任食火鍋店「一鍋堂」旗艦店登陸葵芳🤩 裝修極具空間感,行入去相當寬敞闊落,唔使驚逼!全卡座設計令食客食得更舒服,周圍環境唔止舒適,仲設有特色霓虹燈同壁畫打卡位😍 有得食仲有得影📸 相信唔少人都食過一鍋堂,但今次新開幕既旗艦店以全新面貌登場,絕對係新鮮既體驗❤️一鍋堂主打多款湯底,湯底選擇有成15款🥰 常見既麻辣、藥膳、豬骨、沙嗲湯底當然唔少得,另外仲有泡菜鍋、冬蔭公、櫻花蝦、喇沙、沙參玉竹既特色湯底等等!選擇困難症人士記得預早睇定揀定喇🤣120分鐘晚市火鍋放題 3️⃣款選擇:(19:00-21:30入座)𝘼: 精選進口牛 $198 (小童長者$108)𝘽: 特選安格斯牛 $238 (小童長者$148) ☑️𝘾: 高級澳洲和牛 $288 (小童長者$198)每個套餐既肉類同食物種類數目都唔同,仲有其他時段唔同收費,大家可以睇返 menu 選擇🥰而我今次揀選佐▪️放題B;一鍋潮汕湯底潮汕湯用上大地魚、蝦米、豆卜、咸菜、唐芹、大蒜、胡椒碎等,湯底入面仲有成條生曬大地魚令湯底更鮮甜!手機Scan QR code可以即時落單,已經好多嘢食到🤰🏻另外出面自助區真係包羅萬有,由混醬、小食冷盤、熟食、丸物、飲

120分鐘晚市火鍋放題 3️⃣款選擇:
(19:00-21:30入座)
𝘼: 精選進口牛 $198 (小童長者$108)
𝘽: 特選安格斯牛 $238 (小童長者$148) ☑️
𝘾: 高級澳洲和牛 $288 (小童長者$198)

而我今次揀選佐▪️放題B;一鍋潮汕湯底

手機Scan QR code可以即時落單,已經好多嘢食到🤰🏻另外出面自助區真係包羅萬有,由混醬、小食冷盤、熟食、丸物、飲品、蔬菜、雪糕,質素都絕對唔馬虎,種類十分多一個人2百幾蚊埋單,性價比真係極高!!海鮮例如鮮甜蝦、海蝦、沙白都好新鮮👍🏻

2021-08-27 80 浏览
之前試過旺角嘅一鍋堂覺得相當不錯,知道佢哋喺葵芳開咗一間全新概念旗艦店,一定要去試吓ᕕ(ᐛ)ᕗ.我哋晚市去,有3款任食放題套餐,每個類別所包含嘅肉類不同。揀咗中間價位嘅B 餐特選安格斯牛 $238 (19:00-21:30入座),任食120分鐘。.所有放題套餐都可以任食百幾款食物,包括肉類、海鮮、手作餃子手工丸、任食自助吧等。如果想食澳洲M5和牛,就要揀最貴嘅C餐先有喇!.🥣 湯底有18款湯底選擇,揀咗坊間比較少見嘅一鍋潮汕鍋,用上大地魚及豆卜、冬菇、咸菜、大蒜等多種材料熬製,湯底味道鮮甜。.🐮 牛類牛肉色澤鮮艷幾新鮮,安格斯牛板腱及封門柳油脂分布均勻,肉質幼嫩。牛小排牛味濃郁,牛脷心托口感爽脆。.🐷 豬類西班牙栗飼豬肉肥瘦適中,口感軟腍油潤。其他選擇仲有金錢肚、炸酥肉、豬皮、豬粉腸等。.🐑 羊類紐西蘭羊肉卷肉質軟嫩,唔會有羊膻味。.🐔 其他肉類另外仲有多款雞肉,同埋比較少有嘅田雞肉。.🦐 海鮮海鮮有魚蝦貝類等,推介:海蝦肉質新鮮爽彈,用竹簽串起食起嚟好方便。花膠超大塊又厚身,口感滑溜。珍珠貝鮮甜冇沙,白膳片脆肉爽口。.🥟 手作餃子、自家製手工丸佢哋嘅手作餃子幾有創意,例如咖喱、麻辣豬
🥣 湯底

