2023-12-02 15 浏览
這天到佐敦看專科後, 就在隔一個街口找吃, 這餐廳佈置得很有日本風味, 最吸引我的是貼在玻璃窗上的富士山、七福神、以及日式食物圖案😍點好餐後立即打卡一番柚子胡椒野菜炒 $78有椰菜、三色椒、洋蔥等, 面層放上鰹魚片及灑上芝麻豆腐野菜湯 $80很清香的豆乳湯, 材料有豆腐, 多種菜及菇菌忌廉綠茶 $40有驚喜, 免曾忌廉唧成花朵形狀, 慢慢沉下時, 周邊的泡沫升起, 感覺很療癒又好味串燒五品盛盒 $108擺盤精美, 五樣串燒為雞翼, 金菇牛肉卷, 冬菇, 雞軟骨, 青唐辛子豚肉最意想不到燒冬菇可以這樣多汁入味鰻魚飯團 $50賣相精緻, 鰻魚味道香濃清酒煮海蜆 $95海蜆大大隻, 飽滿多汁另外點了一些小食香芒花之戀 $70枝豆 $38螺肉 $24芝麻八爪魚 $24中華沙律 $22最後當然少不了甜品 ~ 楓糖蕨餅 $40放在很有日本風味的碟上, 質感軟糯, 甜度剛好, 為這一餐或上完美的句號除了食物之外, 值得一讚的是店員非常細心有禮, 會提醒食客小心燙手等👍
、以及日式食物圖案😍點好餐後立即打卡一番

柚子胡椒野菜炒 $78
有椰菜、三色椒、洋蔥等, 面層放上鰹魚片及灑上芝麻

豆腐野菜湯 $80
很清香的豆乳湯, 材料有豆腐, 多種菜及菇菌

忌廉綠茶 $40

串燒五品盛盒 $108
最意想不到燒冬菇可以這樣多汁入味

鰻魚飯團 $50
賣相精緻, 鰻魚味道香濃

清酒煮海蜆 $95
海蜆大大隻, 飽滿多汁

另外點了一些小食

香芒花之戀 $70

枝豆 $38

螺肉 $24

芝麻八爪魚 $24

中華沙律 $22

最後當然少不了甜品 ~ 楓糖蕨餅 $40

2023-12-01 13 浏览
今日去了佐敦七福神和食亭食日本菜,叫了細碗的蟹籽沙律,爽脆的蟹籽配上大量新鮮的青瓜和蔬菜,小的已經是這個份量,大的真的不得了😂三文魚腩刺身有4片,切成厚厚的,非常鮮美。魷魚鬚唐揚,魷魚鬚炸至金黃,香味十足。鐵板芝士燒豆腐,豆腐配上鐵板燒烤和芝士,芝士融在豆腐上面,芝士味濃郁😋。串燒拼盤5品,包括雞翼、金菇牛肉、豚肉、雞軟骨、冬菇,經過燒烤帶出豐富的口感和風味。西京燒銀雪魚配上醬油、調味為銀雪魚帶來獨特的風味。楓糖蕨餅是日式糕點之一,楓糖甜蜜的味道,蕨餅獨特的口感和彈性,都是我喜歡它的原因。柚子生忌廉吉士芭,酸酸的柚子配上生忌廉和吉士,濃郁的奶香又帶香清新的口味,完美配搭。

用餐时段
2023-11-26 23 浏览
今天去了一家超讚的日本料理店,試了好多好吃的!首先上來的是油甘魚,超級鮮嫩,一入口就化開,然後我試了他們的三文魚腩,光聽名字就覺得好豪邁,真的沒讓我失望!三文魚腩超嫩超多汁。還有大蝦天婦羅,真的是我大愛之一!大蝦外面的麵衣炸得超酥脆,每一口咬下去都能感受到蝦肉的鮮甜和麵衣的酥脆,超過癮!主菜方面,我點了鐵板牛舌,真的是霸氣十足!鐵板上烤得又香又嫩的牛舌肉,再加上一些蔬菜和特製醬料,每一口都是驚喜,超好吃的!然後來了個傳統的鰻魚飯,簡單卻超好吃!燒烤過的鰻魚肉質鮮嫩,搭配上香噴噴的白飯,每一口都是滿滿的鮮香,超滿足的!最後是火炙三文魚和軟殼蟹壽司,火炙三文魚外面微微燒過,但內部還是保持著生魚片的鮮嫩口感。軟殼蟹壽司則是結合了脆嫩的蟹肉和酸甜的壽司飯,超級豐富多樣!
今天去了一家超讚的日本料理店,試了好多好吃的!
首先上來的是油甘魚,超級鮮嫩,一入口就化開,

