2011-02-25
我地兩個人去食, 差唔多食完, 個清潔阿姐將唔知邊枱收左既碟飛跌係我地枱邊, D wasabi豉油同其他汁彈到周圍到係, 有待應行過, 完全無人理. 唔知係扮睇唔到or真係睇唔到!! 過左一陣, 我地唔耐煩, 叫個待應搵佢個經理出黎. 經理見到先至話拎紙巾濕紙巾比我地. 大老呀, 我朋友件冷外套, 棉質波鞋同袋都係豉油加wasabi. 我自己係連塊面都有汁(咀唇上少少位置, 諗起都嘔心, d汁係其他客人食剩架!!), 褲腳同外套都有. 個經理講野好寸, 無誠意, 好有問題 (外表:30幾歲,男,瘦身材):1)佢竟然話呢d事成日都會發生, 今次當係佢地唔好彩 (成日都發生, 咁你間野都離譜喎, 咁唔小心都有, 叫人點再黎呀. 仲有, 好似係我地唔好彩d囉. 比人整到成身都係汁, 佢咁都講得出, 我真係服左佢) 2)佢話我朋友件冷外套可拎去乾洗, claim返佢地, 但鞋唔包, 因為去第二度都無人會幫你洗鞋, 同埋鞋你著都會污糟, 所以佢地唔會負責 (對鞋今個月先開始著, 仲係淺灰色棉面, 點攪呀. 對鞋著係會污糟, 但而家係滴曬d汁落去呀, 你平時鞋都唔會咁整啦, 叫人點著!!)3)
3)我地餐廳都係叫番個清潔阿姐自己賠, 人地都係打份工啫 (想利用我地同情心, 佢地咩都唔駛負責, 勁賤!!)
4)佢一路講野, 個樣仲要勁寸果隻, 最後仲要寸問: “咁你地想點呀!!” (嘩, 好似講數咁, 呢d咩服務態度呀!!!)
一句講曬, 唔會再去下次, 永遠blacklist!!!