🐮 牛類

🐷 豬類
🐑 羊類
紐西蘭羊肉卷肉質軟嫩,唔會有羊膻味。
🐔 其他肉類
另外仲有多款雞肉,同埋比較少有嘅田雞肉。
🦐 海鮮

🥟 手作餃子、自家製手工丸
佢哋嘅手作餃子幾有創意,例如咖喱、麻辣豬肉餃,不過太多其他嘢食,最後太飽無叫到!
自家製手工丸推介珍寶蝦滑、蟹籽墨魚滑、蟹籽蝦滑釀冬菇,全部都幾彈牙,質素唔錯。另外仲有好幾款手工丸都係太飽無試到!
💚 素食類及其他
除咗火鍋唔少得嘅響鈴、枝竹、牛柏葉、鴨血等,仲有特別啲嘅金蟲草孢子、鮮淮山、8吋長蟹棒等,不能盡錄。
👅 任食自助吧
有多款調味醬料、火鍋配料、前菜、熱食、蔬菜、飲品及雪糕機,非常豐富。
🍥 火鍋配料有好多唔同嘅丸類、腸仔、菇類、麵食等。

🥬 蔬菜都有好幾款,放喺雪櫃入面非常新鮮,有火鍋比較少見嘅羽衣甘藍,聽講有時仲會有冰菜,不過嗰日就無喇!

🥗 前菜有沙律菜、凍蝦、白雲鳳爪、麻辣豬耳、醬油秋葵、韓式醃蘿蔔粒等。
🍲 熱食有一鍋麻辣鴨血三寶、炸魚皮、冬陰功湯安格斯牛肉等,推介麻辣三寶,內有鴨血、魚腐、滷豆腐,食落麻辣惹味!

🍹 飲品除咗供應多款紙包飲品罐裝汽水之外,必試4款自家製有營花果茶:薄荷烏龍茶、冰糖燉檸檬、洛神花茶、蝶豆花茶,味道天然,解渴解膩。

🍦 甜品
最後食杯牛奶軟雪糕,劃上完美句號(*˘︶˘*)

總括而言:店內裝修走日式簡約風格,空間非常寬敞闊落。用餐以卡位為主,有多個香港潮語打卡位,門口仲有一個「吃飽才有力氣減肥」嘅打卡位,完全係Moonba嘅心聲ʕ•ᴥ•ʔ
食物選擇非常多而且質素相當不錯,以價錢來講性價比高。淨係食肉類同海鮮已經勁飽,其他食物好多都冇試到,有少少可惜,下次再去食過!
2021-08-27 75 浏览
久聞一鍋堂不容易有位,就算book了都要等。究竟為何這麼長龍都仍然多人繼續排,令我們好好奇要試一次。100分鐘午市放題有三款價錢,$138,$178,$228,大概是有沒有封門柳和澳洲M5和牛的分別。今天我們選了$178的B餐(特選安格斯牛)這個餐的安格斯牛、封門柳、牛脷心托、安格斯精選牛板腱、西班牙栗飼豬、紐西蘭羊肉卷還有很多配料都是任點。牛肉方面我們要了安格斯牛和封門柳,肉味香濃,肥瘦均勻。兩碟牛都好新鮮,在枱上放耐了仍然ok。除了手機掃QR code點餐,出面也有很多丸類、蔬菜、甜品。蔬菜櫃令人好滿足,幾乎識得的菜都有出現,羽衣甘藍、學斗苗、油麥菜、娃娃菜...試了幾款丸都頗出色,特別是流心魚蛋,裡面是金黃咸蛋流心,我們encore了兩次,另外花米粉也吃了三個!鴨血流心魚蛋葵芳這分店地方好闊落,很多座位都是包廂設計,而且抽風系統應該ok,回到家沒有覺得一身火鍋味。唯一我們沒有留意到40分鐘前last order,想瘋狂order流心魚蛋時才發現。不過其實這裡時間比一般的90分鐘多,有足夠時間慢慢食埋雪糕的。值得再來👌🏻