2023-11-21 23 浏览
七福神和食亭 (佐敦)佐敦彌敦道311-313號1樓就腳好食嘅日式餐廳🍴海膽蟹肉茶碗蒸 $38細細嘅迷你茶碗蒸 好香 ,不過真係好細碗芝士焗天火壕 $32 cheese嘅味道好重,仲有奶油嘅香,好喜歡😽🙌牛舌串 $65蒲燒鰻魚 $155雜菜天婦羅 $68七味炸雞籃 $68個人覺得呢個炸雞麻麻地,雞肉味還好,但是太多麵粉帶子刺身 $72帶子好爽口❤️😍三文魚刺身 $68夠新鮮黑松露魷魚沙拉 $80魷魚真係好爽口,好彈牙,係我食過最好味嘅魷魚沙拉生忌廉吉士銅鑼燒餅 $38最抵食嘅甜品❤️❤️🙌🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:🌕🌕🌕🌗🌑抵食 : 🌕🌕🌕🌗🌑環境 : 🌕🌕🌖🌑🌑#香港食评#饮食推介#相机食先#食得是福#民以食为天#餐厅推介#饮食情报#食评#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant
七福神和食亭 (佐敦)
佐敦彌敦道311-313號1樓

就腳好食嘅日式餐廳🍴

海膽蟹肉茶碗蒸 $38
細細嘅迷你茶碗蒸 好香 ,不過真係好細碗

芝士焗天火壕 $32
cheese嘅味道好重,仲有奶油嘅香,好喜歡😽🙌

牛舌串 $65
蒲燒鰻魚 $155
雜菜天婦羅 $68

七味炸雞籃 $68
個人覺得呢個炸雞麻麻地,雞肉味還好,但是太多麵粉

帶子刺身 $72
帶子好爽口❤️😍

三文魚刺身 $68
夠新鮮

黑松露魷魚沙拉 $80
魷魚真係好爽口,好彈牙,係我食過最好味嘅魷魚沙拉

生忌廉吉士銅鑼燒餅 $38
最抵食嘅甜品❤️❤️🙌

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
好味程度:🌕🌕🌕🌗🌑
抵食 : 🌕🌕🌕🌗🌑
環境 : 🌕🌕🌖🌑🌑

又要喺佐敦搵食,見呢間餐廳幾多好評,一於卜枱試下😎▫️上到去,地方闊落,頗多卡位,驟眼睇都好多一家幾口,或者幾個朋友仔一齊嚟食咁🍻▫️睇睇餐牌,索性叫二人餐唔使諗🤡▫️💮二人餐$598(未加一)睇落幾豐富💮鮮海蝦味噌湯💮每碗一隻蝦,比一般味噌湯大碗,味道就正正常常,暖暖胃係唔錯嘅👍▫️💮煙鴨胸凱撒胸沙律💮呢個沙律🥗就嫌稍微多醬咗少少🤏▫️💮刺身四品盛💮刺身唔錯,帶子好鮮甜👍▫️💮網燒安格斯牛扒💮牛扒好大塊,夾埋蒜片同下面嘅洋蔥一啖過幾好味,不過因為冷氣頗大,吹凍左之後就無咁好味了🥲▫️💮海膽蟹肉茶碗蒸💮蛋面上有啲好似勾芡嘅物體,個人覺得一般,海膽就普通嘢,不過不失啦▫️💮清酒煮海蜆💮蜆大大隻好好肉👍清酒就落左啲辣椒吊味🧐▫️💮蟹味增甲羅燒💮唔知係咪個味增/醬比較濃,口感有啲「漏」,但係大大份足料嘅▫️💮瀬戸鰻魚炒飯💮熱辣辣上菜,好家庭式嘅一道鰻魚炒飯🤡因為太飽,食唔哂😛▫️💮生忌廉吉士銅鑼燒💮吉士超多!!成吋厚,上下夾銅鑼燒,幾得意嘅,中意吉士嘅朋友應該覺得正▫️▫️整體嚟講,味道及格但未到好好味,個餐勝在一次過可以試唔同嘢,坦白講有少少和民feel😆😆 店員就好主動,全晚都有斟幾次茶同換碟👍
又要喺佐敦搵食,見呢間餐廳幾多好評,一於卜枱試下😎
▫️
睇睇餐牌,索性叫二人餐唔使諗🤡

