三品燒鳥在元朗舊B仔涼粉附近,算是比較容易找得到。每次經過,也覺得她是一家高級日式料理店,價錢應該會很貴吧?特別是從外面看不清店內的情況,對一般人來說,總是會帶點不安感,令人卻步。中午時間看見三品有供應午餐,覺得以午餐的價錢先試一下她的食物水準,還是不錯吧。午餐有供應一般日式午餐的定食,如親子丼,咖哩定食,豬扒定食,鰻魚定食等,價錢從$48到$98都有,算是比較親民。來燒鳥店,我當然二話不說選她的三味串燒雞定食啦。定食配有沙律,麵鼓湯和兩款小小的前菜,如醃黃瓜等。沙律很清新,麵鼓湯頗鹹的,也沒有什麼好說的。主角串燒雞分別有雞翅,雞肉和免治雞肉各一串。雞翅外脆肉嫩,雞肉串很有口感,而免治肉每一口都充滿肉汁。個人最喜歡免治肉。除了串燒,飯面的烤冬菇和青椒也很好吃。三品的串燒完全有日本當地串燒的那種獨特的燒烤香味,配上串燒醬汁的珍珠米,一口串燒一口米飯,這個午餐真的非常過癮。

三味串燒雞定食

2018-01-20
三味串燒雞定食
終於可以試到呢間好有日本居酒屋風格嘅燒烤食店!店內每款食物的秘製汁燒醬汁都好正,亦燒得香脆,食物新鮮,肉質鮮嫩,而且肉質好均勻,非常好食。居酒屋當然不可缺少美酒,美食當然要配返美酒啦~聽說三品 - 燒鳥專門店主廚入行20年,係日本人開設的燒鳥店「錦」工作二十年有多,傳承日本師傅手藝,每一串串燒都高水準出品非常好食。而且店員亦好細心。小店人情味滿滿,師傅,店員同客人們都有講有笑,一流!火爐掌握得好好食物的腌味很喜歡,因為不是很濃,但又燒得岩岩好。食材新鮮,所以根本不用腌得濃味,食物本身已經好美味。店內通風系統做得很好,不感覺有重油煙味道。醬汁香濃,針對唔同食材、生熟食物,炮製鰻魚汁、牛肉汁及酸汁等;鹽燒用上沖繩海鹽及岩鹽調味;串燒堅持逐串製作,起肉拆骨串起,食得出嘅串串心機。店員亦好細心,見到我們碟上有骨同垃圾,都會主動幫我地換碟,主動加茶,感覺自己被照顧得不錯呢,由呢d細微的地方,我相信呢家係一間有心餐廳,絕對會再來食呀!三品燒鳥專門店地址:元朗教育路61號紫荊樓地下 K鋪電話: 23211185營業時間: 12-3pm、 6pm-11pm,隔星期三晚市休息
終於可以試到呢間好有日本居酒屋風格嘅燒烤食店!

居酒屋當然不可缺少美酒,美食當然要配返美酒啦~

火爐掌握得好好

食物的腌味很喜歡,因為不是很濃,但又燒得岩岩好。

食材新鮮,所以根本不用腌得濃味,食物本身已經好美味。

店內通風系統做得很好,不感覺有重油煙味道。

三品燒鳥專門店
地址:元朗教育路61號紫荊樓地下 K鋪
電話: 23211185
2018-03-23
  • 串燒
2018-02-27 2264 浏览
四月男榮升四月先生後的第一個生日,我們首先來到元朗的三品燒鳥專門店慶祝。從朗屏站慢慢走來,大概花了十分鐘。眼前的三品,從外面無法窺探店內環境,推門而入,一室工業風的裝潢,簡潔明亮的感覺,跟傳統舊式串燒店那種油煙濃厚的印象截然不同。零油煙感,加上店內各種有關雞的圖案和擺設,新派時尚而且討好。午市的餐牌選擇雖然明顯比晚市單調,但午市提供的定食也有十三款。此外,店內亦有提供串燒,單點大概盛惠每串$30左右。餐牌的選擇很有「錦」的影子,不過當中像紙片一樣的白飯魚干,還有fusion風的鰻丼等菜式,還是令人躍躍欲試。我們先點了雞心($31/串),排列整齊的五小顆,入口雖然細嫩,但擺脫不了帶點像雞紅的腥味。牛脷($32/串)驟眼看,薄切的模樣跟五花腩有點像,口感帶點韌,雖然加了黑椒提味,但並沒有搶過本身的牛味。還有雞肝($31/串),由於火喉得別難控制,在香港幾乎都吃不到那種外脆內juicy的感覺,三品的也不例外,偏乾了。中午一點左右,客人慢慢開始多起來,空氣中亦開始瀰漫燒物的香氣,坐在吧檯位置感覺就更份外強烈。今天來,主要就是要嚐串燒,所以定食也就自然點了燒鳥丼($78)。定食中包含了雞肉棒棒、

