2020-02-22 2379 浏览
最近都係繼續奉行少出街食飯,要出就要食好嘅原則今次又食到間值得推介嘅餐廳,不枉我哋山長水遠唔就腳都去食!其實佢個位置好方便,地鐵站一出就係,搵都唔使搵!呢啲非常時期,呢間餐廳好貼心,一入去就畀消毒酒精你清潔下雙手先,坐低之後都有提供多一張餐巾畀客人包口罩,又提供埋消毒紙巾同公筷即刻安心又放心。我好耐冇食刺身啦,過年前已經搵到呢間餐廳想嚟食,但都有啲full,所以人多要早啲book今次食嘅二人前刺身,好新鮮可以因應自己嘅budget 叫嚟食種類夠多,好豐富,唔會太冰,份量都好啱我最鍾意就係帶子同甜蝦食到佢哋本身嘅鮮味!另外叫咗個青瓜蟹籽salad一大碟,好爽口見到人哋嘅明太子醬焗蠔肉蘑菇批好大份好吸引,我哋又試吓果然整得好睇好食大大粒蠔肉,啲醬又夠晒多,粒菇都好大件又多汁唔乾身。趁熱食一流!最後仲叫咗串秋葵串燒好嫩,冇咩毛影響口感。餐廳播住日文歌,仲有日文版榮光歸香港,讚👍🏻啲杯同綠茶、佈置,都有和風嘅感覺。講真開係銅鑼灣旺區價錢唔算貴之餘好食又有良心嘅餐廳唔多本身想叫個魷魚筒,可惜冇呢,留返下次一定會再嚟食!
最近都係繼續奉行少出街食飯,要出就要食好嘅原則

即刻安心又放心。

今次食嘅二人前刺身,好新鮮
可以因應自己嘅budget 叫嚟食

種類夠多,好豐富,唔會太冰,份量都好啱
我最鍾意就係帶子同甜蝦
食到佢哋本身嘅鮮味!

另外叫咗個青瓜蟹籽salad
一大碟,好爽口

見到人哋嘅明太子醬焗蠔肉蘑菇批好大份好吸引,我哋又試吓
果然整得好睇好食

最後仲叫咗串秋葵串燒
好嫩,冇咩毛影響口感。

本身想叫個魷魚筒,可惜冇呢,留返下次一定會再嚟食!

2020-02-22
午餐