
三文魚唔多新鮮..饅魚無汁..味道一般
牛仔骨我地無指明..得6成熟..味道OK..
牛肉炒飯我同事話有生米..但我食唔到有..味道都OK
牛肉鍋牛肉好少..烏冬份量亦唔多..唔抵食..味道一般
最好食都係炸餃子同秋刀魚..餃子炸得脆..好香口
但秋刀魚就熟左少少..

成餐最欣賞既都係枱面上既醬汁..

服務方面..全場好似有3個侍應..
1個企門口介紹..
另外2個成日走左入廚房..
樓面多數只見到有1個侍應..
食餐飯聽到至少5次鐵板燒個師傅叫加水..
先有人走埋去為客人加水..
乜唔係應該自動自覺架咩..?
服務真係OK差..

不過下次都無打算再去..價錢太貴
2010-04-15
  • 炸餃子
本來同朋友去食火山石烏冬,不過朋友似乎對鐵板燒有趣d~所以最後都係黎左呢度~~揀左個大蝦牛柳2人set,預左食唔飽陣間會去食糖水~點知,完全估錯哂(個set有)先黎個普通既蟹子沙拉,湯同埋兩色刺身,呢三樣野都唔太得..不過冇耐就黎左三文魚扒驚喜!勁厚呀~仲要一人一塊,食完都三成飽~入面個心係有小小生,外脆內軟,非常juicy大蝦又係一人一大隻,佢係整個牛油汁,味道唔太濃,蝦十分彈牙~蝦頭d膏也很多~食到呢味已經開始飽飽地~之後師傅見我地食得慢,所以佢都等我係食哂d蝦先再整安格斯牛比我地~細心!安格斯牛大約7成熟左右~話明用靚牛都唔會差得去邊,所以好食也是正常的~油脂充足,食左幾塊都開始滯滯地了~略嫌炸蒜片不太足夠~之後佢用牛既脂肪用來炒雜菜有牛油既香味~不過變相也比較油~我地加左20蚊轉海膽炒飯,可惜師傅比錯了客人所以再重新整過~建議不要轉海膽炒飯了,因為o係呢度再食得哂個飯都係難事~最後個甜品係有三個choose,都是普通的甜品~還過得去吧~埋單5xx,以這樣的食材,這樣的份量,我和朋友都覺得食得過~走前他們送了兩張9折卡給我們~一定有下次!
本來同朋友去食火山石烏冬,不過朋友似乎對鐵板燒有趣d~
所以最後都係黎左呢度~~
揀左個大蝦牛柳2人set,預左食唔飽陣間會去食糖水
點知,完全估錯哂

不過冇耐就黎左
三文魚扒
驚喜!勁厚呀~仲要一人一塊,食完都三成飽~
入面個心係有小小生,外脆內軟,非常juicy

大蝦
又係一人一大隻,佢係整個牛油汁,味道唔太濃,蝦十分彈牙~
蝦頭d膏也很多~食到呢味已經開始飽飽地~

安格斯牛
油脂充足,食左幾塊都開始滯滯地了~略嫌炸蒜片不太足夠~

之後佢用牛既脂肪用來炒雜菜
有牛油既香味~不過變相也比較油~
我地加左20蚊轉海膽炒飯,可惜師傅比錯了客人
所以再重新整過~
建議不要轉海膽炒飯了,因為o係呢度再食得哂個飯都係難事~
走前他們送了兩張9折卡給我們~一定有下次!

呢個厚度剛剛好~
係其他客架,好似手掌咁大隻~下次一定食!
2010-03-14
呢個厚度剛剛好~
係其他客架,好似手掌咁大隻~下次一定食!
  • 大蝦
  • 安格斯牛
  • 燒三文魚扒
叫左二人套餐:麵豉湯 & 沙律 - 好普通燒帶子 - 唔熱既.... 鐵板燒唔燒..... 真ridiculous.... 牛扒 - ok, 7成熟, 剛剛好燒原筒魷魚 - 咩叫原筒??? 切開哂亂咁放點叫原筒???甜品係布甸 - 都好難唔好食既一樣野...overall comment - service 差, 冇人加水, 想轉吧枱又唔比, 仲即刻放個"預約"牌係度, (見到剛入黎既人話想轉吧枱又得喎, 個預約牌即刻消失左, 果個人明明唔係預約, 係walk-in 架喎! 神奇! ) 結論 : 價錢唔算平! 野食普通, +埋service 差, 就覺得好唔抵, 唔會再去!
叫左二人套餐:

麵豉湯 & 沙律 - 好普通

燒帶子 - 唔熱既
牛扒 - ok, 7成熟, 剛剛好
燒原筒魷魚 - 咩叫原筒??? 切開哂亂咁放點叫原筒???

甜品係布甸 - 都好難唔好食既一樣野...

