2020-02-25 149 浏览
三川居酒屋一直係我最想光顧餐廳既top 3,今日同女友喺銅鑼灣行街,正所謂「擇日不如撞日」,今日終於去左三川居酒屋。一入去餐廳就見到充滿霸氣既掛牌,令人更放心係餐廳進食。每一枱都有一支酒精搓手液,同埋每人一塊酒精濕紙巾,衛生程度比起其他居酒屋真係高下立見。三川居酒屋嘅裝潢獨樹一格,坐卡位既客人恍如置身係草屋。- 二人刺身拼盤除左指定刺身拼盤外,餐廳會根據客人嘅要求而度身訂造刺身拼盤。聽完職員介紹後,我選擇左劍魚腩、吞拿魚、活赤貝、鰤魚腩、帶子、甜蝦。鰤魚腩非常深刻,首先真係非常厚肉,而且係魚腩部份,所以肉質特別嫩滑。色澤比一般油甘魚更紅潤,魚肉特別甘甜,魚味亦非常濃郁,唔怪得知有人話鰤魚係油甘魚之王👑。其次比較深刻嘅係活赤貝,賣相十足蝴蝶,食落肉質非常爽甜,而且充滿鮮味。相反帶子就比較普通,略嫌唔夠鮮甜,而且幾薄片。- 明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批呢道菜應該係三川居酒屋獨創,我係其他居酒屋未見過類似既菜式。層次非常豐富,一啖有晒蘑菇、蠔、明太子醬同芝士,味道亦非常平衡,鹹中帶鮮。居酒屋除咗刺身之外,串燒亦係必食之選,我哋一共叫咗四款串燒。- 月見免治雞肉棒($36)外表燒到有少少焦香,肉質

三川居酒屋嘅裝潢獨樹一格,坐卡位既客人恍如置身係草屋。

- 二人刺身拼盤
二人刺身拼盤

相反帶子就比較普通,略嫌唔夠鮮甜,而且幾薄片。

- 明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批
明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批

- 月見免治雞肉棒($36)
外表燒到有少少焦香,肉質幾嫩滑,無乜凹凸口感,沾上蛋黃後,雞肉棒味道變得溫和。

- 極上和牛串 ($78)
一咬就感受到濃郁嘅牛味,而且幾多汁,不過最後一件有少少筋。

- 豬腩味噌燒($38)
豬肉非常入味,味噌醬永遠都係咁出色。

- 燒雞皮
上菜時侯以為係小童分量😂,雞皮脆而不油膩。
燒雞皮

本人相信三川居酒屋既人流一直川流不息。作為黃店,三川居酒屋象徵住香港一種精神,一種意義。希望呢種精神好似大河般川流不息,一直延續落去。
2020-02-23
二人刺身拼盤
燒雞皮
2020-02-23 168 浏览
When we entered the restaurant anticipation was high given the high number of people we saw there and the boisterous atmosphere. We got the last free table. However, with deep regret I have to say the food was both average and the wait time excessively slow. The latter I can forget but the former means I probably wouldn’t go back. Each dish was so-so to say the least. Assorted sashimi: We upgraded to sea urchin but the urchin was bitter rather that sweet. “Three Fishes of the day” were cut from

Assorted Sashimi

“Three Fishes of the day” were cut from the tail which was tasteless.

Eel  rice

Eel rice: Rice is too dry and hard!

Chicken  skin  and white  eel

Yakitori is slow. The one on the left that looks like chicken is actually white eel but as you can see, it doesn’t look like white eel at all; not to mention the taste.

Given the amount of Japanese restaurants in HK, I’d recommend everyone to try elsewhere.
Lamb  chop
2020-02-23 67 浏览
今日難得去到銅鑼灣搵咗間日本居酒屋食下,我哋book咗枱6:00 ,見到餐牌有一個二人套餐係七點前入座有優惠,我們就決定食這個餐。套餐有六款菜式,首先是一個生蠔,生蠔10分美味每人有兩隻,一隻比較爽口,一隻比較creamy 前菜叫了一下薯仔沙律,味道麻麻 小食係牛油燒魷魚酥,味道10分野味有少少辣 主菜有櫻花蝦牛肉湯手打烏冬,牛肉是高質素的仲有一個小菜是泡菜豚肉鍋,有很多菜豚肉比較少最後每人有一個甜品,我們揀咗一個芝麻雪糕一個紅豆雪糕。整體份量都10分足夠而且有優惠特別稱讚係服務態度,每一位員工都很有禮貌,而且店內也有提供消毒搓手液,消毒濕紙巾,表示了他們也注意到疫情的關注。
前菜叫了一下薯仔沙律,味道麻麻
小食係牛油燒魷魚酥,味道10分野味有少少辣
主菜有櫻花蝦牛肉湯手打烏冬,牛肉是高質素的
仲有一個小菜是泡菜豚肉鍋,有很多菜豚肉比較少
最後每人有一個甜品,我們揀咗一個芝麻雪糕一個紅豆雪糕。
整體份量都10分足夠而且有優惠

