2024-01-10 37 浏览
走進「七福神和食亭」,個個桌面都擺滿咗平日嘅風味小吃,我嘅胃口已經繞住嗌醒。首先,啲蜆肉味增湯暖笠笠,食落去口感爽滑,幾正!三品盛合嘅三文魚、帶子同甘蝦,吓,呢個新鮮程度真係冇得輸,一啖落肚,鮮甜滋味即刻喺口腔爆炸🎉。跟住上嚟嘅香菇野菜炒,健康得黎味道又夠哂,啱晒想食得輕盈啲嘅我。碳燒漢堡扒嗜味紮實,外面微焦嘅焦香夾帶著肉汁嘅滿足,絕對係肉食愛好者嘅心頭好。再講下個鹽燒鯖魚,咸香得嚟又唔乾身,搣核突出嘅魚鮮味,真係款款都出色。嗌埋碗醬燒豬骨湯拉麵,嗲到彈嗲到彈,湯頭鮮郁,拉麵韌勁十足,食得好滿足😋。食晒啲香濃嘅菜,點甜品來尾聲 – 柚子生忌廉吉士芭菲,呢個絕妙組合真係帶埋幾種口感喺一嚟,令人食完後仲意猶未盡。果然,呢度嘅食物又正又抵食,真係飲食界嘅hidden gem💎!嚟到這裏,每一樣食物都能令你開心呷得,心情話咁好就咁好!

2024-01-05 43 浏览
一到食飯時間座無虛席!❤️脆皮煎餃子$60花形擺盤,將粉醬煎成脆薄皮,餃子🥟表現普通,勝在餡料十足!🧡海膽蟹肉茶碗蒸$38 絲絲蟹肉飄送,蛋蒸得非常滑嫩濃郁!💛蟹味噌格羅燒 伴鱈魚乾($68)蟹醬咸香鮮美,配上鱈魚乾,入口超級鮮甜!💚芝士焗天火蠔 $90超級大隻蠔,飽滿鮮甜,再搭配焦脆芝士奶香,令味道增添層次感!💙岩鹽燒油甘魚鮫 $98鹽燒令魚肉與魚油充分融合,入口脆香而不膩!推薦!💜鰻魚飯 $158鰻魚份量十足,入口扎實中帶柔軟。魚刺大且明顯,容易剃除,是簡單又滿足的一餐。❤️咖喱牛肉烏冬 $78香甜濃稠咖喱汁,久浸不爛,十分爽口彈牙!牛肉嫩身大塊,配上花生芝麻提升香氣!🧡綠茶雪糕 $35濃厚的日本綠茶口味,質感香滑!推薦!💛柚子蜜生薑梳打 $50真是一片片的醃製生薑🫚入口微微甜辣,配上柚子的清香,好獨特!💚香桃荔枝梳打 $46有果肉,甜香的桃子🍑加入清爽的荔枝,入口芬芳醉人!
一到食飯時間座無虛席!

❤️脆皮煎餃子$60
花形擺盤,將粉醬煎成脆薄皮,餃子🥟表現普通,勝在餡料十足!

🧡海膽蟹肉茶碗蒸$38
絲絲蟹肉飄送,蛋蒸得非常滑嫩濃郁!

💛蟹味噌格羅燒 伴鱈魚乾($68)
蟹醬咸香鮮美,配上鱈魚乾,入口超級鮮甜!

💚芝士焗天火蠔 $90

💙岩鹽燒油甘魚鮫 $98
鹽燒令魚肉與魚油充分融合,入口脆香而不膩!推薦!

💜鰻魚飯 $158

❤️咖喱牛肉烏冬 $78

🧡綠茶雪糕 $35
濃厚的日本綠茶口味,質感香滑!推薦!