今天我們選了$178的B餐(特選安格斯牛)

鴨血

流心魚蛋

值得再來👌🏻
2021-08-26 46 浏览
之前已經聽朋友講過一鍋堂嘅打邊爐好高質,今次見到葵芳嘅13000尺旗艦店終於開張,而且仲有個【吃飽才有力氣減肥】呢個霓虹燈打卡位🤣🤣就即刻同我男朋友講話我想去!餐廳空間感好大,而且自助區夾菜嘅空間都好多,餐枱同枱中間都好闊落,環境都好舒服!可惜嘅係今次坐唔到火鍋潮語虹燈既卡位,所以就唔方便影人地相啦!一鍋堂晚市主要有三個火鍋放題可以選擇,價格由HK$198至HK$288,今次我就選擇咗中等價位嘅安格斯牛,感覺CP值好高🤩!湯底方面足足有15款,今次我就加HK$50揀咗個鴛鴦鍋,叫咗個檳城喇沙湯同埋杏汁豬肺湯!杏汁豬肺湯好滋潤,而喇沙湯又帶有少少刺激性!雙重感覺真係好過癮!至於食物方面:牛肉🐮:最特別嘅係有封門柳,而且牛板鍵都好重牛味🤤豬肉🐷:粟飼豬好厚肉好彈牙!👍🏻丸類🍡:蟹子蝦膠釀冬菇,陳皮鯪魚滑,流心魚蛋同手作麻辣豬肉餃都好好食!飲品🍹:飲品都比較特別,有冰糖燉檸檬🍋同埋蝶豆花🌺茶!

至於食物方面:

牛肉🐮:最特別嘅係有封門柳,而且牛板鍵都好重牛味🤤

豬肉🐷:粟飼豬好厚肉好彈牙!👍🏻

飲品🍹:飲品都比較特別,有冰糖燉檸檬🍋同埋蝶豆花🌺茶!

2021-08-25 68 浏览
這間出名養生湯底的火鍋店,平時荃灣店已大排長龍,現在葵芳旗艦店也不相伯仲,地方超大估計約有300個座位,可能係全港最大的火鍋放題店。木系裝修間房設計,很有私人的空間感。葵芳店更有獨家限定湯底,與金寶湯聯成的蕃茄牛尾湯,果然是很熟悉的味道😂蕃茄味道濃郁也有很多牛尾粒。熟食區有豬紅三寶、炸魚皮、泡椒鳳爪、醉香麻辣豬手及熟蝦等等多款美食。飲品區粗略估計有超過30款冷熱飲品,更有自家製冰糖燉檸檬、咖啡機、熱茶包及雪櫃機提供,真的眼花撩亂,見到都好興奮呀🤩 B餐特選安格斯牛餐已包很多靚肉任食,有美國安格斯牛肉、風門柳、牛脷心托、美國安格斯精選牛板腱、紐西蘭羊卷肉等等。牛小排顏色紅潤脂肪紋靚encore再encore,封門柳薄切快熟肉味重😋羊卷肉彈牙不騷好味道。海鮮類有珍珠貝、沙白蜆及海蝦等通通新鮮無比,手打三寶丸、手作陳皮鯪魚滑及黑松露手打墨魚滑都打得很膠質,入口尤其爽彈,陳皮極清香有驚喜,就連極小有的手作新鮮田雞也有提供,可謂大飽口福呀!真的要吃飽才有力氣減肥啊🤣