2020-02-22 2379 浏览
最近都係繼續奉行少出街食飯,要出就要食好嘅原則今次又食到間值得推介嘅餐廳,不枉我哋山長水遠唔就腳都去食!其實佢個位置好方便,地鐵站一出就係,搵都唔使搵!呢啲非常時期,呢間餐廳好貼心,一入去就畀消毒酒精你清潔下雙手先,坐低之後都有提供多一張餐巾畀客人包口罩,又提供埋消毒紙巾同公筷即刻安心又放心。我好耐冇食刺身啦,過年前已經搵到呢間餐廳想嚟食,但都有啲full,所以人多要早啲book今次食嘅二人前刺身,好新鮮可以因應自己嘅budget 叫嚟食種類夠多,好豐富,唔會太冰,份量都好啱我最鍾意就係帶子同甜蝦食到佢哋本身嘅鮮味!另外叫咗個青瓜蟹籽salad一大碟,好爽口見到人哋嘅明太子醬焗蠔肉蘑菇批好大份好吸引,我哋又試吓果然整得好睇好食大大粒蠔肉,啲醬又夠晒多,粒菇都好大件又多汁唔乾身。趁熱食一流!最後仲叫咗串秋葵串燒好嫩,冇咩毛影響口感。餐廳播住日文歌,仲有日文版榮光歸香港,讚👍🏻啲杯同綠茶、佈置,都有和風嘅感覺。講真開係銅鑼灣旺區價錢唔算貴之餘好食又有良心嘅餐廳唔多本身想叫個魷魚筒,可惜冇呢,留返下次一定會再嚟食!
最近都係繼續奉行少出街食飯,要出就要食好嘅原則

即刻安心又放心。

今次食嘅二人前刺身,好新鮮
可以因應自己嘅budget 叫嚟食

種類夠多,好豐富,唔會太冰,份量都好啱
我最鍾意就係帶子同甜蝦
食到佢哋本身嘅鮮味!

另外叫咗個青瓜蟹籽salad
一大碟,好爽口

見到人哋嘅明太子醬焗蠔肉蘑菇批好大份好吸引,我哋又試吓
果然整得好睇好食

最後仲叫咗串秋葵串燒
好嫩,冇咩毛影響口感。

本身想叫個魷魚筒,可惜冇呢,留返下次一定會再嚟食!

2020-02-22
2020-02-22 59 浏览
🍣Omakase二人前刺身赤貝 深海池魚 帶子 油甘魚 吞拿魚 吞拿魚赤身 甜蝦全部都好新鮮 最驚喜係赤貝 爽口鮮甜🧡油甘魚魚脂豐富回甘 帶子同甜蝦都好鮮甜✨⠀🍄明太子蟹肉醬焗蠔蘑茹批佈滿明太子蟹肉絲 一切開啲醬流哂落嚟 中間仲有蠔 超級香juicy😻⠀🐟燒花魚一夜干好鍾意食日本燒魚 燒更加帶出魚香味 魚肉香口嫩滑⠀.三川居酒屋銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈地庫.gfood_causewaybay黃色經濟圈 黃店
🍣Omakase二人前刺身

銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈地庫
gfood_causewaybay
黃色經濟圈 黃店
午餐
今日放工喺銅鑼灣想飲下清酒,所以就嚟咗呢間超級近地鐵站嘅居酒屋。除咗有居酒屋嘅食物之外,呢度出名就更加係佢嘅$250 sake放題。朋友因為好鍾意飲sake,所以就帶咗我嚟呢間居酒屋試吓啦。首先講吓sake放題,唔似得有啲居酒屋,呢度嘅sake種類係放題來講都十分之多。最重要嘅係佢唔會迫晒全枱都要叫放題。十分公道。所以,鍾意飲而又飲得就一定要叫呢個放題試吓啦。嚟到居酒屋,而又見到佢有刺身,就梗係試吓佢個二人套餐啦。叫咗無幾耐,食物就好快到啦。首先介紹下佢個刺身,除咗有吞拿魚,鯛魚,之外仲會有每期唔同嘅新鮮刺身。望下佢個賣相已經抵晒個價錢,直落每種魚嘅刺身都10分新鮮同鮮甜。而且職員亦都好有心機咁介紹每一種魚。今次試完佢嘅玄海,就可以試吓佢既上同並!你到居酒屋又點會淨係食佢嘅刺身。我哋亦都嗌咗個燒玉子,食吓凍嘅刺身,再食返暖曖嘅玉子會令到本身凍冰冰嘅舌頭再食返刺身嘅時候更加有味道。而且玉子份量都10分多,食落熱辣辣,絕對係值得一試。另外值得一提嘅就係佢嘅明太子蟹肉醬蘑菇茹批。嚟到嘅時候,首先賣相已經好吸引。首先食咗面頭上面嘅明太子,味道已經好濃,好好味,加上蟹肉嘅鮮味同最抵嘅蘑菇茄真係好
清酒放題

刺身二人前

燒玉子

另外值得一提嘅就係佢嘅明太子蟹肉醬蘑菇茹批。嚟到嘅時候,首先賣相已經好吸引。首先食咗面頭上面嘅明太子,味道已經好濃,好好味,加上蟹肉嘅鮮味同最抵嘅蘑菇茄真係好夾。最重要係食到一半嘅時候,發現原來成隻生蠔係夾住咗係中間,真係超鮮甜。絕對係10分推介嘅菜式。
明太子蟹肉醬生蠔蘑菇茄

另外我哋仲叫咗個汁燒銀雪魚,同埋幾串串燒。銀雪魚唔會好似其他餐廳咁笑得好鹹同好乾,呢度嘅銀雪魚燒到恰到好處,啲汁仲可以鎖住喺條魚裏邊,味道又唔會過龍濃,食落仲可以食到好重嘅魚味。
汁燒銀雪魚
而串燒亦都係熱辣辣咁上,墨魚咀亦都好脆,絕對冇失望。
煙肉年糕串燒同墨魚咀串燒

最後當然唔少得嘅就係薑蔥碎吞拿魚腩帶子魚子卷。第一啖食囉,肥肥嘅吞拿魚腩嘅味道充斥着成個口,慢慢薑蔥嘅味道就調和返唔會太肥膩。絕對係推介比鍾意食吞拿魚嘅朋友。
薑蔥碎吞拿魚腩䰵卷

呢間居酒屋真係十分之推介,無論係清酒同埋佢嘅食物都做得10分出色,而且服務態度有十分之好,唔怪得知今日咁多人嚟食飯啦。
清酒放題
刺身二人前
燒玉子
明太子蟹肉醬生蠔蘑菇茄
煙肉年糕串燒同墨魚咀串燒
薑蔥碎吞拿魚腩䰵卷
2020-02-18 53 浏览
好耐冇出街食飯,我出咗去食日式餐廳🍴餐廳嘅店員好細心,提供左兩張紙巾俾我哋包實啲口罩😷,一點真係不得不讚佢哋!至於餐廳就充滿咗日式嘅味道,我鍾意!我叫左一個「並」刺身,自身有活赤貝一隻、大甜蝦兩隻、三文魚🍣、油甘魚、八爪魚、劍魚腩各兩切,仲有黃金魷魚🦑。刺身睇落去好新鮮,食落都覺得好鮮甜!我特別鍾意食油甘魚同劍魚腩,好肥美呀!魚香係口中徘徊着🤤🤤明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批首先我俾佢嘅擺盤吸引左,顏色配搭都幾鮮艷!蘑菇厚厚的,鍾意佢嘅醬料,好夾!如果覺得有少少油膩嘅話仲可以食沙律沖淡油膩感,有心思!原條蒲燒鰻魚飯條鰻魚好大條,佢仲有啲漬物俾我哋食,我哋將成條鰻魚切開一嚿嚿,好似食緊好大舊嘅壽司咁。鰻魚燒得恰到好處,而且都幾肥美!正呀!今餐感覺都唔錯,坐得舒服食得亦開心👍👍

