2019-05-27 44 浏览
星期日快閃銅鑼灣SOGO,極速掃完貨搵下附近有咩食,行兩步見到有間日本餐廳,唔使等位即管試下啦。餐廳環境幾得意,雖然似足日本小型居酒屋,但又夠哂寬敞,同好乾淨。我同FRD子超肚餓,所以叫左好多食物,好在唔使5分鐘開始有得食!首先每人有碗免費沙律,但我地冇食到~極速上左三文魚腩刺身+牡丹蝦,三文魚腩好新鮮好香魚味,肉質夠軟,食得出唔係cheap野。冇食牡丹蝦所以唔comment~飲品分別叫左巨峰提子梳打+橙汁,唔好以為得好少,原來每杯都好大杯!巨峰提子好好味,雖然我叫左小冰,但味道剛好唔太甜,讚!再來一個燒冬菇,賣相幾好。加上大量木魚(唔記得係咪叫木魚?),味道幾得意。食完小吃,鍋物終於上場喇,叫左個日式牛肉鍋,上檯時仲滾下滾下,仲有新鮮雞蛋,香噴噴!入面有牛肉/粉絲/芽菜/豆腐/雜菜,我地兩個人食,D牛肉食極都仲有!可惜開始飽飽地同埋叫左卷物,否則一定叫碗白飯呀!最後黎埋鰻魚牛油果加州反卷,厚鰻魚啖啖肉兼勁多汁,襯埋牛油果/魚子等等,口感超豐富最後不得不提,帶眼鏡哥哥仔服務態度超好,有介紹我地食咩,同埋有問必答

首先每人有碗免費沙律,但我地冇食到~

2019-05-26
  • 鰻魚牛油果加州反卷
  • 三文魚腩刺身
2019-05-25 70 浏览
午市套餐有8折優惠,包含了前菜沙律、飲品。.生菜爽脆開胃,淋上日式胡麻醬酸酸甜甜。.刺身有甜蝦、吞拿魚茸、三文魚子、三文魚、八爪魚、油甘魚。配料種類頗多,鮮味足矣,囗感爽滑。.醬汁香濃入味,丸子柔軟有咬口,回味無窮。.牛肉味濃,軟韌剛好。湯底鮮甜清香,並非坊間一股死甜的壽喜燒醬油味,配白飯香氣十足,軟膩細緻。冬菇香軟,青苖稍有草青味。.哈蜜瓜味相當驚喜有趣,推薦一試巨峰味道尚可,帶點果汁軟糖的藥水味。.地點相當方便,地鐵站一出左轉便是,環境舒適,2人座位較多。.

午市套餐有8折優惠,包含了前菜沙律、飲品。
胡麻沙律

生菜爽脆開胃,淋上日式胡麻醬酸酸甜甜。
三川名物丼  Sansen  Assorted  Sashimi  Rice  Bowl

汁燒雞肉丸  Chicken  Meatball  Skewers

醬汁香濃入味,丸子柔軟有咬口,回味無窮。

日式牛肉鍋  Sukiyaki

巨峰梳打;哈密瓜梳打

哈蜜瓜味相當驚喜有趣,推薦一試

巨峰味道尚可,帶點果汁軟糖的藥水味。

地點相當方便,地鐵站一出左轉便是,環境舒適,2人座位較多。
2019-05-25
胡麻沙律
日式牛肉鍋  Sukiyaki
巨峰梳打;哈密瓜梳打
  • 汁燒雞丸
2019-05-22 63 浏览
星期日的下午想食日本野,然後發現響sogo附近有間少少隱秘的地下居酒屋,好奇之下就落黎試試。撞岩晚市開始,開頭只得我地一枱客人,但後黎開始慢慢多人,都有六七成滿。我地坐卡位都幾舒適,唔會太嘈又坐得舒服,店員話其實有兩間房仔可以俾多人既朋友預先訂定的,非常適合想傾計既多人聚會。我地點既係二人套餐,A-F既選擇包含左沙律、鍋物、主菜同甜品等等,價錢只係$398!A-沙律:和風魚生沙律簡單以沙律菜配魚生粒,比較多三文魚,生菜紫椰菜夠新鮮,沙律醋味道剛好,因為好怕食沙律所有材料都俾個醋搶味,但呢款酸味適中,非常開胃。魚生我只食三文魚,食得出都幾新鮮,完全冇任何雪味同腥味。B-鍋物:清酒煮蜆店員響我地點餐前有話其他客人食完呢個套餐都會好飽,所以我地選擇左個比較輕盈既清酒煮蜆,事實亦立明係冇揀錯!份量不算多,大約八隻左右,清酒未不算太突出,不過蜆肉非常入味而且肉質都幾彈牙。C-味噌燒蠔串因為太多魚唔食所以燒物選左蠔,聞起黎燒汁非常濃郁,食起黎蠔肉非常飽滿,所以一串兩隻就岩岩好唔會太膩,仲有燒汁香味同淡淡海水鮮味添。D-高菜蟹膏蟹肉炒飯呢碟飯應該係成個套餐唯一飽既菜,開頭冇留意只focus左響蟹膏同