雞心

牛脷

雞肝

燒雞肝

白葡萄梳打

中午一點左右,客人慢慢開始多起來,空氣中亦開始瀰漫燒物的香氣,坐在吧檯位置感覺就更份外強烈。今天來,主要就是要嚐串燒,所以定食也就自然點了燒鳥丼($78)。定食中包含了雞肉棒棒、雞翼和雞柳,再搭了燒冬菇和小青椒,豐富了原本焦焦的顏色。隨餐還包括麵鼓湯、沙律和漬物等前菜。就以上三款雞肉串燒的單點價錢,加起來都要過百,這樣想的話,定食就比較超值了。

特製醬汁

唯一不同的是,定食的雞肉棒棒需要另加$8才可享有店方的特製醬汁,甜甜的醬油加上濃郁的蛋黃香,配搭各種不同的串燒亦可。整個燒鳥丼的賣相其實很不錯,不過墊底的飯量差不多有二人份,實在太多。三款雞肉串燒之中,比較欣賞的是一骨雞翼,除了吃得方便,亦夠軟嫩入味,而且無雪味。

一骨雞翼

燒鳥丼

稍後到來的五花腩和紫蘇雞肉棒亦沒有人令人印象深刻,前者帶少許韌勁,味道夠,但油脂層並沒有燒出脆腩油香,雞肉棒的口感亦很單調,有點可惜。當日的午市料理,幾乎都由酷酷的鮮肉小師傅主理,或者就跟一些高級食店一樣,要試該店真正的水準,還是應該留待晚市才來。畢竟,午市往往都只是練習場。我只能說,經過今餐,我最愛的串燒還是老銅的「和居和居」。
紫蘇雞肉棒

紫蘇雞肉棒

五花腩

题外话/补充资料: 1. 午市不接受信用咭,只收現金。 2. 當日到達朗屏站曾致電餐廳查詢前往方法,但店員只叫我們自行向港鐵查詢,算不上貼心。
2018-02-25
庆祝纪念
生日
特製醬汁
2018-02-21 258 浏览
難得新年入元朗 街上無乜鋪頭開門 就入左三品食午餐🤠餐牌上午市定食選擇算多 但想食既吉烈豬排定食無哂 唯有轉其他😭😭😭 總共點左三個定食餐 見餐牌寫包括一個沙律一個湯加兩小食以為好抵😣 小食一上枱完全覺得係伏😫 中華沙律還可以 係比較細份 但另外塊黃色蘿蔔完全唔稱得上一份小食 明明係飯上既配料 可有可無 真係覺得兩份小食呢個字眼係呃左我地🙄但鰻魚唔錯🍱 燒得幾香 肉質岩岩好 鰻魚汁亦好味 飯都係用日本米 所以唔差🍚 另外滑蛋雞肉飯都幾好🐣 除左蛋同雞 仲配上好似洋蔥汁既特別醬汁🐤最後日式牛肉飯🐐 同普通牛肉飯唔同 以為會好似吉野家咁 但牛肉燒得好香好脆 醬汁甜甜地☺總括黎講 餐廳位置算方便 係輕鐵站前d 食物普通 份量唔掂
難得新年入元朗 街上無乜鋪頭開門 就入左三品食午餐🤠