原條蒲燒鰻魚飯

今餐感覺都唔錯,坐得舒服食得亦開心👍👍
  • 原條蒲燒鰻魚飯
2020-02-18 47 浏览
亂世中搵食,今日一定要出 CWB 整野,點都要同隻佬兩個人出,攪掂完梗係要搵食啦 !! 睇開飯呢間居酒屋好吸引,一於會下佢 !!我地黎到得一枱日本客,唔通太早 ? 不過我都明既 ... 呢排大家都唔想出街,氣氛都唔多好。我地坐底之後,侍應哥哥好好呀,勁貼心 !! 俾左唔少紙巾我地,提我地包好個口罩,食完飯用番。仲有提我地洗手消毒先開始食野。Thanks  >3<佢為我地介紹我地如果想食刺身,俾個 budget 佢地,就可以配當日既時令同最豐富的刺身,咁我地今日都幾想食,俾左個價位佢就得 !!黎都好有驚喜呀 ~~ 入面都好多野食 !!有原隻 赤貝 / 赤身 / 帶子 / 油甘魚 / 牡丹蝦 / 蟹籽墨魚 / 劍魚腩,都好豐富,樣皮野都好新鮮,我最愛 赤貝同帶子 ~~ 好鮮甜呀 !!明太子蟹肉醬焗蠔肉磨菇批,呢個佢話呢道招牌菜,冇理由唔叫架 ~ 嘩 !! 極度邪惡 ~~ 個芝士同明太子蟹肉醬勁多,仲可以拉絲 !! 入面藏左隻蠔,好甜,隻大磨菇勁 Juice,呢個真係掂 !!我地差少少唔係好夠喉,叫左幾串串燒 ~~ 呵 !! 首先既係 雞捧 / 牛舌 / 煙肉露荀卷,個雞捧配

黎都好有驚喜呀 ~~ 入面都好多野食 !!

我地差少少唔係好夠喉,叫左幾串串燒 ~~ 呵 !! 首先既係 雞捧 / 牛舌 / 煙肉露荀卷,個雞捧配溫泉蛋好正 !! 溫泉蛋入面個醬汁岩岩好 ~ 個捧入面有D雞軟骨,有D咬好 !! 正 ~~ 另外就係牛舌,香港我地每次見到牛舌都會叫,呢道都燒得好好,火喉岩岩好 ! 咸味夠 ~ 要讚既係佢都係用牛舌芯同埋師傅切既厚度岩岩好 !!

呢個係燒原條粟米,呢個反而有D失望,我都明白唔係一定會係超甜粟,淡味左D,同埋 ... 估唔到佢係蒜蓉燒粟米 !! 哈哈 ~~ 呢個好邪惡,勁多牛油 !!
2020-02-09
  • 明太子蟹肉醬焗蠔肉磨菇批
  • 二人刺身拼盤
  • 牛舌串燒
  • 雞捧串燒
2020-02-17 41 浏览
最近去完日本鐘情於日本野,同朋友兩個冇野做又想重溫下日本居酒屋勁chill既feel,就黎左呢間未試過既三川居酒居試吓!一入門口就被呢度既設計同氣氛吸引左,全木既設計非常日系,有心思,當堂好似返左日本咁🇯🇵 我哋被安排坐咗卡位,張枱好大私隱度十足👍🏻一黎就梗係叫返個二人前刺身先啦,呢度既刺身好新鮮好正,師傅仲可以跟你set既價錢準備最新鮮時令既刺身,超貼心既服務!😆呢盤刺身個賣相已夠晒吸引,份量仲全部超肥厚,貝類同八爪魚特別正😆😋食完真係大滿足!另外叫咗呢個多人推介嘅明太子蟹肉焗蠔菇批,一聽個名就知材料極豐富,果然口感十足,熱辣辣既菇配上多種食材,好特別好正😛經典既牛肉鍋,呢度既牛肉焗湯底比出面特別甜,牛肉唔會一出黎就全熟,加埋蛋醬咁食就完美啦🤣

