2014-02-17
日本菜係香港不嬲都好多選擇但普遍都比較貴D!係月尾時, 朋友話有平又好味既日本野推介!好! 儘管試下! 應該冇伏!我地3個叫左6樣野食第一道燒玉子對於玉子從來都有份執著,呢間D玉子係完全唔合格!!!首先冇蛋香味! 又容易散!溫度係外熱內凍, 冇估錯應該係叮熱或強行後期加熱第二道係半磅三文魚刺身朋友們好鐘意食, 話算幾鮮甜, 仲encore多半磅, 應該係好味!但我唔食生野, 所以我唔知道, 哈哈!第三說係蒜燒茄子Wow, 呢個好味道啊!!一上菜已經聞到好香既蒜蓉味!d蒜蓉份量仲岩岩好, 唔會苦!D茄子吸哂d蒜味, 好香!一絲絲咁抆出黎食! 好方便!第四道係燒芝士和牛壽司呢個都係好普通塊芝士凍哂, 好明顯唔係即燒D牛肉反而唔錯, 滑口! 就算係半生熟都唔會好羶!加上甜甜地既燒汁,都幾好味!第五道係烤紫薯栗子餅入口熱辣辣, 應該係新鮮炸起!外脆內香, 咬落去仲有D栗子, 咬口唔錯D紫薯甜度岩岩好!成舊野配合得非常好! 不錯不錯!最後一道係燒雞泡魚係成晚最滿意既一碟! 一入口已經食得出係岩岩燒好!面頭有少量蜜糖, 配上蛋黃漿! 煙煙韌韌,仲小小脆~ 做小食一流!食下食下就食哂成碟! 絕對唔夠
日本菜係香港不嬲都好多選擇
但普遍都比較貴D!
係月尾時, 朋友話有平又好味既日本野推介!
好! 儘管試下! 應該冇伏!
我地3個叫左6樣野食
第一道燒玉子
對於玉子從來都有份執著,
呢間D玉子係完全唔合格!!!
首先冇蛋香味! 又容易散!
溫度係外熱內凍, 冇估錯應該係叮熱或強行後期加熱
第二道係半磅三文魚刺身
但我唔食生野, 所以我唔知道, 哈哈!
第三說係蒜燒茄子
Wow, 呢個好味道啊!!
一上菜已經聞到好香既蒜蓉味!
d蒜蓉份量仲岩岩好, 唔會苦!
D茄子吸哂d蒜味, 好香!
一絲絲咁抆出黎食! 好方便!
第四道係燒芝士和牛壽司
呢個都係好普通
塊芝士凍哂, 好明顯唔係即燒
D牛肉反而唔錯, 滑口! 就算係半生熟都唔會好羶!
加上甜甜地既燒汁,都幾好味!
第五道係烤紫薯栗子餅
入口熱辣辣, 應該係新鮮炸起!
外脆內香, 咬落去仲有D栗子, 咬口唔錯
D紫薯甜度岩岩好!
成舊野配合得非常好! 不錯不錯!
最後一道係燒雞泡魚
係成晚最滿意既一碟! 一入口已經食得出係岩岩燒好!
食下食下就食哂成碟! 絕對唔夠喉!
所以決定Encore多碟!!正!
3個人前後食左8樣野, 冇叫野飲! 埋單每人$150到! 算係幾抵食!
環保都叫ok! 衛生就普通, 張枱有d油!
餐廳共兩層, 可能平日關係, 唔洗等位!
服務叫做ok啦!! 好過冇咁咯!
總括之言, 平食下係唔錯既選擇呢~ 值得一試