💛柚子蜜生薑梳打 $50

💚香桃荔枝梳打 $46
有果肉,甜香的桃子🍑加入清爽的荔枝,入口芬芳醉人!
  • 芝士焗天火蠔
  • 鰻魚飯
2024-01-02 35 浏览
2O24年1月1日,元旦大日子,揾食肥華選擇咗呢間,上次一家大細都食得開心,滿意,的日式食店,和靚媽,食今年第一餐晚飯,雖然係翻啅此店,但感覺依然良好,座位空間感夠,待應員工服務態度優良,加上食物水準保持高水平品質。八品刺身盛盒,三文魚,魚,油甘魚,劍魚腩,赤貝,帶子,生蝦樣樣美味生鮮,而靚媽至愛嘅,個半板海胆,更得其垂青,俾讚。今餐其他食物,個牛肉壽喜燒火鍋,牛肉和配料味道亦算OK,而個廣島蠔土手鍋,更令人驚喜,蠔夠大,夠鮮,加上鍋内配菜,令到個湯底,鮮味十足,呢個蠔鍋收$1O8,.肥華,認為超值。最後嘅甜品,係上次獲肥華,全家讚好嘅,生忌廉吉士銅鑼燒餅,今次美味依然,令到肥華及靚媽,呢個2O24年,元旦日,首個晚餐更臻完美👍👍👍🥰🥰🥰

2023-12-21 45 浏览
佐敦食肆林立,最近發現有間已有數年歷史嘅高質抵食日式料理餐廳🎏除咗供應多款刺身、壽司、串燒、飯麵類,裝潢更以深色木材為主,令人有置身於日本居酒屋嘅感覺🎑🔸八品刺身盛盒($468)八款刺身分別係甘蝦、海膽、八爪魚、帶子、北寄貝、三文魚、油甘魚同季節魚😻款款鮮美十足,海膽更係甘甜濃郁,入口即溶✨配合飯糰同紫菜包起嚟食,別有一番風味🍙🔸日本京葱雞串($50/2串)嫩滑雞肉配上具獨特香氣嘅京蔥,淋上醬料後更為惹味👍🏻🔸薩摩雞腎($60/2串)串燒採用日本三大名雞之一嘅薩摩雞而成🐔雞腎燒得乾身爽脆,富有咀嚼感💋🔸蟹味噌甲羅燒($68)蟹蓋放上蟹肉、蟹膏、蟹籽同味噌,味道濃郁多層次😋再塗喺香脆可口嘅鱈魚乾上,口感更佳✅🔸鰻魚炒飯($90)炒飯粒粒分明,每啖都品嘗到鰻魚汁嘅香濃味道🙆🏻‍♀️配料除咗有肥美鯪魚粒,亦加入雞蛋、柴魚片、芝麻、紫菜絲等,增添味道及口感豐富程度🎉
佐敦食肆林立,最近發現有間已有數年歷史嘅高質抵食日式料理餐廳🎏除咗供應多款刺身壽司、串燒、飯麵類,裝潢更以深色木材為主,令人有置身於日本居酒屋嘅感覺🎑

🔸八品刺身盛盒($468)

🔸日本京葱雞串($50/2串)
嫩滑雞肉配上具獨特香氣嘅京蔥,淋上醬料後更為惹味👍🏻

🔸薩摩雞腎($60/2串)

🔸蟹味噌甲羅燒($68)

🔸鰻魚炒飯($90)
2023-12-20 29 浏览
今日去佐敦探朋友,一齊响附近一間日本料理食飯,餐廳除咗食物好新鮮 ,價錢都算合理,環境又幾舒適,係一個好選擇!刺身盛有厚切嘅三文魚、深海池魚、赤身和日本帶子,非常新鮮,味道鮮甜;還有半板海膽,小杯盛着一些紫菜,係比我地自己包埋飯同海膽一齊食,幾特別岩鹽燒油甘魚魚鮫魚鮫灑咗岩鹽黎燒,帶出咗魚嘅鮮甜味,魚外表有些少香脆、魚肉鮮嫩。紫蘇免冶雞肉餅厨師加咗少少雞軟骨和紫蘇葉,令一件平凡嘅雞肉餅,味道同口感都有所提升,點些醬汁一齊吃,唔錯串燒雞軟骨及手羽先雞翼用鹽燒嘅方式,加少許鹽,已經令兩者非常鮮味可口。鐵板芝士燒豆腐我覺得豆腐和芝士加埋一齊,係幾好嘅配搭;濃濃嘅芝士、嫩滑嘅豆腐放响個鐵板盆黎燒,上面仲加咗好多魚子,好好味香桃生薑梳打飲落除咗有桃嘅香甜味,仲有少許薑味,佢唔係太甜,飲落有薑嘅回味,好特別!