• 刺身盛
2020-02-14 29 浏览
呢間居酒屋🏮係地庫一層。 裝修得好骨子, 全木裝修好有日本🇯🇵風情。 雖然細細地,但座位💺係好闊落的! 好舒服! 我地叫左二人份的刺身,都有7款,款款新鮮! 而且每一件都切得好厚!絕對抵食👍🏻👍🏻另外烤大啡菇,都好正,really juicy!芝士都多到浪費既程度!蟹子鋪滿🈵️上層,你會覺得好正啊! 其實兩個女仔黎講呢,已經覺得飽飽地,於是我地就叫左個牛油果🥑軟殼蟹壽司卷。 我覺得呢個就普通啦。因為材料係呢d組合黎講,真心好難唔好食😋 食完,覺得唔會飽到上心口,但係係好開心既滿足!
食完,覺得唔會飽到上心口,但係係好開心既滿足!
2020-02-13 45 浏览
相信大家依排都好想去旅行,如果要係香港搵間日本居酒屋,BBCC就推介大家黎依間。首先,鋪頭裝潢十分日式,環境一流,就好似去左日本一樣。無論拍拖定係同朋友都非常好。呢個明太子玉子燒非常唔錯,賣相亦非常好。依間居酒屋串燒款式非常多,味道亦都不錯。適合有好多要求嘅朋友,食多幾串都唔會厭。呢個清酒煮蜆稍微酒味過於濃郁,如果鍾意飲酒嘅朋友依個一定好適合佢哋。但對於我地黎講可能酒味過重。總結而言,依間居酒屋值得一試。

呢個明太子玉子燒非常唔錯,賣相亦非常好。

總結而言,依間居酒屋值得一試。
2020-02-13
庆祝纪念
生日
  • 煙肉燒年糕
2020-02-08 78 浏览
抗疫時期中終於能夠放鬆心情,休假來到銅鑼灣補充日用補給品,順道到平日客似雲來的地下居酒屋,時間剛好到達開門時間的三川居酒屋,作為這晚的第一對客人,進入這間播著日文歌的地庫草蘆,木色為主調的日式感覺特別舒適自在,而且店內特設有風廉的卡位,私隱度高但記得要book枱時預留。餐廳Menu 選擇多,刺身壽司、揚物燒物串燒多款選擇,價錢親民,上菜次序亦十分貼心。餐廳的刺身有專為二人而設,時令七款最新鮮美味的刺身,$298 嘆到個色彩鮮艷的吸睛刺身盛,港島區餐廳來講高性價比特出。七款各兩片包括:帆立貝、黃金魷魚、左口魚裙邊﹑吞拿魚、北海道甜蝦、劍魚腩及油甘魚。新鮮無雪味而且厚身口感豐富。兩大片吞拿魚非常厚切,鮮甜味一咬滿足非常。左口魚及油甘魚肉質爽口彈牙,油脂平均,味道特出北海道甜蝦及帆立貝啖啖肉,口感軟棉,甜度也令人滿意。凍食之後食返個招牌菜熱食,明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批$98上檯芝士蠔味香氣噴鼻,邪惡的明太子蟹肉醬焗得迷人,大啡菇水份充足,軟滑多汁,味道咸香濃郁,加埋芝士拉絲,口感相當豐富,難怪是餐廳推介餐。鳥手羽燒 $454隻拆骨雞翼入味,脆皮吸引,燒粟米及燒日本甜薯是必點健康串燒,吃完串燒

抗疫時期中終於能夠放鬆心情,
休假來到銅鑼灣補充日用補給品,
順道到平日客似雲來的地下居酒屋,
時間剛好到達開門時間的三川居酒屋,
作為這晚的第一對客人,
進入這間播著日文歌的地庫草蘆,
木色為主調的日式感覺特別舒適自在,
而且店內特設有風廉的卡位,
私隱度高但記得要book枱時預留。

餐廳Menu 選擇多,
刺身壽司、揚物燒物串燒多款選擇,
價錢親民,上菜次序亦十分貼心。

餐廳的刺身有專為二人而設,
時令七款最新鮮美味的刺身
$298 嘆到個色彩鮮艷的吸睛刺身盛,
港島區餐廳來講高性價比特出。

七款各兩片包括:帆立貝、黃金魷魚、
左口魚裙邊﹑吞拿魚、北海道甜蝦、劍魚腩及油甘魚。
新鮮無雪味而且厚身口感豐富。

兩大片吞拿魚非常厚切,
鮮甜味一咬滿足非常。

左口魚及油甘魚肉質爽口彈牙,
油脂平均,味道特出
北海道甜蝦及帆立貝啖啖肉,
口感軟棉,甜度也令人滿意。

凍食之後食返個招牌菜熱食,
明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批$98
上檯芝士蠔味香氣噴鼻,
邪惡的明太子蟹肉醬焗得迷人,
大啡菇水份充足,軟滑多汁,
味道咸香濃郁,加埋芝士拉絲,
口感相當豐富,難怪是餐廳推介餐。