燒鰻魚定食

滑蛋雞肉定食

日式牛肉定食

總括黎講 餐廳位置算方便 係輕鐵站前d 食物普通 份量唔掂
2018-02-03 239 浏览
因為好耐無去元朗食飯,所以用open rice “揾食”。亦係第一次因以open rice 訂餐廳已獲得25Asia miles。三品係其中一間訂枱有積分嘅餐廳,我同友人禁啱又想食日本餐,所以嘗試三品。以open rice 7折的餐牌,確實比較化算。佢個日式沙律只有好少,千萬不能與餐牌内的相提並論,大家唔好誤解。麵豉湯比外面的好,較濃但不太咸。餐內有廚師限定的3款串燒,如你有唔♥️嘅食物,務必响點菜時說明。雞翼超級好食,燒得好香又脆,極級推介!因我不吃生蛋,而且雞肉味並不明顯,呢款雞肉棒棒對我而然只是ok。我係一個極度鐘意食雞軟骨嘅人,呢味串燒實在令人失望。雖然燒得好靚,唯未有鮮味。以上都係open rice 7折398元餐嘅食物與飲料。我2仲叫左以下食品:不得不讚,呢款五花腩,味道juicy又鬆脆,大家務必一試!十個like如果你喜歡無味牛的話。。。。我地好差矣無味的牛肋肉。。。大家可以試其他串燒點菜時侍應小姐話係廣島蠔,呢個十分推介但埋單時另一位侍應小姐話唔係廣島蠔,不過都無問題,因為超級好食!而且係半燒熟的,好有特色!

以open rice 7折的餐牌,確實比較化算。

麵豉湯比外面的好,較濃但不太咸。

雞翼超級好食,燒得好香又脆,極級推介!

以上都係open rice 7折398元餐嘅食物與飲料。

我2仲叫左以下食品:

如果你喜歡無味牛的話。。。。
我地好差矣無味的牛肋肉。。。大家可以試其他串燒
點菜時侍應小姐話係廣島蠔,呢個十分推介
2018-01-24 205 浏览
近排都間唔中就去下元朗返工,雖然係好遠😫幸好有美食療癒我的心靈❤️❤️尋日去試左間串燒小店😍 人情味滿滿,師傅,店員同熟客們有講有笑^^三品食午市定食有平有貴,由$48-$98。全部都包兩款前菜,沙律同埋麵豉湯。我揀左鰻魚飯🍱 $98😍😍師傅細心烤👍🏼鰻魚質素高,唔會食到細骨👍🏼大胃小肥妹我輕鬆食完一碗🤣除左lunchset,仲點左雞肉棒棒 $38 😍一直以來都好鐘意食呢個,去唔同餐廳見到有,都會點黎試下👍🏼三品的絕對無令我失望!!!😍😍❤️還可以說是我試過中數一數二的! 估唔到雞肉都可以咁有肉汁🤤個蛋漿醬汁不會太咸,能充份帶出肉汁鮮味。之後再用黎撈飯都唔錯👍🏼午市另外有一個三味串燒雞定食,都好似好正!!!!!❤️我下次要食🙋🏻🙋🏻

2018-01-20 160 浏览
今晚試了第一次,大飽口福,吃得出各類食材都很新鮮。最喜歡的是A5和牛、雞肝和帆立貝!和牛肉香在口中回甘,滋味無窮;雞肝內裏軟滑,味道濃郁;帆立貝煮至半生熟,經精心配搭,非常鮮味!雞皮也很特別,去除了脂肪,香脆不膩。經理及待應的服務都很優秀,不但細心講解餐單、食材來源和推介特色菜,態度亦相當友善,加茶沒水和收拾都很殷勤。廚師們也十分專業用心,活力十足,還不時見到他們與一些客人會舉杯對飲,關係應該很好。一定會再光顧!
2018-01-20
  • 燒雞肝
  • 燒帆立貝
  • A5和牛
  • 免治雞肉棒
剛巧朋友生日🎂看見這食店在網上有頗多好評,店內的廚師好像也來頭不少,於是我倆前一日便訂了位到三品食生日晚餐。坐下之後經理會詳細介紹一下是日新鮮食材和店內的招牌菜式。店員的服務態度很好👍🏻剛坐下便送上前菜日式燉牛肉,煮得十分入味,之後還送了一碟枝豆給我們。我們叫了招牌的雞肉棒棒、雞肉蔥和一骨雞翼🐤雞肉棒棒配上秘製醬汁和新鮮蛋黃,雞肉棒燒得外脆內軟,火候控制得不錯🤓雞肉蔥串燒亦燒得不錯,大蔥的甜味令串燒生色不少。一骨雞翼反而普普通通,略嫌有點乾身😐除了招牌的雞肉類串燒,我們另外點了經理推薦的燒生蠔和鹽燒白鱔。燒生蠔的擺盤很精美,蠔身都頗大隻,蠔肉的質感屬於比較結實,個人而言不是太喜歡。而白鱔是可以選擇汁燒或鹽燒,我們選擇了鹽燒。鹽燒帶出了白鱔本身的鮮味,火候亦控制得挺好,有外脆內軟的口感,亦有鎖住了油香和肉汁,這是我這一餐最喜愛的菜式🤤最後我點了一個燒年糕,烤過的年糕有我喜歡的煙靭口感。不過包着年糕的紫菜不夠脆,有點黐牙,醬汁帶點醬油的咸味,整體口感有些不搭。由於朋友生日,店家很貼心的送上草莓🍓伴雪糕🍦,服務態度真的值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻不過以食物質素來說,味道不算出色,性價比真的有點低🤭