2021-08-10
  • 美國安格斯牛肉
  • 手作陳皮鯪魚滑
  • 蕃茄牛尾湯
於旺角大熱多時的任食火鍋一鍋堂進駐葵芳新都會!重點係呢間佔地成13,000 呎嘅分店係品牌旗艦店!最有福氣當然係我地呢d 葵青區的打工仔啦~ 哈哈!餐廳環境一定要講左先,就係座位舒適空間感同私隱都唔錯,門口入少少有個特色霓虹燈打卡位#吃飽才有力氣減肥,大大幅中國藝術壁畫更加令其店內變得開揚寬落豪華,120 分鐘多嘅自由度比你慢慢食! 簡而清共3個ABC餐選擇!放縱級養生靚湯一鍋堂、共有15款湯底+兩款期間限定湯底比你揀揀新湯底還贈送餐具套裝!! 好痴線 哈哈!性價比極高完全滿足到我地呢D街坊同返工客~=̶晚市放題B:特選安格斯牛=̶推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️邪惡級另+$50 選了鴛鴦湯底:蕃茄牛尾湯 & 沙爹湯大熱天時咩都唔講講左飲品先!=飲品=̶推薦! 自家製有營花果茶: 營養蝶豆花茶 & 養生洛神花茶前者含豐富的維他命A、C、E以及類黃酮與花青素。保護眼睛控制血糖對抗老化。後者清熱解渴 、清心降火、 生津止咳,增加皮膚保水性與紅潤度。重有提神薄荷烏龍茶(如果飲呢款要第一杯飲,因為較為清淡)最可惜就係呢晚冰糖燉檸檬完全無哂! 駛唔駛咁搶手先!=自助食物區域=̶推薦: 麻辣鴨血: 材料豐富有鴨血、金錢肚

於旺角大熱多時的任食火鍋一鍋堂進駐葵芳新都會!
重點係呢間佔地成13,000 呎嘅分店係品牌旗艦店!
最有福氣當然係我地呢d 葵青區的打工仔啦~ 哈哈!

餐廳環境一定要講左先,就係座位舒適空間感同私隱都唔錯,
門口入少少有個特色霓虹燈打卡位#吃飽才有力氣減肥,
大大幅中國藝術壁畫更加令其店內變得開揚寬落豪華,

揀新湯底還贈送餐具套裝!! 好痴線 哈哈!
性價比極高完全滿足到我地呢D街坊同返工客~

=̶晚市放題B:特選安格斯牛=̶
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
邪惡級另+$50 選了鴛鴦湯底:蕃茄牛尾湯 & 沙爹湯
大熱天時咩都唔講講左飲品先!

=飲品=̶
推薦! 自家製有營花果茶: 營養蝶豆花茶 & 養生洛神花茶
重有提神薄荷烏龍茶(如果飲呢款要第一杯飲,因為較為清淡)
最可惜就係呢晚冰糖燉檸檬完全無哂! 駛唔駛咁搶手先!

=自助食物區域=̶
推薦: 麻辣鴨血: 材料豐富有鴨血、金錢肚以及炸豆腐,麻辣濃湯伴碟。
黄金炸魚皮: 每日新鮮即炒鬆化薄脆,點為炸過了火,但咸蛋王粒足料抵讚。
最正當然係有大量麻醬秋葵小編任食,還有麻辣豬手、泡椒鳳爪等開胃小食。

好啦, 手機QR CODE 落單主角出場,大量黃色盒仔出場,
而估佢唔到原來黃盒係有專利設計,牛肉會用竹蓆分隔開保持牛肉嘅質素,避免血水影響其他食物,
呢點同其他放題火鍋唔同之處又值得一讚。

=̶肉類款=̶ 6款
推薦: 封門柳、牛橫隔膜肌肉,罕有部位,肉味較重,油花較少,
最適合怕食肥牛又可以任意做火鍋材料的一款。
推薦: 牛脷心托、係牛舌最近喉嚨嘅部位,入口又腍又甘香。
其次有美國安格斯牛肉、西班牙豬肉等

=̶海鮮煩=̶
手串生猛海蝦、每日開店前會將海蝦逐隻逐隻人手串好竹簽並非外來貨,
另外有「花膠勁大塊、差D食唔哂!」
手作陳皮鯪魚滑、珍珠蜆等真心新鮮。

=̶丸煩餃類=̶
推薦: 細細粒嘅一鍋堂自家制手打三寶丸,
墨魚丸、孜然雞丸、潮汕豬肉丸三款值得一試。

必叫推薦: 流心魚蛋,入面注滿金黃咸蛋流心,咬落去咸蛋流心湧出來,
外層用蟹籽魚蛋包住彈形牙好味。

其他有自家製鮮蝦雲吞、蟹籽手打蝦滑,
哎呀! 多野食到唔記得叫巨型八吋長蟹棒!! 下次再來食一定點左先!