鳥手羽燒 $45
4隻拆骨雞翼入味,脆皮吸引,

燒粟米及燒日本甜薯是必點健康串燒,
吃完串燒我們兩個已十分飽肚,
喜好日式居酒屋而且有寧靜環境,
傾下計聚餐,情侶約會的也是推介之選。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2020-02-06 54 浏览
之前生日黎食過一次晚飯 今日放假黎trytry午餐睇下係咪一樣咁有水準先😋我地嗌左個二人前刺身 如果有任何水產唔食 可以同餐廳講 師傅會盡量揀啲時令既水產俾你👍🏻好貼心呢💕唔記得左啲魚名 但我會盡最大努力講下每款魚食落既口感同味道!首先係幅相最前既係黃金魷魚 魷魚本身係滑身但食落好脆既!黃金色既魚子令到魷魚多左一個層次既脆🐟係黃金魷魚後方既魚食落係較實身 口感相對乾身啲🐟再後面白色既魚 食落口係好oily 成件事好得意 從魚本身既樣係睇唔出會有呢種油香👍🏻🐟再後面紅色既 鮮味較重🦐左邊既牡丹蝦值得一讚 食落第一下好爽脆 但愈食就會覺得好似係痴口咁 種口感好有趣!😋帶子 好厚身 肉質係爽脆型另外仲嗌左個 明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批🥧鍾意食明太子既千其唔好錯過 明太子既份量一啲都唔吝嗇 搞到一開始以為無蠔肉🤣切開之後原隻蠔肉即刻跌出黎🤣 十分之足料呀!

🐟係黃金魷魚後方既魚食落係較實身 口感相對乾身啲

🐟再後面紅色既 鮮味較重

😋帶子 好厚身 肉質係爽脆型

2020-02-03 3101 浏览
黃色經濟圈早排行過銅鑼灣已經想食呢一間聽講蟹肉菜式都幾出色今日lunch趁佢啱啱開門 即刻入嚟食個裝修都好似日本居酒屋仲一直播住日文歌 播放下仲聽到願榮光歸香港💚好彩早左黎咋越來越多人入嚟食佢個lunch set我見到都好抵 但係因為我哋實在太肚餓啦所以我哋決定要再食好啲叫左個omakase嘅二人前刺身啲刺身真係好新鮮 都幾多款有三文魚吞拿魚帶子八爪魚仲有黃金魷魚都幾厚切架 好味跟住就有呢個蟹子沙律小食鍾意食青瓜絲嘅朋友就一定唔可以錯過呢個啦另外我哋叫咗軟殼蟹卷 好足料兩個人食到好飽 嚟呢度又點可以唔食蟹肉我哋叫咗一個北海道蟹餅同埋呢個明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批個北海道蟹餅擺盤好靚 好creamy熱辣辣好好食個蘑菇批真係超級推薦 上面有好多明太子 啲餡多到跌出黎啲蘑菇好多汁 一咬落去就爆曬係個口到下次同啲朋友嚟再食其他嘢先
黃色經濟圈

下次同啲朋友嚟再食其他嘢先

• 刺身盛
  • 北海道蟹餅
2020-01-26 102 浏览
平日午飯時間約一點來到,需要等位約4張枱,餐廳枱大約有十多張,幸好流動算是快,等了大概十分鐘便可入座。運氣很好地2人獲安排4人卡位,坐得很闊落舒適又有私隱度。餐廳有午市套餐,選擇相當多元化,熟食魚生壽司都有,價格都很經濟,由60多元起,包沙律和飲品。久久未有吃過壽司的兔小姐點了壽司+蕎麥面set $98壽司4件+三文魚sashimi 三片品質和款式一般,不過不失,不過以此價格也不能要求太多。冷蕎麥面份量很多,面質較淋,配冷面汁和wasabi吃味道中規中矩,沒有驚喜。整個套餐食完對女仕來說相當飽,但味道只是一般。兔小姐下次有機會再來會試試熟食。

運氣很好地2人獲安排4人卡位,坐得很闊落舒適又有私隱度。

久久未有吃過壽司的兔小姐點了壽司+蕎麥面set $98

2020-01-17