A-沙律:和風魚生沙律

B-鍋物:清酒煮蜆

C-味噌燒蠔串

D-高菜蟹膏蟹肉炒飯

呢碟飯應該係成個套餐唯一飽既菜,開頭冇留意只focus左響蟹膏同蟹肉,原來用高菜炒飯咁特別!高菜食落同梅菜差不多,帶少少酸味,非常適合帶起胃口,

E-原板海膽刺身

自從響日本食過原板海膽就對呢樣野零抵抗力,呢份刺身足足有六大件,配紫菜一齊食,海膽完全冇腥味都幾新鮮,紫菜夠哂乾身同脆,食完非常滿足!

F-甜品:綠茶雪糕

最後既綠茶雪糕竟然有驚喜!本身想試芝麻但咁岩得返綠茶味,奶味非常濃郁,相對茶味就會淡少少,但口感順滑,沒有一點膩既感覺,喜歡奶味重雪糕就岩哂!

最後口痕仲點左份軟殼蟹天婦羅,用料絕對冇偷雞,整整成隻軟殼蟹肉質好飽滿,炸粉層夠薄又唔會太油膩,咬落去時會有肉汁流出黎,應該係最出色既一碟!

飲品方面點左杯柚子Highball,味道較淡同柚子醬會沉底,所以一定要搞勻先好飲!
2019-05-19
  • 軟殼蟹天婦羅
2019-05-21 160 浏览
講明先,係專程去食半價晚餐set嘅,所以先會話係抵食!😂😂侍應有介紹埋清酒放題嘅,但係覺得太早所以廢事飲咁多,只係叫左一杯柚子highball。套餐就每種食物都有得order,方便哂咩都想試嘅人。柚子highball就冇乜特別啦,飲得重酒精嘅人會嫌淡。不過以我嘅口味就夠嘅。先黎個沙律,呢個係要加錢叫的。但係值架,魚生同啲生菜都幾新鮮嘅,魚生分量唔少。👌🏽清酒煮蜆老實說有點失望的。話哂係餐廳推介呀,但啲清酒味有啲淡喎。分量還可以啦。😐一聽到話有原板海膽即狗衝,但係實物同相片係有些少出入嘅。🙊不過個分量夠架啦兩個人每人都食到三四卷嘅。不過質素平平啦,勝在每件都大大件。😛燒蠔串係唔錯架,一串3至4粒,size都唔錯嘅。蠔嘅味道都濃郁,個內裡都係軟嫩嘅唔會燒到硬哂。😋炒飯就正正常常啦!整體黎講炒得幾香嘅,蟹味就唔好太高期望,始終都係炒飯黎啫。但分量就搭夠啦兩個人每人食到兩碗架。😝雪糕反而有驚喜,但係係岩我口味多。因為佢有茶味之餘亦都好香奶味。平衡得唔錯。😋😋
柚子highball
味噌燒蠔串
高菜蟹膏蟹肉炒飯
綠茶雪糕
2019-05-19 63 浏览
同朋友去cwb食下野,搵到依間居酒屋好似幾好,於是就試下先。店內環境舒適,空間頗大,食物種類都幾多。服務員有禮而反應快,值得一讚🤗鰻魚牛油果加洲反卷牛油果果味香濃,氣味清新。配合鰻魚食,帶點鮮味🤓日式牛肉鍋壽喜燒湯底香濃,略帶甜味😛牛肉質素唔錯,帶點鮮味,配合蔬菜同粉絲,帶住湯底既甜味💕要飲埋啲湯先得燒紫薯燒得幾有蕃薯香,熱辣辣,略帶甜味。表皮較乾硬,但內裏香軟,暖暖地既感覺好有口感!整體都幾高質,價格合理應該會再黎食!😛

鰻魚牛油果加洲反卷
牛油果果味香濃,氣味清新。配合鰻魚食,帶點鮮味🤓

日式牛肉鍋
壽喜燒湯底香濃,略帶甜味😛

燒紫薯
燒得幾有蕃薯香,熱辣辣,略帶甜味。
表皮較乾硬,但內裏香軟,暖暖地既感覺好有口感!