💮二人餐$598(未加一)睇落幾豐富

💮鮮海蝦味噌湯💮
💮煙鴨胸凱撒胸沙律💮
呢個沙律🥗就嫌稍微多醬咗少少🤏

💮刺身四品盛💮
刺身唔錯,帶子好鮮甜👍

💮網燒安格斯牛扒💮

💮海膽蟹肉茶碗蒸💮

💮清酒煮海蜆💮
蜆大大隻好好肉👍清酒就落左啲辣椒吊味🧐

💮蟹味增甲羅燒💮
唔知係咪個味增/醬比較濃,口感有啲「漏」,但係大大份足料嘅

💮瀬戸鰻魚炒飯💮
熱辣辣上菜,好家庭式嘅一道鰻魚炒飯🤡因為太飽,食唔哂😛

💮生忌廉吉士銅鑼燒💮
2023-11-12 28 浏览
今日翻完工同同事去左佐敦覓食,佐敦餐廳眾多,因為想chill啲,所以我地揀左七福神和食亭。七福神和食亭餐廳位置多,而且裝修有啲似局酒屋,啱晒同一班人傾計、飲酒、食野。餐廳仲有唔少日本嘅裝飾,感覺更似係日本當地嘅居酒屋。軟殼蟹手卷 $28店員有提醒我地要盡快食,因為驚紫菜會淋,好貼心~ 軟殼蟹好脆、好香口,另外配有帶點washabi味嘅沙律醬,味道好夾。 魷魚鬚唐 $68魷魚鬚份量多,每條都炸的好酥脆,香口之於再帶點椒鹽味~ 魷魚鬚熟度控制得啱啱好,唔會韌。串燒5品盛盒 $108串燒有香菇、雞翼、雞軟骨、肥牛金菇等等,類別豐富,可以試吓唔同嘅肉類。香菇燒完都好juicy。雞翼大隻,肉質嫩滑。雞軟骨有咬口,偏鹹。海膽蟹肉茶碗蒸 $38茶碗蒸抵食,蒸蛋好滑,有鰹魚湯嘅味道,好有鮮味。入面材料仲有蟹肉、海膽同埋香菇,增加口感。鐵板燒牛舌 $98牛舌大推!鐵板啱啱上會好熱,要小心。牛舌有6大舊,而且每塊都好後,口感好好。牛舌好淋,好濃牛味,少少黑椒作調味已經足夠~綱燒牛扒 $138牛扒表面有坑紋,好靚仔。牛扒唔係全熟,仲帶點紅,食落質地軟淋,唔會韌韌。另外仲配有燒汁,點埋一齊食更加惹味。

軟殼蟹手卷 $28

魷魚鬚唐 $68

串燒5品盛盒 $108

海膽蟹肉茶碗蒸 $38

鐵板燒牛舌 $98

綱燒牛扒 $138

鐵板芝士燒豆腐 $68
小食叫左個芝士豆腐試試。豆腐表面有大量芝士,仲可以拉絲,芝士味好濃好香。豆腐細細就,同芝士好夾。

大板燒醬油豚肉炒面 $90
炒面好大份,係炒拉麵。我覺得個醬調得好好,有大板燒醬味之餘,仲甜甜地,都幾惹味~ 裡面豚肉份量都多。

柚子生忌廉吉士芭菲 $58
最後到甜品~ 見到就忍唔住叫。芭菲賣相好靚,生忌廉好creamy好滑。柚子雪芭有2球,柚子味道濃郁,而且好fresh。下面就係吉士醬,都好香好好味。
2023-11-12 26 浏览
難得喺佐敦搵到間居酒屋,食物高質價錢親民,性價比超高!平日晚市都座無虛席,book定位黎食比較好。刺身盛 $248刺身盛包括牡丹蝦、三文魚、帶子、赤身,同左口魚,每一款魚生都好鮮甜,食材非常新鮮!活鰻西京燒 $68鰻魚燒得啱啱好,皮脆肉嫩,外脆內嫩。鰻魚超厚肉,帶豐富油脂,見隔離枱嗌完再嗌就知一定超好食!七味炸雞籃 $68炸雞外脆內嫩嘅質感,炸粉厚薄適中,內裡好juicy,份量都唔少,配啤酒一流!吉列豬扒 $78豬扒超大塊,炸得金黃酥脆,肉質鮮嫩。再配上特製嘅醬汁,味道更加美味。海膽海鮮炒黃金飯 $120炒飯充滿住海鮮風味,特別係海膽嘅鮮美。珍珠米飽滿,炒飯乾身。kirin 啤酒 $72啤酒超出色,啤酒最緊要夠凍!好少可啤酒會凍到面頭啲泡好似沙冰咁,好爽!正到我地encore左杯!