2010-03-13
2010-03-11 6 浏览
好耐無食鐵板燒,今次經過是到呢間都好似唔錯又帶起我們的食欲,所以就這間啦鐵板活龍虾套餐(二人前) $588首先齋睇價錢好似OK,但我們落單後店員就話要加$50,因為話今日D龍虾大隻D喎其實食物都幾多,大至都幾新鮮,龍虾當然都是活生生劏啦不過,隻龍虾加了$50都不見得特別大吖仲有個龍虾頭,佢會建議你煮粥或做湯,但都加每位$20,茶、醬又每位$5。總之都最後加多支啤酒埋單要差不多$800。龍虾好吃。鵝肝好吃。龍利柳都不錯。有甜品、但冇飲品。

鐵板活龍虾套餐(二人前) $588

其實食物都幾多,大至都幾新鮮,龍虾當然都是活生生劏啦
不過,隻龍虾加了$50都不見
得特別大吖
$5。總之都最後加多支啤酒埋單要差不多$800。
龍虾好吃。
鵝肝好吃。
龍利柳都不錯。
甜品、但冇飲品。

龍虾
龍利柳
鵝肝肥美
2010-03-07
龍虾
鵝肝肥美
2010-03-08 5 浏览
2月11日(星期四)晚,終於到了考試的日子了,感覺上好像終於等到行刑的日子,可以得到解脫了!是次考試比上次更沒心機去溫書,又申請不到假期溫習,在準備不足的情況下去應考,不敢抱有太大期望。不過上天好像要跟我開玩笑,考試題目竟然和貼士幾乎一樣,大部份的問題我也是有溫習過的,可惜我卻祇懂回答部份題目,其餘不是想不起,就是祇記得標題。好不容易捱到差不多兩個鐘,不得不宣布放棄,提早離開試場。離開試場後當然第一時間致電女友,幸好女友早在附近等候我,會合後就行去旺角吃晚飯。上次行過這店因沒有bar檯位所以沒入內,今趟剛好bar檯有位就在這兒吃晚飯罷!店子其實不大,幾乎滿座亦祇有兩位師傅負責烹調食物,我們商量過後,決定點牛油金菇菜($38)、鐵板鮮鰻魚($150)、安格斯肉眼扒($148)和雞肉雜菜炒麵($48)。牛油金菇菜其實沒有甚麼難度,祇是女友想吃而已;鐵板鮮鰻魚也就是冰鮮鰻魚,形狀有點像去頭去尾的“油炸鬼”,用鐵板煎煮魚類並不容易,所見經常見師傅用幾隻碟壓著“鮮鰻”放任在鐵板上,煎到適當時候就起鰻魚皮繼續煎,魚肉就切件上碟,幸好魚肉還有些鮮味,肉質結實且不是太多骨,不過被煎得近乎似炸魚皮的鰻魚

牛油金菇菜其實沒有甚麼難度,祇是女友想吃而已;鐵板鮮鰻魚也就是冰鮮鰻魚,形狀有點像去頭去尾的“油炸鬼”,用鐵板煎煮魚類並不容易,所見經常見師傅用幾隻碟壓著“鮮鰻”放任在鐵板上,煎到適當時候就起鰻魚皮繼續煎,魚肉就切件上碟,幸好魚肉還有些鮮味,肉質結實且不是太多骨,不過被煎得近乎似炸魚皮的鰻魚皮卻祇得個脆字;安格斯肉眼扒煮得過熟,有點韌,肉味亦欠奉,肉眼扒的膏位亦煎得近乎焦黑,竟然不是放在炒麵上而是給我們“淨食”,感覺很油膩亦不健康;雞肉雜菜炒麵火候十足,可能是整晚最好吃的食物,可惜雞扒依舊是煮得過熟!
身形較肥胖的師傅主動和客人溝通,談笑風生,不過總是喜歡把食物煮得過熟甚至近乎焦黑,廚藝方面應該尚有改善的空間。
熱清酒
層層疊?
鐵板鮮鰻魚
安格斯肉眼扒
雞肉雜菜炒麵
2010-02-11
2010-03-03 5 浏览
上年朋友介紹我去食....跟住今年生日飯就帶第二個朋友仔去食...依然有水準...好味道...次次去都有帶子...因為真係好味道...仲有就係老虎蝦...勁正....墨魚筒都好得...最後仲有甜品...布丁好味...
上年朋友介紹我去食....
跟住今年生日飯就帶第二個朋友仔去食...
依然有水準...好味道...

次次去都有帶子...因為真係好味道...

仲有就係老虎蝦...勁正....
墨魚筒都好得...