=野菜類=̶
豐富營養價值羽衣甘藍、高纖低卡冰菜、
兩款必狂攞的高纖維,低熱量,含有豐富維他命C的菜!
其他還有菠菜苗、西洋菜、西生菜、娃娃菜等

=甜品=
雖然沒有平時必定見到的H/M字雪糕,但有乳酪軟雪糕任裝,
質地香滑,味道濃郁,乳酪酸甜完滿了整餐作為句號。

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 9️⃣
✨環境: 9️⃣ 💆‍♂️服務: 8️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
一鍋堂🍲🌟🌟相信香港人都十分喜歡吃火鍋,我自己也是一個超級喜歡吃火鍋的人。總是懷著興奮的心情去吃,然後吃飽飽的,很滿足~我之前試過旺角分店的一鍋堂午市,這次葵芳開了一家新的一鍋堂,看到裝修挺現代化,地方也很大,原來有1000呎,果然是最新的旗艦店,位置都很闊。還有牆上有許多裝飾例如繪畫和霓虹燈,多個打卡點。🌟價錢方面都很不錯,120分鐘任食,超多火鍋料,手工丸子,海鮮,各類蔬菜,熟食,冷盤,雪糕等等~都只是$198再加一,性價比很高~🙈這次我選了B餐,有更多肉類選擇。我們最推薦以下兩款肉類,可以無限encore~🍖封門柳封門柳牛味比下面那款的肉,牛味會低些,可是口感叫嫩滑。本人挺喜歡這款,因爲雖然油脂不算多,但口感卻嫩滑,牛味也不錯,配上辣椒醬油,特別提鮮。🥩牛板腱牛板腱脂肪和肉質的比例剛剛好,很平均,看到就覺得很吸引了。羊先生較喜歡這款,因為牛味重,口感也不錯,外表也很優秀。🍲湯底方面我們選擇了較養生的胡椒豬肚湯,湯底已經有大量的豬肚,湯底也很鮮味,味道剛剛好。,能吃到食材原本的味道,配上辣椒醬油,就是吃火鍋的味道了。🥗冷盤熟食方面,我最喜歡是麻辣三寶,有鴨血,炸豆腐,魚片頭,魚腐,
一鍋堂🍲🌟

🍖封門柳

🥩牛板腱

🥗冷盤熟食方面,我最喜歡是麻辣三寶,有鴨血,炸豆腐,魚片頭,魚腐,每一款都很惹味,入味。冷盤更有日本小蕃薯,香甜,小小一粒,試下也可。還有凍蝦,每隻蝦抖很大隻肥美,挺新鮮,必食!還有豬耳雞爪麻辣豬手等冷盤。

🥙火鍋料方面,我每樣都試了一點。我很推薦自取區裡的爆汁貢丸,丸如其名,真的非常爆汁,還有豬肉碎的餡料。黃金魚蛋亦是十分推薦,裡面是包了鹹蛋黃的餡料,很好吃,超級流心。芋泥貢丸裡面放了滿滿的芋泥,貢丸加上芋泥也很配!