刺身盛 $248

活鰻西京燒 $68

七味炸雞籃 $68

吉列豬扒 $78

海膽海鮮炒黃金飯 $120

kirin 啤酒 $72

2023-11-10 34 浏览
位於佐敦的一間日式料理餐廳,環境真舒服,而且裝扮很有日本的感覺。如果餐廳是播放日語歌就更有代入感了。先來一客鐵板牛舌,牛舌厚度和柔韌剛剛好,作為第一道菜讓人感覺開胃。再來就是八品刺身盛盒,紫菜捲著不鬆散的飯團再加上清甜不苦澀的海膽,真是一流的配搭,刺身就不用說了,十分滿足味蕾!很想念日本的燒物,所以嘗試了雞軟骨和牛肉捲金菇串燒,前者中規中矩,不過不失。後者可以做得更好,金菇尾有點燒焦的味道,但是配合醬料還是很入味的。看到海膽蟹肉茶碗蒸,讓人想忍不住想馬上試。最近多間日本料理都推出蟹肉和料理配搭,真的很吸引。吃進口雖然不太吃到有蟹和海膽的味道,但總體味道都不錯~最後來個甜品,抹茶雪糕甜味適中,清甜的抹茶味讓人感覺口味清新。以美好的甜品作結讓人倍感快樂!這是值得推介的舒適日本料理餐廳。

2023-11-06 79 浏览
這一家日本菜餐廳性價比極高,食物款式多之餘,仲要份量超值。最難忘係佢個芒果蟹籽沙律,上枱真係俾佢嚇親,大Size足夠7個人食。另外,刺身盛有8款不同的魚生,新鮮度一流,每件都算厚切。如果你喜歡炸物,大蝦天婦羅是一個絕佳的選擇。大蝦外酥內嫩,另外,芝麻雞翼和墨魚嘴唐揚也非常推薦。芝麻雞翼酥脆多汁,每一口都能品味到芝麻的香氣;墨魚嘴唐揚則是口感彈牙,外酥內嫩,非常美味。最後,試咗佢哋嘅七福神奄列飯,小朋友開心到不得了。這家日本菜餐廳食材優質,價格合理,非常適合聚餐。如果你想要一個高性價比的日本菜體驗,這家餐廳絕對是一個不容錯過的選擇。
這一家日本菜餐廳性價比極高,食物款式多之餘,仲要份量超值。

另外,刺身盛有8款不同的魚生,新鮮度一流,每件都算厚切。

最後,試咗佢哋嘅七福神奄列飯,小朋友開心到不得了。

芒果蟹籽沙律
  • 八品刺身盛盒
  • 海老天婦羅
  • 蟹籽沙律
2023-11-05 33 浏览
又與友人再次到訪這間日式餐廳,它們的食物種類算多,真的很適合與朋友聚餐,因總有食物會合你心意🤣玉子燒($60+$3芝士味)另加了芝士味,會在玉子燒上鋪了一塊燒過的芝士片非常吸引,雞蛋嫩滑,蛋味香濃。卡邦尼溫泉蛋意大利麵($68)很有驚喜的一道菜,每條意粉都沾到忌廉汁,撈勻溫泉蛋汁多重口感,好比西餐廳的素質。芝士波($60)熱愛吃芝士的人一定要試試,炸得香脆的外層,咬下去它的裡面是拉絲芝士,好邪惡但必需要試!炸雞唐揚配芝士醬($58)份量頗大,炸完裡面仍保存着雞油香味,沾芝士醬很開胃。七味軟殼蟹卷($60)即點即包的飯卷,所以蟹身依然脆口,面頭上有蟹子。金龍蝦反卷($48)蝦卷同樣有蟹子鋪在上面,能吃得出有蝦肉味,推介!柚子生忌廉吉士芭菲($58)有兩球柚子味雪芭,裡面有吉士、忌廉及粟米片,口感十分豐富,配上焦糖味餅乾出奇地好食,作為飯後甜品很棒。