刺身

岩鹽燒油甘魚魚鮫

紫蘇免冶雞肉餅

串燒雞軟骨及手羽先雞翼

用鹽燒嘅方式,加少許鹽,已經令兩者非常鮮味可口。

鐵板芝士燒豆腐

香桃生薑梳打

2023-12-20 29 浏览
七福神和食亭喺地鐵佐敦站A出口附近, 食店嘅裝飾和擺設都很有東瀛風味, 座位闊落。這間日式料理主打刺身和壽司, 午市有很多選擇。刺身定食和壽司定食刺身好新鮮, 油甘魚和三文魚尤其肥美, 帶子鮮甜, 壽司飯夠軟熟。蒲燒鰻魚飯定食鰻魚肥美, 油脂豐富, 肉質軟嫩滑順, 米飯配以醬汁更加美味。手卷即叫即做, 軟殼蟹手卷鰻魚手卷和三文魚手卷, 包卷紫菜好脆香。金龍蝦反卷賣相精緻, 蝦肉外脆內爽甜。魷魚鬚炸得好香口, 香脆有嚼勁, 份量都幾多。海老天婦羅粉漿薄脆, 蝦身大隻爽口。

這間日式料理主打刺身壽司, 午市有很多選擇。

刺身定食和壽司定食

蒲燒鰻魚飯定食

手卷即叫即做, 軟殼蟹手卷
鰻魚手卷和三文魚手卷, 包卷紫菜好脆香。

金龍蝦反卷賣相精緻, 蝦肉外脆內爽甜。
魷魚鬚炸得好香口, 香脆有嚼勁, 份量都幾多。

海老天婦羅粉漿薄脆, 蝦身大隻爽口。

12月17日揾食肥華,選擇咗係呢間食日式食品餐廳,和家人食今年嘅冬至飯,因為合共有五人出席,所以未能享用此店嘅折扣優惠,不過以肥華性格,衹要餐全家福飯,大家食得開心,滿意,咁有冇餐廳折扣優惠都冇所謂。而此店今晚亦提供到一餐,令肥華一家大細,都滿意嘅一餐,冬至團圓飯,座位坐得舒服,侍應員工招呼週到,餐廳環境亦佳。而食物方面,今晚大細仔仔,為肥華及靚媽和細仔仔女朋友,所柯打嘅食物,除咗嗰燒牛舌係劣食外,其他食品都想當好味,而嗰杯沙冰啤酒,更令肥華有驚喜。雖然今餐没冇折扣優惠,但肥華仍覺得係,超值,抵食,此店會再去食👍👍👍
雖然今餐没冇折扣優惠,但肥華仍覺得係,超值,抵食,此店會再
去食👍👍👍
餐廳係橫街既樓上鋪,裝潢幾有日本居酒屋既味道,店內座位多,而且坐得舒適。食物方面,種類不少,由刺身前菜炸物到串燒鍋物都有,肯定滿足到不同口味既人。蟹籽沙律(小)($60): 每次黎都必嗌,雖然係細份,但份量極多,兩個人有機會食唔哂。沙律以青瓜絲同生菜做底,配上蟹籽蟹柳及沙律醬,開胃又好味,加上沙律隔水隔得好,撈完都唔會成碗水咁。唐揚魷魚鬚($68)、麻辣風吉列大雞排配他他醬($88): 炸物普遍都炸得有水準,炸粉外皮薄脆而且不會過熟,調味充足。唯獨雞排麻辣味不是太突出,只靠炸衣上的麻辣粉帶出辣味。清酒煮海蜆($95): 蜆肉份量多,而且肉厚無沙,食落十分鮮甜,配上淡淡清酒更加加帶出到食材本身的鮮味。日式奄列炒飯($78)、大阪燒醬油豚肉炒麵($90): 奄列炒飯做得幾好,蛋包帶牛油香,蛋皮底層仍保留到小小蛋漿,十分濕潤,蛋內的炒飯以醬油及野菌調味,食落粒粒分明。大阪燒炒麵十分香口,食落酸酸甜甜十分開胃。除左食物種類多,飲品選擇亦多得花多眼亂,切勿眼闊肚窄!