整體都幾高質,價格合理應該會再黎食!😛
2019-05-19 138 浏览
今日同紋青去左睇舞台劇,未到中段已喊左兩張紙巾,天氣又熱,於是就話搵一間有氣氛嘅餐廳食飯涼冷氣。見OpenRice 呢間好評咁多,都話氣氛好,就黎試下。落完條樓梯就係呢度,一推門就會有人問你幾多位㗎啦😊地方唔算多位,但都幾寬躺,黎傾計都岩氣氛。我地五點九就坐低,所以都得兩三枱客,但好快就好多人!佢呢度一路播嘅日文歌都係耳熟能詳嘅香港人經典,love story,男兒當入樽等等都有播,但又唔會老土,聽落好有feel!魚生係紋青最愛之一,所以一睇menu就黎個platter先😝擺設好靚,望落都非常新鮮,魚生都層於郁切,所以都幾有滿足感㗎!黎多個近鏡望下幾靚仔!黎得居酒屋又有啤酒,點都要叫少少串燒試下!又唔錯喎!食完凍野想食下熱野暖下個肚,於是叫咗個日式牛肉鍋,牛肉質感唔錯,都有肉味,唔似其他地方用冰鮮牛肉冰都冇晒肉味👍🏻 而且入面有葛絲,勁滿足到我個人喜好!一路食一路同紋青傾計,可能早食飯嘅原因,食到中段已經坐滿哂咁滯,希望呢度可以keep住水準!

落完條樓梯就係呢度,一推門就會有人問你幾多位㗎啦😊

三川雜錦魚生(上)

黎多個近鏡望下幾靚仔!

Suntory  生啤

黎得居酒屋又有啤酒,點都要叫少少串燒試下!又唔錯喎!
大葱燒雞串

2019-05-19
Suntory  生啤
大葱燒雞串
2019-05-19 58 浏览
今天約了朋友在銅鑼灣行街,經過三川居酒屋,決定進來吃午餐餐廳是日式居酒居裝修,很有風味我們點了"鍋燒湯手打烏冬", 烏冬湯底鮮甜,用料富豐,有天婦羅蝦,蟹柳,冬菇,菜等等,手打烏冬吸收了湯底的鮮甜,超好味啊!"鰻魚牛油果加州反卷"是也是一道不能錯過的食品,鰻魚跟牛油果的味道很夾,再配上鰻魚燒汁,好味啊~第一次品嘗"煙肉烏賊卷"這款串燒,想不到咸香的烤煙肉和爽口彈牙的烏賊的味道是這麼的夾!下次再來絕對要encore!最後是"大蔥豬腩味噌燒",這是香口的豬腩肉配上大蔥一起烤的日式串燒
今天約了朋友在銅鑼灣行街,經過三川居酒屋,決定進來吃午餐

餐廳是日式居酒居裝修,很有風味

2019-05-18
2019-05-18 53 浏览
發現好吃的居酒屋!!話說因為元X 用紅鱒當三文魚後,我哋已經唔太敢食了,但當想食壽司,又唔知去邊好嘅時候,見到呢間居酒屋就入去試吓。閒日晚上都好多人下,好彩仲有一兩枱空咗,我哋無預約都有位。-叫咗明太子卷,壽司,串燒,炸魷魚,每樣都好好食,尤其係個壽司,啲魚好鮮甜好新鮮,食落去啲鮮味漿住個口,每一啖都係幸福嘅感覺。-串燒嚟講又係好高質,個牛舌勁厚,但咬落就好腍,都話牛舌要厚先好食㗎啦。個和牛同雞軟骨串燒雖然無牛舌咁Wow 但都好唔錯。-反而個明太子卷影相就靚,食落唔wow 但就中上,師傅炸得幾好,又唔厚粉,但就唔係好食到明太子味。-個炸魷魚就算係全晚最普通嘅嘢。
發現好吃的居酒屋!!