玉子燒($60+$3芝士味)

卡邦尼溫泉蛋意大利麵($68)

芝士波($60)

炸雞唐揚配芝士醬($58)
份量頗大,炸完裡面仍保存着雞油香味,沾芝士醬很開胃。

七味軟殼蟹卷($60)
即點即包的飯卷,所以蟹身依然脆口,面頭上有蟹子。

金龍蝦反卷($48)
蝦卷同樣有蟹子鋪在上面,能吃得出有蝦肉味,推介!

柚子生忌廉吉士芭菲($58)

2023-10-24 83 浏览
同朋友們聚餐當然選擇性價比高,坐的又ok的地方啦~呢家日式料理就滿足了呢個條件,五個人計埋加一總消費一千五百幾,人均都系三百頭。食物🍽:總體味道都唔錯,食材新鮮。
同朋友們聚餐當然選擇性價比高,坐的又ok的地方啦~

食物🍽:
總體味道都唔錯,食材新鮮。
壽司拼盤
蟹籽沙律
壽司拼盤
2023-10-22 794 浏览
佐敦鬧市中的一家日本餐廳,樓上雅座闊落,柔和燈光配上音樂更舒適。食品選擇繁多,最後點了限定優惠二人餐加小食😚鮮海蝦味噌湯熱辣辣的濃味味噌湯配上一隻新鮮海蝦,毫不吝嗇,鮮味十足,海蝦肉彈牙。煙鴨胸凱薩沙律鴨胸肉軟淋,加上清新沙律菜配上沙律汁更開胃。刺身四品盛三文魚油甘魚新鮮帶油香感,甜蝦肉質嫩滑爽甜,八爪魚帶甜味口感柔韌。網燒安格斯牛扒烤至熟度剛好,外皮脆身,肉質嫩滑,而且份量十足又沒有筋,直接食或配上燒汁同樣出色。海膽蟹肉茶碗蒸十分出色的茶碗蒸,蒸蛋嫩滑得很,配上香濃蟹芡和海膽,一絕。炸魷魚鬚新鮮炸起且份量多,肉質彈牙,外皮十分香脆。清酒煮海蜆🌟大大隻的海蜆啖啖肉,湯頭十分清甜,帶出蜆的鮮味。蟹味噌甲羅燒🌟大量蟹膏混和醬料,蟹子,香葱等配料烤至熟透,蟹味咸香質感順滑。燒大蝦香辣海鮮湯手打烏冬足料之作,微微辛辣的湯烏冬配上海鮮,青口,帆立貝,蟹棒,開邊燒香的大蝦都是啖啖肉又新鮮。生忌廉吉士銅鑼燒燒餅夾住厚厚吉士醬,微微的甜一點也不膩。牛油果奶昔🌟真正的奶昔非沙冰,濃濃的牛油果奶稠糊的質感,像飲品又像甜品。滿滿驚喜的一餐,由前菜到甜品都用心製作,貼員服務快捷又貼心,性價比高質的樓上居酒屋🏮