最後仲有甜品...布丁好味...
睇住師傅整野食...
老虎蝦
帶子
2010-03-01
庆祝纪念
生日
睇住師傅整野食...
老虎蝦
帶子
2010-02-04 1 浏览
昨晚和朋友相約在旺角食晚飯,朋友提議想食鐵板燒,途經這間店舖門外,侍應姐姐推介老虎大蝦,由於本人是蝦癡,於是決定入去試試,我們點了一個大蝦套餐再加一隻聖子皇沙律:個沙律汁酸酸地,好開胃刺身:幾新鮮老虎大蝦:好大隻,好鮮味,d肉又好爽好彈牙聖子皇:好鮮甜炒雜菜:份量十足還有甜品我選擇了雞蛋布甸,好香好滑今餐我倆食到摟住個肚走,下次去一定要book bar枱坐,因為d師傅煮野嗰陣好似花式表演,更加有氣氛

沙律:個沙律汁酸酸地,好開胃
刺身:幾新鮮
老虎大蝦:好大隻,好鮮味,d肉又好爽好彈牙

聖子皇:好鮮甜
炒雜菜:份量十足
還有甜品我選擇了雞蛋布甸,好香好滑

2010-02-03
  • 老虎大蝦
  • 聖子皇
O係MK 唔知食咩好, 行行下"立"到LI 間野個MENU 個特價晚餐好似好抵好吸引, 就入去啦...入到去, waitress A 問我地坐吧檯定普通檯, 我地話冇所謂, 佢就問吧檯好唔好, 我話是但啦...坐低之後, 就有個類似木既menu, 我見冇我出面睇既野, 我問waitress A 係咪有其他MENU, 佢話冇, 咁我地之前睇戲食左好多爆谷見唔餓, 就叫左個1人餐2個人share 食......... 過左陣, 見遲過我地少少入黎既情侶問完waitress B 之後就有多份橙色既menu, 之後佢地坐返普通檯, 咁我地就問waitress B, 佢話因為對情侶o係出面睇完就問返佢地睇既野, 所以俾佢地睇, 我諗諗下唔係喎, 跟住就問waitress C, 我話我地都係睇出面睇到個特價晚餐既menu , 點解之前我地問就話得個木既MENU, 冇其他MENU, 佢話坐吧檯係冇得揀特價晚餐, 我地叫個餐淨係可以坐鐵板燒檯, 我話我地一入黎, 你地冇人同我講過坐吧檯係唔叫得特價晚餐, 亦冇俾到其他MENU我睇,我而家叫左都冇得揀啦, waitress C話唔好意思, 隔左陣佢就同我
坐低之後, 就有個類似木既menu, 我見冇我出面睇既野, 我問waitress A 係咪有其他MENU, 佢話冇, 咁我地之前睇戲食左好多爆谷見唔餓, 就叫左個1人餐2個人share 食......... 過左陣, 見遲過我地少少入黎既情侶問完waitress B 之後就有多份橙色既menu, 之後佢地坐返普通檯, 咁我地就問waitress B, 佢話因為對情侶o係出面睇完就問返佢地睇既野, 所以俾佢地睇, 我諗諗下唔係喎, 跟住就問waitress C, 我話我地都係睇出面睇到個特價晚餐既menu , 點解之前我地問就話得個木既MENU, 冇其他MENU, 佢話坐吧檯係冇得揀特價晚餐, 我地叫個餐淨係可以坐鐵板燒檯, 我話我地一入黎, 你地冇人同我講過坐吧檯係唔叫得特價晚餐, 亦冇俾到其他MENU我睇,我而家叫左都冇得揀啦, waitress C話唔好意思, 隔左陣佢就同我地講返話個女仔新黎, 唔知咁多野, 講唔好意思....

我成餐飯都好興, D野係好好食, 但係我覺得係俾人呃左入黎, 入到黎係咁咪同客講聲先坐咩檯有分別, 你唔講都算, 都冇可能新黎做間野有幾多個MENU 都唔知LAW, 我唔係冇問到有冇其他MENU 喎, 係我問左都答我冇, 同埋仲要唔係一個waitress 錯左2次, 之後第2同第3個waitress 都要去包庇佢將個責任推左俾個客呢? 如果知道你地有錯, 而我D野食又未煮, 就算象徵式係咪點都應該問下個客你需唔需要轉返或者改呢? 唔通佢地係計COMMISSION 制, D客叫左幾多個正價餐就有得分? 我唔係介意個價錢, 但係做生意唔係咁law, 咁樣D野幾好食都係假啦.....

我同個疑似老細既人講我想投訴, 佢話佢知咩事, 講唔好意思, 話個同事新黎岩岩出黎做野好驚所以冇問..... o個下真係想講, 新黎唔係藉口, 繼而你D STAFF 咁樣將d錯推落個客度, 唔係咁law, 不過最後冇講到, 因為講黎都o徙氣, 所以都係走吧啦.....

我比較食services 多過味道, d野真係好好食, 但係我都唔會再去law, 食飯唔係去俾人呃或者受氣架麻....
2010-01-31