2018-01-11
庆祝纪念
生日
2017-12-01 196 浏览
[偽空姐。豪食享樂篇]十次有九次都係港島食飯嘅我今次去遠啲豪食新蒲點。元朗!係某Facebook 媒體上見到呢間三品嘅訪問呢個訪問令我即刻Bookmark 左呢間餐廳原因係我覺得個總廚好有熱誠今晚終於有時間同友人揸車入去星期四晚,八點滿座餐廳的裝修非常簡單吊燈加Bar枱,感覺非常有氣氛我們訂座的時候已經指定要坐吧枱因為我比較喜歡與廚師交流閒談服務不錯,基本加水收碟都做足反正總廚兼老闆之一非常落力看得出他對餐廳的緊張食物選擇也有不少亦有三款Omakase 不過我地選擇左散叫清酒選擇不多我地叫左”純米吟釀 惠乃智” 食物和飲品的價錢是中上基本上是港島區餐廳的價位所以在元朗來說,應該算貴吧******************我地叫左個豆腐沙律做頭盤豆腐應該只係普通貨色,無豆味既然呢到串燒出名咁我地就主力試燒物大部分燒物都是由總廚負責一串一串的燒不像坊間燒一大推就放上碟感覺真的有點像吃串燒Omakase 留意串燒的價錢是每串計的******************雞皮燒得非常香口脆身,大力推薦,後來想追加都沒有,因為已經賣完了免冶雞肉棒外皮脆𥚃面充滿肉汁,沾上生雞蛋汁醬,絶配!汁燒白鱔,鹽燒白
[偽空姐。豪食享樂篇]

十次有九次都係港島食飯嘅我
今次去遠啲
豪食新蒲點。元朗!

係某Facebook 媒體上見到呢間三品嘅訪問
呢個訪問令我即刻Bookmark 左呢間餐廳
原因係我覺得個總廚好有熱誠

今晚終於有時間同友人揸車入去
星期四晚,八點滿座
餐廳的裝修非常簡單
吊燈加Bar枱,感覺非常有氣氛
我們訂座的時候已經指定要坐吧枱
因為我比較喜歡與廚師交流閒談

服務不錯,基本加水收碟都做足
反正總廚兼老闆之一非常落力
看得出他對餐廳的緊張

食物選擇也有不少
亦有三款Omakase
不過我地選擇左散叫
清酒選擇不多
我地叫左”純米吟釀 惠乃智”
食物和飲品的價錢是中上
基本上是港島區餐廳的價位
所以在元朗來說,應該算貴吧
清酒

我地叫左個豆腐沙律做頭盤
豆腐應該只係普通貨色,無豆味
既然呢到串燒出名
豆腐沙律

雞皮
燒雞皮

免冶雞肉棒
外皮脆𥚃面充滿肉汁,沾上生雞蛋汁醬,絶配!