除左食物種類多,飲品選擇亦多得花多眼亂,切勿眼闊肚窄!
2023-12-10 27 浏览
跟男友慶祝生日,男友訴說n年前在佐敦附近工作,七福神絕對是他當時的食堂之選,所以闊別數年再來臨,滿滿的回憶。由男友發辦,點了刺身,熱食,主食,不用多看餐牌都心裡有數要叫什麼菜式。我們點了~海膽半板+三文魚兩件 +深池兩件+赤身兩件,不用多說,刺身絕對新鮮,鮮甜美味。海膽蟹肉茶碗蒸(滑嫰又鮮味),柚子胡椒野菜炒(特別味道的菜式,出奇地好食),岩鹽燒油甘魚鮫,綱燒牛扒,雞翼串(滿足口慾的肉肉,味道很好,咸香可口),稻庭烏冬(冷食沾汁,甜甜的開胃飽肚)。正宗大件夾抵食,所有菜系都大大碟,加上男友訴說想當年,整餐飯都很滿足。

2023-12-10 50 浏览
今日去左呢間位於佐敦嘅七福神和食亭,餐廳令人感受到濃濃嘅日本味道。店內設計獨具一格,融入濃厚嘅日本元素,從擺設到裝修風格,無不散發着濃郁嘅日本韻味,彷彿置身於日本嘅居酒屋氛圍中,舒適又溫馨。菜單上嘅選擇豐富多樣,包括壽司、串物、炸物等等,亦有唔同抵食套餐,令人花多眼亂。我地叫左個二人前、小食同燒三文魚鮫定食。二人前有蜆肉味噌湯、刺身三品盛合(三文魚,季節魚,甘蝦)、溫泉蛋慢煮雞沙律、和風碳燒漢堡扒、香川鹽燒鯖魚、和風珍味拼盤、石鍋香蒜牛肉飯,非常抵食。三文魚、帶子、甘蝦刺身:三文魚油脂分佈平均,厚度剛好,帶子同甘蝦新鮮味美,質地細膩。溫泉蛋慢煮雞肉沙律:展現日本傳統菜餚嘅獨特之處,沙律融合左慢煮嘅嫩滑雞肉,加入溫泉蛋香濃嘅味道,鮮嫩多汁,蔬菜新鮮脆嫰,美味可口。和風碳燒漢堡扒:香氣四溢帶有陣陣炭烤香味嘅漢堡扒,肉質鬆軟細嫰且多汁,一口咬落去口感豐富,搭配和風醬汁,味道獨特。香川鹽燒鯖魚:鯖魚烤至金黃色,賣相引人,脆嫩嘅外皮下是鮮美魚肉,入口鮮嫩多汁,鹽燒控制得宜,鹹味剛好。蜆肉味噌湯:味道鮮美,濃郁嘅味噌湯,內有三隻新鮮蜆肉,鮮香相互融合。和風珍味拼盤係鮮嫩多汁嘅味付螺肉同清新爽口嘅中

刺身三品盛合及溫泉蛋慢煮雞肉沙律

和風碳燒漢堡扒及香川鹽燒鯖魚

和風珍味拼盤係鮮嫩多汁嘅味付螺肉同清新爽口嘅中華沙律。
石鍋香蒜牛肉飯:石鍋飯特色在於牛肉煮熟程度剛剛好,牛肉嫩滑入味,搭配上香蒜嘅味道,令牛肉飯香氣四溢,食慾大增。