鮮海蝦味噌湯

煙鴨胸凱薩沙律
鴨胸肉軟淋,加上清新沙律菜配上沙律汁更開胃。

刺身四品盛

網燒安格斯牛扒

海膽蟹肉茶碗蒸
十分出色的茶碗蒸,蒸蛋嫩滑得很,配上香濃蟹芡和海膽,一絕。

炸魷魚鬚
新鮮炸起且份量多,肉質彈牙,外皮十分香脆。

清酒煮海蜆🌟
大大隻的海蜆啖啖肉,湯頭十分清甜,帶出蜆的鮮味。

蟹味噌甲羅燒🌟

燒大蝦香辣海鮮湯手打烏冬

生忌廉吉士銅鑼燒
燒餅夾住厚厚吉士醬,微微的甜一點也不膩。

牛油果奶昔🌟
真正的奶昔非沙冰,濃濃的牛油果奶稠糊的質感,像飲品又像甜品

• 蟹味噌甲羅燒
  • 海膽蟹肉茶碗蒸
  • 魷魚鬚唐揚
  • 清酒煮海蜆
2023-10-21 36 浏览
新品鰻魚燒飯團真係超級好味熱辣辣脆卜卜嘅飯團外皮配上鰻魚和鰻魚汁好好味今次再叫咗日本直送嘅鰻魚配上西京燒又係另一類嘅鰻魚食法而壽司就一如以往咁新鮮紫菜也是脆卜卜的🤗
  • 蒲燒鰻魚
2023-10-18 40 浏览
老友想食日本野,就約係佐敦~七福神和食亭,佢食過話食物份量夠,主要是好味又抵食。我地到場時見餐牌都好多選擇,就要左幾款食物一併分享囉😘。叫了至愛嘅油甘魚刺身,厚切新鮮無雪味,魚味濃又好爽滑。鎌倉18件壽司,款款都好吃,有炸蝦🍤卷、三文魚、八爪魚、甜蛋、赤背、甜蝦同吞拿魚,食材用料新鮮,魚香味配上醋飯,多層次的口感。野菌什菜豆腐湯,奶白色的湯飲落好鮮甜,材料豐富,份量可以盛有4碗很正。銀雪魚西京燒,師傅用了秘製醬汁醃製,再慢火將魚燒香,魚肉滑溜,味道濃郁。叉燒拉麵,飲左頭啖湯先,湯都頗為濃味,有3舊豚肉,肥瘦厚薄適中,還有半熟蛋與旬伴隨,拉麵軟硬度剛好,而且彈牙爽口,亦很美味😋。這地方跟老友聚餐的確係唔錯啊。

叫了至愛嘅油甘魚刺身,厚切新鮮無雪味,魚味濃又好爽滑。

這地方跟老友聚餐的確係唔錯啊。
2023-10-18
用餐时段
2023-10-17 33 浏览
朋友推介一家位於佐敦的日式居酒屋,七福神和食亭抵食又好味,提供著豐富多樣的日本料理。內裏裝修日本居酒屋風格,坐得舒適餐牌十分多選擇二人套餐B $228石鍋香辣海鮮烏冬以石鍋為基底炮製而成,濃郁又辛辣的口味體驗和風珍味拼盤,涼拌菜還有蜆肉味噌湯這道湯品為套餐增添了一份溫暖和濃郁的風味。鐵板蒜片牛柳粒肉質鮮嫩多汁,口感豐富和風厚切吉列豬扒經過特殊烹飪技法,外脆內軟,豬扒夠鬆化,不會油膩感覺薯仔蝦沙律則是一道清爽的沙拉,薯仔和蝦肉的結合,帶來了美味的口感。刺身三品盛新鮮魚生為主的盛合,可以品嚐到各種不同種類的生魚片,提供了豐富的口感和味道選擇。此外,還提供單點菜式供選擇。海膽蒸蛋是一道獨特的菜餚,融合了海膽和蛋的鮮味,給人一種濃郁而豐富的口感。串燒拼盤則包含了各種不同的串燒,讓你可以一次品嚐到多種不同的口味。日本西柚汽水是一種爽口的飲品,適合作為餐後解渴之用。總體而言,提供了一個多樣化的日本料理選擇,無論是套餐還是單點菜式都具有豐富的口味和風味。他們的食物品質高,價格十分平宜,二人套餐,可謂大件夾抵食,朋友聚餐一流

內裏裝修日本居酒屋風格,坐得舒適

餐牌十分多選擇

二人套餐B $228

石鍋香辣海鮮烏冬
以石鍋為基底炮製而成,濃郁又辛辣的口味體驗

和風珍味拼盤,涼拌菜
還有蜆肉味噌湯

這道湯品為套餐增添了一份溫暖和濃郁的風味。

鐵板蒜片牛柳粒

肉質鮮嫩多汁,口感豐富

和風厚切吉列豬扒

經過特殊烹飪技法,外脆內軟,豬扒夠鬆化,不會油膩感覺

薯仔蝦沙律

則是一道清爽的沙拉,薯仔和蝦肉的結合,帶來了美味的口感。

刺身三品盛

此外,還提供單點菜式供選擇。
海膽蒸蛋

日本西柚汽水是一種爽口的飲品,適合作為餐後解渴之用。

2023-10-07
  • 石鍋香辣海鮮手打烏冬