汁燒白鱔,鹽燒白鱔
是日推介,菜單上沒有的串燒,燒到剛剛好,鱔肉爽脆
燒白鱔

腐皮雞肉
腐皮燒到脆身,這樣的配搭,我還是第一次食

紫蘇雞肉
我一向不喜歡紫蘇葉的味道,但這個紫蘇雞肉竟然出奇地夾,紫蘇味也沒有太濃沒有搶走雞肉的味道

明太子雞肉釀冬菇
明太子的味道比較輕身,反而冬菇Juicy加上雞肉,想再叫多串呢

雞軟骨
燒得乾身剛剛好,配上一口清酒,完美的佐酒小食

煙肉露荀卷
比較大路的串燒,也沒有什麼驚喜

*******************
以下都是不推薦的串燒,原因都是燒得非常乾身

雞肝

五花腩

雞翼

明太子燒飯團

過乾串燒

******************

整體黎講,非常有驚喜的串燒店
總廚的用心,從食物裡已經感受到
2017-11-30
用餐时段
清酒
燒雞皮
燒白鱔
2017-09-21 238 浏览
今日入元朗開工,收工同同事周圍揾野食,今日女同事多啲,女士們普遍都鍾意食日本野,有個住附近的同事介紹呢間日本餐廳。一入到去,裝修好靚喎,有一刻真係以為自己去左日本。先黎一個燒雞翼,雞翼好大隻,欣賞佢無放到太多調味料落去燒,令到我食到比較原汁原味的肉,而且無雪藏味,正。再黎一個扇貝,好大隻,廚師將佢切開左四分,侍應提醒食完之後記住飲埋D汁,嘩,鮮甜到不得了,因為除左有扇貝的鮮味外,仲有香菇的汁香,恰到好處。不得不提既係聯燒秋刀魚,魚身不會太老,太鞋,而且係亦唔會太燶,魚身厚肉,新鮮。佢有好多特別啤酒,下次要試下。

一入到去,裝修好靚喎,有一刻真係以為自己去左日本。

佢有好多特別啤酒,下次要試下。
2017-09-13
2017-09-20 1441 浏览
元朗好多值得介紹的餐廳小店,昨晚去了位於元朗教育路61號紫荊樓一期地下K舖的三品 燒鳥專門店,這是一間專吃日本燒物的餐廳。店的地方不算很多,但座位坐得舒服,不會太擠迫。而且店內通風系統做得很好,不感覺有重油煙味道。我們點了牛肋肉,煙肉日本蠔卷,牛脷,日本銀杏,雞皮,雞腎,雞肉釀冬菇,羊架,免治雞肉棒,燒豆腐,日本白粟米,五花腩,青椒仔及雞翼等和朋友慢慢點,慢慢食,真是非常滋味。牛肋肉本身已經是重牛肉味,再加上燒烤就更香肉味,而且肉質香非常腍,如果鍾意牛肉的,一定要試這個。煙肉日本蠔卷,這是其中一款追加的燒物,可想而知是值得食的一款燒物,燒過的煙肉十分香口,配上七成熟的日本蠔,是非常好食。日本銀杏燒出來變成像綠寶石的顏色,而口感有點像燒年糕,煙煙靭靭,好特別的日本白粟米,是來自北海道的,還是第一次食,店員介紹一半生食,一半燒熟來食。果然好介紹,生吃這種白粟米,像是生果一樣,非常清甜,而熟的就更香甜。雞腎亦是追加的,原因內藏如果唔鮮會有怪味,但這不單是沒有味,更加是爽脆,所以追加了。這裡還有日本直接運送過來的汽水,我們點了綠茶可樂及白桃梳打。結總:三品 燒鳥專門店是一間推介的日本燒物店,食