石鍋香蒜牛肉飯及和風珍味拼盤

小食方面,樣樣都想食,選擇又多又吸引。
魷魚鬚唐揚:一道脆嫩可口嘅炸魷魚,酥脆炸魷魚鬚外面卜卜脆,入口爽滑彈牙。

魷魚鬚唐揚

吉列豬扒:炸得酥脆,金黃色嘅賣相好吸引,而豬扒肉質鮮嫩多汁,配上特製醬汁,甜甜酸酸,更為開胃。

吉列豬扒

炸雞軟骨:外脆內嫩,食落有嚼勁,味道少少鹹,可加檸檬汁,酸酸地非常清新,又係另一個食法。

炸雞軟骨

燒三文魚鮫定食:燒烤過嘅三文魚鮫外皮香脆,微微帶有焦香味嘅三文魚油香立刻喺口腔入面瀰漫,肉質嫩滑多汁,帶黎豐富嘅口感。

燒三文魚鮫

花魚一夜干:一道傳統嘅日式乾貨,將新鮮嘅花魚晾曬而成,再經過特製調味處理。喺炭火上烤炙後,花魚一夜干變得外酥內嫩,口感極佳,同時充滿濃郁花魚味道。

花魚一夜干

饅魚飯糰:饅魚肉質鮮美而多汁,特製嘅醬汁味道甜,搭配上炭火燒烤更能帶出香味,外面皮薄有咬口,而飯糰口感亦同饅魚完美結合。

饅魚飯糰

總結七福神和食亭食物味道好,價錢亦唔貴,而且份量多,無論同朋友定家人聚會都係唔錯嘅選擇。
刺身三品盛合及溫泉蛋慢煮雞肉沙律
燒三文魚鮫
花魚一夜干
饅魚飯糰
2023-12-10 20 浏览
一直想試呢間日本餐廳 環境舒適 有如置身日本的居酒屋 餐牌有各類刺身壽司 串燒小食 熟食 飯類 麵類前菜-蟹子沙律(細)🥗比呢個細既沙律嚇親 會唔會係送錯左 但望到隔離枱既碗 發現呢個真係細 份量多到驚人壽司🍣三文魚 玉子 火炙蟹柳 芥辣八爪魚 食材新鮮 擺碟都好靚 另外叫左軟殼蟹手卷 軟殼蟹炸到好香脆 手卷都夠新鮮炸物🍤1)炸魷魚鬚🦑魷魚鬚大大條 但炸到好均衡 好酥脆 2)炸雞軟骨🐓又係勁大碗 份量好充足主食1-牛肉壽喜燒火鍋薄切牛肉配上壽喜燒汁 剛剛好 豆腐冬菇好入味 冬天食夠窩心 主食2-七福神奄列飯🥚賣相已經好吸引 份量好多 炒香左既飯加上海鮮 好味串燒必點雞翼 豚肉 燒得剛好 唔會太乾 肉質夠jucy👍🏼

前菜-蟹子沙律(細)🥗

賣相已經好吸引 份量好多 炒香左既飯加上海鮮 好味

串燒
必點雞翼 豚肉 燒得剛好 唔會太乾 肉質夠jucy👍🏼
2023-12-07
$348.5 (晚餐)
  • 七福神奄列飯
  • 魷魚鬚唐揚
  • 軟殼蟹手卷
  • 壽司
2023-12-08 20 浏览
日本菜,長期最愛!朋友這天帶我來「七福神和食亭」,因為餐廳提供新鮮海鮮刺身和各種精緻料理,十分美味!首先,我們品嚐了刺身。甘蝦($70)呈現出美麗的橙色,肉質鮮嫩彈牙,帶有微甜的海鮮風味,每一口都讓人愛不釋口。帶子($72)刺身色澤潔白,質地滑嫩,口感絲滑,帶有淡淡的海洋味道。深海池魚($88)具有豐富的鮮味和獨特的口感。油甘魚($90)鮮嫩多汁,富含油脂,口感柔軟。除了刺身,「七福神」還提供多種精緻料理。我點了活鰻西京燒($68),鰻魚烤至金黃色,外皮酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,帶有西京燒的獨特風味。墨魚咀唐揚($65)是另一道令人驚艷的菜品,墨魚咀炸至酥脆,內部鮮嫩多汁,口感豐富。板燒蒜片牛柳粒($98)是一道絕對不能錯過的料理!嫩嫩的牛柳粒經過板燒處理,保持了肉質的鮮嫩和口感的豐富。蒜片的香氣和牛肉的鮮美完美結合,每一口都讓人愉悅。另外,還有一系列的海鮮料理,例如清酒煮海蜆($95)。這道菜以新鮮的海蜆為主,煮至軟嫩,搭配清酒的香氣,味道鮮美。海蜆的鮮甜與清酒的清爽相得益彰,給人一種清新愉悅的感覺。在甜點方面,我們試了柚子生忌廉吉士芭菲($58)和生忌廉吉士銅鑼餅($45)。柚子生忌

在甜點方面,我們試了柚子生忌廉吉士芭菲($58)和生忌廉吉士銅鑼餅($45)。柚子生忌廉吉士芭菲是一道清新的甜點,柚子的酸甜與吉士芭菲的濃郁相互融合,口感豐富。生忌廉吉士銅鑼餅則是一道經典的甜點,銅鑼餅香脆可口,搭配香滑的吉士餡,給人一種濃厚的甜蜜感。