個炸魷魚就算係全晚最普通嘅嘢。
2019-05-15 62 浏览
心血來潮事件簿 (28)🤤好耐都未試過咁得閒去食野,今日行過銅鑼灣地鐵站出口,已經留意到有間日式餐廳。本尊上週再經朋友再三介紹,終於有幸一嘗。😋餐廳格局尚算簡潔,牆上點綴著的裝潢略略渗出一絲和風。👍市場四色丼🤤經過約十分鐘的等待後,侍應送上的四色井在外觀上和餐牌上的不乏相稱性。本尊特別留意到當中的三文魚刺身油脂分佈相當均衡。刺身整體上口感柔嫩,伴隨著軟熟的米飯,顯得略為鮮甜。🤤🤤抹茶雪糕主菜後的抹茶雪糕為整個晚餐添上精彩的結局。店家的雪糕看似平凡,但奶味並非過重。綜合這一餐晚飯,材料雖然豐富,但吃下不感過膩。值得再試。一個人食賣單大約二百多,價錢合理,環境舒適,本尊覺得整體相當高質😀
心血來潮事件簿 (28)🤤

餐廳格局尚算簡潔,牆上點綴著的裝潢略略渗出一絲和風。👍

市場四色丼🤤

抹茶雪糕

2019-05-06
2019-05-13 61 浏览
母親節來到銅鑼灣shopping, 行到攰又未到晚飯時間,找到這間鄰近SOGO的地牢居酒屋。..入到店內好有日本居酒屋的味道,小小店舖,有多個小草屋的座位,另有貴賓房,牆上貼著日本風味海報。店舖雖小,但仍坐得舒適。..講返食物,我們點了一點輕食,點完無耐就上菜:點了一些壽司🍣- 三文魚、鰻魚壽司- 三文魚鮮甜、鰻魚嫩滑,壽司飯微暖,不錯啊..點了幾款串燒,包括鳥手羽燒 (雞翼)$45就有兩串,銅鑼灣價錢算平啊。雞翼燒得外脆內軟,配上少許胡椒味,很惹味..煙肉車厘茄:煙肉燒得不會太硬,車厘茄很juicy,一齊放入口,出奇地美味.汁燒雞肉丸:本身是叫來給海馬仔食,最後爸媽食得仲多🤣 因爲好好味...推介❗️日式酥炸魷魚鬚 這款炸物真係好好味、好邪惡😈 佢炸得好酥脆、魷魚鬚又好淋好易咬、不油脷,食完一條會又想食多一條!..除了以上炸物、壽司、串燒,還有好多其他選擇,例如:一品料理、飯麵、刺身⋯..下次去銅鑼灣又多一個好選擇😋😋😋

入到店內好有日本居酒屋的味道,小小店舖,

講返食物,我們點了一點輕食,點完無耐就上菜:

點了一些壽司🍣
- 三文魚、鰻魚壽司
- 三文魚鮮甜、鰻魚嫩滑,壽司飯微暖,不錯啊

點了幾款串燒,包括

推介❗️日式酥炸魷魚鬚

下次去銅鑼灣又多一個好選擇😋😋😋
2019-05-12
2019-05-12 58 浏览
說來也真的巧合,今天下午有點事要到銅鑼灣區,想找個地方吃午餐, 途中看到一間日本餐廳, 有供應刺身丼, 正合我意, 以價格而言也算抵食, 那試試又何妨。飲品方面, 點了一杯橙梳打, 酸酸地也夠冰涼, 感覺唔錯。一款小吃是串燒甜薯,蕃薯本身燒得外層脆口, 內層食落味道粉甜, 非常滋味, 是一道唔錯的小吃。再來一客鳥手羽燒, 燒得雞皮脆身還帶點焦香, 雞肉口感很嫩滑,燒香後撒上鹽去調味, 吃起來就更加惹味。店員送上市場四色丼, 多款刺身堆得滿滿的, 包括有三文魚、帶子、甜蝦及油甘魚, 三文魚肥美;帶子肉厚而鮮甜; 甜蝦夠大隻,吃起來鮮味也啖啖肉; 油甘魚帶點脆口, 也具魚油甘香;整體來講是有水準的。這個刺身丼有如此質素應是滿意的, 如在銅鑼灣區工作的話, 來這裡吃個午餐也不錯。
飲品方面, 點了一杯橙梳打, 酸酸地也夠冰涼, 感覺唔錯。
2019-05-12 104 浏览
<三川居酒屋>朋友請食生日飯,佢地揀選左位於銅鑼灣Sogo隔離嘅三川居酒屋。餐廳細細,但都幾有 feel, 有卡位。個人覺得食物質數屬中規中距,質數平均,賣相好多都吾錯,我地三個人叫左勁多野:(好味指數Max 5 🥢) -池魚刺身🥢🥢🥢-食完池魚刺身加$20仲可炸埋條魚骨,炸魚骨超好味,香口惹味🥢🥢🥢🥢🥢-刺身拼盤🥢🥢🥢🥢-火之夢壽司山🥢🥢🥢 哩個賣相吾錯,有六件小壽司,上面分別有海膽,吞拿魚碎同蟹肉撈埋嚟食-魚生薄脆洋食🥢🥢🥢🥢 幾 fresh同開胃-明太子燒玉子🥢🥢🥢-炸魷魚鬚🥢🥢🥢🥢-牛舌串燒🥢🥢🥢🥢-白鱔串燒🥢🥢🥢-雞軟骨串🥢🥢🥢🥢-燒蠔串🥢🥢🥢-燒甜薯🥢🥢🥢🥢-雞翼串燒🥢🥢🥢🥢-煙肉荔枝串🥢🥢🥢🥢-雞泡魚乾🥢🥢🥢🥢-綠茶雪糕🥢🥢🥢🥢 -我地本來仲叫左特長鰻魚飯,見隔離檯叫左超吸引😍 不過好彩最後冇黎,因為大家都飽到痴線,但我地最後係吾記得check單有冇計到鰻魚飯嘅錢🤣另外,我地加左每人$250 任飲放題。成個餐牌嘅野飲都可以叫,仲有六款 Sake任飲,包可以飲飽食醉。今餐最令我印象深刻嘅係有個戴眼鏡嘅女侍應服務非常好又細心, 我感受到佢對份工作嘅熱誠❤️ 最初
<三川居酒屋>

