2017-08-15
同老婆上兩個禮拜去完台北玩同食 今個禮拜已經掛住台灣嘢 今晩接老婆放工一齊嚟試新開嘅三星 7點幾上嚟已經排曬隊 拎咗飛要等五、六張枱 架𨋢真系攞你命三千 冇抽氣勁焗搞到都忟忟哋㗎 攞飛到我哋坐低差唔多要35分鐘 餓到冇力再認真睇個張菜單 點左三星牛肉麵+魯肉飯+炸甜不辣+台式奶茶 跟住又系等等等...左20分鐘左右就有嘢食啦三星牛肉麵望落去都幾豐富喎 碗麵啲料好足 湯都深色似係幾濃咁 老婆飲咗啖係咁話好味喎 因為我食魯肉飯所以夾咗少少黎食 啲麵吸咗啲湯好味 牛筋好腍牛肉同牛肚就比較有似台灣食到嘅好有口感 唔錯唔錯魯肉飯好大一碗 上次去台北食左金峰同寧夏夜市嘅都比較細碗 不過呢度嗰汁好味賣相又吸引飯都食得出珍珠米黎嘅甜不辣炸嘅第一次試 好彈牙幾好食 飲品都同台灣飲到嘅一樣 不過原來啲珍珠有咁迷你 我就鐘意大粒啲可以咬吓至於價錢就唔台灣啦 不過啲嘢好味加上又系銅鑼灣 下次會再黎試吓其他嘢
三星牛肉麵
滷肉飯