最後,我還品嚐了他們的綠茶雪糕($35)。這款雪糕香氣濃郁,口感滑順,是一道絕佳的結尾。

七福神和食亭 (佐敦)
地址:佐敦彌敦道311-313號1樓
2023-12-03 23 浏览
佐敦有間樓上居酒屋,嘢食都幾抵🥗脆餅薯仔蝦沙律 $75-將洋蔥及蝦加入薯蓉中 然後搓成球狀放喺脆餅上面 相當飽肚嘅一個前菜🐡河豚干 $88-雞泡魚乾可以做到微微焦糖化 甜蜜惹味 魚切成條狀 🐠活鰻西京串 $68-活白鰻燒出嚟脹卜卜 肉質彈牙飽滿 無硬骨 微微香甜🐓手羽先 $50-手羽先一本兩串 外皮夠脆有鹽香🐟西京燒銀鱈魚 $178-銀鱈魚魚油香味爆發 肉質一梳梳好新鮮 甜蜜味好吸引🍣左口魚 $55-左口魚淡魚香 魚油唔重 清新之感🍣北寄貝 $28🐙芝麻八爪魚 $24-八爪魚大隻過件壽司 畫面幾得意🍹芒果活乳酸沙冰 $60-沙冰相當大杯 乳酸味道重 淡淡芒果味 唔會太過甜🫖檸檬菊花蜜 $24總括嚟講,確實唔錯,值得一試!
佐敦有間樓上居酒屋,嘢食都幾抵

🥗脆餅薯仔蝦沙律 $75

-八爪魚大隻過件壽司 畫面幾得意

🍹芒果活乳酸沙冰 $60
-沙冰相當大杯 乳酸味道重 淡淡芒果味 唔會太過甜
🫖檸檬菊花蜜 $24

總括嚟講,確實唔錯,值得一試!
2023-12-03 32 浏览
日本料理永遠不會讓我失望呢個小區點食都會充滿驚喜,好行又多美食!超肥美三文魚腩甲羅燒黑松露魷魚沙律吉列炸豬扒茶碗蒸蕎麥冷麵豆腐湯整體不錯,價格也不太貴!每一份分量好足夠,我地2個人都吃撐了份三文魚腩做乜鬼咁大塊,淨係食完呢4舊三文魚腩都飽飽地😂食左咁多樣野,埋單都係$5xx,超爆抵食!平時行開行埋,今次發現呢間寳藏餐廳 ”以後可以多啲黎食。係個豆腐湯真係清到無咩味咁~下次可以再翻黎覆桌,真心值得推介!
日本料理永遠不會讓我失望

呢個小區點食都會充滿驚喜,好行又多美食!
超肥美三文魚腩
甲羅燒
黑松露魷魚沙律
吉列炸豬扒
茶碗蒸
蕎麥冷麵
豆腐湯
係個豆腐湯真係清到無咩味咁~

下次可以再翻黎覆桌,真心值得推介!
2023-12-02 15 浏览
這天到佐敦看專科後, 就在隔一個街口找吃, 這餐廳佈置得很有日本風味, 最吸引我的是貼在玻璃窗上的富士山、七福神、以及日式食物圖案😍點好餐後立即打卡一番柚子胡椒野菜炒 $78有椰菜、三色椒、洋蔥等, 面層放上鰹魚片及灑上芝麻豆腐野菜湯 $80很清香的豆乳湯, 材料有豆腐, 多種菜及菇菌忌廉綠茶 $40有驚喜, 免曾忌廉唧成花朵形狀, 慢慢沉下時, 周邊的泡沫升起, 感覺很療癒又好味串燒五品盛盒 $108擺盤精美, 五樣串燒為雞翼, 金菇牛肉卷, 冬菇, 雞軟骨, 青唐辛子豚肉最意想不到燒冬菇可以這樣多汁入味鰻魚飯團 $50賣相精緻, 鰻魚味道香濃清酒煮海蜆 $95海蜆大大隻, 飽滿多汁另外點了一些小食香芒花之戀 $70枝豆 $38螺肉 $24芝麻八爪魚 $24中華沙律 $22最後當然少不了甜品 ~ 楓糖蕨餅 $40放在很有日本風味的碟上, 質感軟糯, 甜度剛好, 為這一餐或上完美的句號除了食物之外, 值得一讚的是店員非常細心有禮, 會提醒食客小心燙手等👍
、以及日式食物圖案😍點好餐後立即打卡一番

柚子胡椒野菜炒 $78
有椰菜、三色椒、洋蔥等, 面層放上鰹魚片及灑上芝麻

豆腐野菜湯 $80
很清香的豆乳湯, 材料有豆腐, 多種菜及菇菌

忌廉綠茶 $40

串燒五品盛盒 $108
最意想不到燒冬菇可以這樣多汁入味

鰻魚飯團 $50
賣相精緻, 鰻魚味道香濃

清酒煮海蜆 $95
海蜆大大隻, 飽滿多汁

另外點了一些小食

香芒花之戀 $70