雞翼串燒🥢🥢🥢🥢
煙肉荔枝串🥢🥢🥢🥢

雞泡魚乾🥢🥢🥢🥢

綠茶雪糕🥢🥢🥢🥢 -

今餐最令我印象深刻嘅係有個戴眼鏡嘅女侍應服務非常好又細心, 我感受到佢對份工作嘅熱誠❤️ 最初我地被安排坐 table檯,見卡位有位,問其中一位侍應可否轉卡位,但被拒絕,咁冇辦法啦。點知隔左陣,帶眼鏡啊女侍應話轉卡位比我地,話等我地坐得舒服d😊 之後哩位女侍應都好好,不時睇下我地有咩需要。最後,我勁大頭蝦,落到 MTR station先發現冇咗個電話, 朋友即刻打去我個電話號碼, 個女侍應聽仲叫我地吾好行,佢即刻衝落地鐵站拎番畀我,超感動❤️ 哩間餐廳有一個咁有 heart嘅員工,真係值得表揚👍。
2019-05-11 2775 浏览
雨,下得太兇了吧!還是趕快找個地方暫避,想也不想,便鑽進這間日式居酒屋。收起雨傘,拍拍身上水點,跟著店員步向用餐位置。安頓後,喝口熱茶,冰冷的身體頓時得到溫暖。環顧四周,店子的裝潢蠻特別,仿照沖繩草屋設計,充滿地道風情。肚餓了,首先喚來鰻魚牛油果加州反卷($98)。渾圓晶瑩的日本飯,包著柔潤綿綿的牛油果、腍軟嫩滑的烤鰻魚和清新爽脆的青瓜絲,表面再裹一層卜卜脆的蟹籽,及添加香濃惹味的醬汁,所有元素結合一起,味道融和。勿少看這六件反卷,頗能充飢。落雨濕濕特別覺凍,吃些熱食方為上策。汁燒雞丸($32/2串)共有六粒,拿上手即感到份量十足。本以為雞肉會較實淨,怎料鬆化多汁,又非加入大量肥膏造成的效果,討人喜愛。細心研究,竟發現紅蘿蔔的蹤影,難怪鹹香中有一絲絲甜美啦!煙肉燒年糕($42/2串)緊接出場,這是平日較少選擇的款式,今次一試,覺得甚為有趣。年糕本身清淡,主要取其煙煙韌韌的質感,味道就靠濃厚的煙肉來填補。煙肉經過燒製,除帶少少焦香,邊邊位置又有點脆口,兩種食材一凹一凸,拼出火花。大食小妹生怕不飽,於是追加了日式牛肉鍋($148)。熱鍋㷫恰恰送上,冒著白煙,材料盛得滿滿的,非常豐富,果然沒
雨,下得太兇了吧!還是趕快找個地方暫避,想也不想,便鑽進這間日式居酒屋。收起雨傘,拍拍身上水點,跟著店員步向用餐位置。安頓後,喝口熱茶,冰冷的身體頓時得到溫暖。環顧四周,店子的裝潢蠻特別仿照沖繩草屋設計充滿地道風情
大食小妹生怕不飽,於是追加了日式牛肉鍋($148)。熱鍋㷫恰恰送上,冒著白煙,材料盛得滿滿的,非常豐富,果然沒有令我失望。主角牛肉呈半熟狀態,只要往湯內淥一淥便成事。其切得有點厚度,沾些流心蛋漿,滑溜無渣。湯底是甜甜的壽喜燒,配以豆腐金菇蘿蔔白菜娃娃菜薯粉等,美味又夠纖維,女生大愛。
2019-05-10 69 浏览
果日同同事做野忙到lunch都未食,做完已經5-6點索性一齊食個early dinner! 於是就碌左入黎,入到去發現環境幾好,好日本居酒屋feel不過太餓喇冇影到環境相😂火灸帶子壽司 $42因為同事唔太食生野,所以一定要揀火灸類壽司,不過食落有啲燒過嘅味又幾香口,不錯~燒雞泡魚干 $78呢個好驚喜!好好味啊!燒雞泡魚有少少似燒魷魚,但更juicy咬落唔un但又幾好𡁻,用黎送酒絕對perfect match!!!!!!!!! 佢個醬汁都調味得好夾,再沾佢附嘅沙拉醬的話又係別有一番風味!高度推薦喔!味噌燒蠔串 $78呢個燒蠔都好味~味噌唔會過濃遮蓋左蠔嘅味道,而且燒嘅時間剛好,食落唔會乾,蠔迷可以一試🤤厚燒牛舌 $58成日覺得燒牛舌係人間美食🤤成串我一個人食哂!厚燒牛舌最怕燒到un,但呢度啲串燒都好出色,火喉同時間都控制得剛好👍🏻姿燒日本魷魚桶 $88賣相吸引到不得了🤤燒過後好正嘅魷魚香,不過同雞泡魚干相比,我更愛雞泡魚哈哈!燒大蔥雞串 $45大蔥真係好正🤤不過呢個略嫌有啲冇咩燒過嘅香味,不過醬汁同大蔥都加左分嘅~冇諗過輕輕鬆鬆叫啲燒物、串燒、少少壽司,再叫少少酒就已經可以食到好飽🙈而且

火灸帶子壽司 $42

燒雞泡魚干 $78

味噌燒蠔串 $78

厚燒牛舌 $58

姿燒日本魷魚桶 $88

燒大蔥雞串 $45

冇諗過輕輕鬆鬆叫啲燒物、串燒、少少壽司,再叫少少酒就已經可以食到好飽🙈而且整體質素唔錯,值得下次再黎!
2019-05-02
Thankful Week期間是女士們的搏殺期,血拼過後,同閨蜜來到這間位於Sogo附近地底的日本居酒屋,室內以日式和風設計,別有一番風味。牛油果鰻魚卷,咬一口,香甜的鰻魚肉,配搭牛油果,口感變得很軟滑。牛肉鍋,肥牛的份量都算多,還有金菇、豆腐、蔬菜、粉絲、雞蛋,以鰹魚汁做湯底與配料很夾。煙肉燒年糕,煙肉邊燒得有點香脆,夾著軟綿綿的白年糕,煙韌得來又有口感的。當我們的肚皮醫飽又滿足過後,我同朋友又再血拼過啊!

牛油果鰻魚卷

牛肉鍋

煙肉燒年糕

當我們的肚皮醫飽又滿足過後,我同朋友又再血拼過啊!
午餐