店的地方不算很多,但座位坐得舒服,不會太擠迫。

而且店內通風系統做得很好,不感覺有重油煙味道。

和朋友慢慢點,慢慢食,真是非常滋味。

結總:三品 燒鳥專門店是一間推介的日本燒物店,食材質素高,而且新鮮,店員招呼亦很好,有禮,主動,基本上見我們碟上有骨和垃圾,都會主動幫我們換碟,主動添茶,感覺真是被招呼,從這細微的地方,可以看到這是間有心的餐廳,我會再來吃。
2017-09-19 3319 浏览
今晚早收工.....返到嚟元朗搵個老友食飯....雖然元朗好多嘢食....但係食嚟食去唔係泰國菜就係印度菜....或者食下壽司等等....今晚想試d新嘢.... 老友話喺教育路嗰邊....有一間日式串燒店....雖然地方細細...但日日都期門如市....因為佢哋兩位主廚都係大有名堂...唔單只係香港有名酒店任職大廚...仲要走遍外國嘅日本料理店任職主廚...再加上佢哋用日本最優質嘅食材...配埋自家製醬油同天然海鹽...加埋巧妙手勢就做出各適其適美味串焼...我心諗係咪真係咁好食先睇個門面都好似幾多選擇入到去發現原來有一張吧枱...我同老友選擇坐係側邊嘅位置...我哋都見到一個好特別嘅情景就係見到吧枱嘅食客好似同廚師好熟絡....見佢哋有傾有講...而且大大聲笑覺得啲客人有一種返咗屋企嘅感覺仲會見到廚師問客人(你今晚又想食啲乜啊)睇到佢哋嘅食譜....真係樣樣都想叫因為樣樣都想食呢度有好多唔同日本直送嘅果汁....喺出邊都好難搵到...我同朋友叫咗一支綠茶可樂同長野蜜桃汽水另外想介紹一下呢一個非常特別嘅....北海道白粟米...超級超級好味...一半熱食一半凍食....本來我都唔知係乜
配埋自家製醬油同天然海鹽...加埋巧妙手勢
就做出各適其適美味串焼...
我心諗係咪真係咁好食先
睇個門面都好似幾多選擇
覺得啲客人有一種返咗屋企嘅感覺
仲會見到廚師問客人
(你今晚又想食啲乜啊)
睇到佢哋嘅食譜....真係樣樣都想叫
因為樣樣都想食
另外想介紹一下呢一個非常特別嘅....北海道白粟米...超級超級好味...一半熱食一半凍食....本來我都唔知係乜....點知原來東食嘅白粟米係咁先甜同爽口
喺呢度嘅必食之選
然後再嚟一個雞肉釀冬菇....以為啲冬菇好乾....點知食落去仲係好彈牙同埋啲雞肉一齊好有質感
仲有煙肉包蘆筍卷....蘆筍非常鮮嫩食落去非常有層次
仲有呢個必食之選...就係煙肉日本蠔卷
佢哋用咗日本廣島蠔...加埋燕玉一起...師傅將煙肉同廣島號燒到恰到好處...仲要鎖住𤐶既肉汁...簡直一絕
呢一串一骨雞翼都不得了
外脆內院連塊雞皮都燒到bob bob脆..
而且啲雞肉應該用咗特別嘅醬汁去葉制而成...真係好好味
加上呢個燒豚肉....有埋黑椒配搭....燒到剛剛好嘅味道...又有少少肥豬肉
真係食兩串都唔夠
呢個日本豆腐都好特別....外面燒到脆博博...裏面有軟林林
口感好得意真係好考師傅嘅手勢
不得不推介尼串日本銀杏....佢冇一般街市嘅銀行咁苦未....反而好似一粒粒珍貴嘅綠寶石好煙靭彈牙...而且嗰串雞皮....師傅已經將佢嘅肥膏抽走...再用慢火燒到佢脆博博....好似食緊薯片咁🤣🤣🤣而且佢哋嘅牛肉仲選用安格斯牛添
尾聲去到呢個羊架...肉質鮮嫩....當你咬落去嘅時候啲肉汁必晒出嚟
我自己最咩都食咗一個明太子燒飯糰
口感好似食煲仔飯咁
有飯焦脆bob bob嗰種感覺
今晚食得好滿足
真係估唔到元朗都有咁好嘅串焼店
2017-09-18 131 浏览
做過資料搜集,見這個評價不錯,就book這店慶祝生日!這裡的環境絕對是日本居酒屋格調,由一進場到menu肉容,都令我回想起在日本的日子!我們點了一個廚師發辦!一來不用費時諗食什麼之餘,二來看看師父功架發辦串燒共有八款每款串燒都有自家秘製醬汁,很有心思!我最喜歡是雞肉和五花腩!吃得出雞肉很鮮甜,燒完再加醬汁超好吃怪不得在menu看到罕有的廚師推介!至於五花腩,淨係看相已經很吸引!脂肪和肉的比例很分明,師父加了黑椒燒,食落又香又juicy這個也是廚師發辦的海鮮料理蟹子+帶子+菇絕對是最佳的日式配搭,肉質鮮甜,有種養生感覺Waiter上菜時更建議我們喝下湯汁,的確,鮮甜到不得了之後還來個燒飯團!話個我在日本居酒屋吃過,味道跟這裡一樣,很香的飯蕉味,雖然沒有餸在裡面,但一點也不寡!我們也點了廣島蠔價錢不算貴之餘,蠔幾大隻,炸粉又簿,值得推介!
做過資料搜集,見這個評價不錯,就book這店慶祝生日!

發辦串燒共有八款
每款串燒都有自家秘製醬汁,很有心思!
我最喜歡是雞肉和五花腩!
吃得出雞肉很鮮甜,燒完再加醬汁超好吃
怪不得在menu看到罕有的廚師推介!

這個也是廚師發辦的海鮮料理
蟹子+帶子+菇
絕對是最佳的日式配搭,肉質鮮甜,有種養生感覺
Waiter上菜時更建議我們喝下湯汁,的確,鮮甜到不得了

之後還來個燒飯團!

我們也點了廣島蠔

價錢不算貴之餘,蠔幾大隻,炸粉又簿,值得推介!
2017-09-13 110 浏览
這餐很美味,吃得很開心很暢快!燒雞翼腌味不是很濃,但燒得剛好,而且用料不錯,就是腌得不濃味,但本身已很有雞味·很少吃到有這麼多汁的雞泡魚乾,火爐掌握得太好冷麵 做得很好 刀功好好!配料切得很细,就是這個麵粉香雖然是冷麵,但真的很香燒豬腩肉一點也不肥,是元朗農場的豬肉,肉香好吃,有點似中國式燒肉這裏的啤酒杯是預先雪的,再倒入啤酒。預先雪定啤酒杯的店不多,是細心和高級的表現你不會說他的手裏很特別但就很簡單材很新鮮!用了好很多食物不是腌得很厲害,就是用少量的鹽,帶出食材本身的鮮味好的地方就是會細心地考慮顧客的感受,一開頭三道菜出得很快,但他可以吃不會一次過出很多度道,為了讓你有時間去品嚐及保持食物的溫度,讓你慢慢喝兩杯一起聊天很暢快。有件事我要提一下,我不小心把筷子掉落地,服務員不足一秒便留意到,給新的比我,這就是好的服務!
這餐很美味,吃得很開心很暢快!

很少吃到有這麼多汁的雞泡魚乾,火爐掌握得太好

你不會說他的手裏很特別但就很簡單材很新鮮!

用餐时段
2017-09-06 129 浏览
平時好少入元朗,今日朋友約咗入嚟元朗這間三品燒鳥店食好西。 七點左右到達店舖門外, 門面簡約平凡, 我們齊人進入店內竟然發覺裝修時尚。 門口附近已放有一個酒櫃及周圍都放滿酒做裝飾, 真係好有日本居酒屋feel. 入座後店員提供蘿蔔蓉及前菜, 便有善地為我們推介店內食物。 朋友發板選了個一人前串燒套餐及散叫了一些小食, 鹽燒雞翼香脆惹味。 紫蘇雞肉棒免治雞肉嫩滑帶有香葉的味道 雞肉釀冬菇及燒鰻魚 鹽燒雞軟骨 椒鹽魷魚鬚, 我的至愛魷魚鬚新鮮炸得恰到好處。 汁燒雞肝, 香口甘淳 鹽燒三文魚香口,口切有口感。 秘製雞肉棒棒, 店員推介必食。 椒鹽雞軟骨送酒一流。 我們叫了手工啤酒及果味梳打。 日本入口有保證, 手工啤酒麥味濃郁夠清新。這餐真的很滿足。 這個地方最合適一班老友搭番兩杯吹水談歡。

鹽燒雞翼香脆惹味。
紫蘇雞肉棒免治雞肉嫩滑帶有香葉的味道

雞肉釀冬菇及燒鰻魚
鹽燒雞軟骨
椒鹽魷魚鬚, 我的至愛
魷魚鬚新鮮炸得恰到好處。
汁燒雞肝, 香口甘淳

鹽燒三文魚香口,口切有口感。
秘製雞肉棒棒, 店員推介必食。
椒鹽雞軟骨送酒一流。
2017-09-05
  • 雞肉釀冬菇