🥙使用電話下單的火鍋料方面,很推薦海鮮,特別是蜆和蝦,挺新鮮和鮮甜~全部的手打魚漿都很推薦,很鮮味,特別是蟹籽那一款!還有很多手工餃子和菇類,總有一款適合你。

🍺飲品方面也有很多選擇,我喜歡他們自家手製的飲品,特別是冰糖燉檸檬,很有家的味道,也很潤喉。

2021-08-21 164 浏览
這天和朋友一同前往葵芳,餐廳位於葵芳鐵路站附近的大型商場之內,地理上十分方便快捷。餐廳內座位寬闊,十分舒適,內裏冷氣也十分充足。湯底方面,我們挑選了蘿蔔粟米豬骨湯底,入口的感覺有點像家庭自製的味道,真是不錯的感覺,這樣也令我無需擔憂,充滿味精這個問題。食物款式方面,海量級的選擇,令我十分驚喜的就是他的黃金魚皮,香脆可口,這是必然的,不油膩,也是意料中事,但沒想到帶點鹹香,入口多重口感,令我十分滿意。牛肉當然也是世界級,安格斯就是信心的保證。另外,還有自家製的水餃,餡料十足,口味一流。

2021-08-21 168 浏览
3:45pm原先想食午餐!但原來3:15pm已經最後落單時間所以打算改食120分鐘晚市火鍋放題~B特選安格斯牛19:00前離座(門口餐牌寫$198)但入座時職員話星期六日加$10由於打算19:00離座所以打算17:00入座果轉先享受到尼個優惠!16:30pm唔算太多人排隊!十數人!一心諗住17:00可以準時入座!搞近17:00pm門口已經多人排隊!到17:00有職員在門口話現在派籌!然後再在門口等叫籌混亂場面開始岀現!門口塞滿人!等叫籌嘅人及等派籌嘅人訂位嘅人叫壽進度又相當慢根本無可能可以17:00pm入到座!我哋17:16入到座仲要入座時即時決定是否19:00前離座唔明點解要排隊等到17:00先開始派籌根住又要再等叫籌先入座!未入座已經影響心情食物方面~其實算OK!牛有幾款~封門柳,牛小排,安格斯牛蝦🦐~大隻爽口小食~猪手猪耳老媽金錢肚~以為係辣既點知唔係蝦膠冬菇~蝦膠味道怪怪哋菜~比起其他舖佢菜嘅選擇唔算多二人枱偏迫
叫壽進度又相當慢
根本無可能可以17:00pm入到座!我哋17:16入到座
仲要入座時即時決定是否19:00前離座
唔明點解要排隊等到17:00先開始派籌
根住又要再等叫籌先入座!未入座已經影響心情

食物方面~其實算OK!
牛有幾款~封門柳,牛小排,安格斯牛

蝦🦐~大隻爽口

小食~猪手猪耳

老媽金錢肚~以為係辣既點知唔係

蝦膠冬菇~蝦膠味道怪怪哋

菜~比起其他舖佢菜嘅選擇唔算多
二人枱偏迫
2021-08-20 144 浏览
有一段時間冇黎過葵芳新都會廣場,原來最近6樓開左一鍋堂既13,000 呎葵芳旗艦店,一於約埋朋友去食。餐廳相當大,裝修好靚又有空間感,寬敞闊落又舒適。晚市可以任食120分鐘,性價比極高😍手機電子落單。有3款套餐可以選擇,我地今次就食B餐湯底有十幾款,我地選擇左養生藥膳湯,有益氣補血,健脾暖胃既功能。難得任食我地梗係要叫d肉先啦😋封門柳,牛小排,牛板腱梗係唔少得,牛肉質素相當靚,肥瘦適中。除左牛肉,西班牙粟飼豬同紐瓦克羊卷肉,手串生猛海蝦,白膳片,各種貝類同帶子都好新鮮。其他火鍋配料都好多選擇,各種丸,蔬菜,冷盆,粉麵,至到飲品既選擇都非常多,仲有餐廳既自家製茶。最後食個自助雪糕做甜品,結束滿足既一餐。。一鍋堂 (新都會廣場)葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖。。

最後食個自助雪糕做甜品,結束滿足既一餐

一鍋堂 (新都會廣場)
葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖

得知一鍋堂7月份喺葵芳旗艦店剛開業,立刻同朋友去試下,地方好好好大!聽講有13000 呎,成300個座位,稱得上係全港最大火鍋放題!地方大,座位都十分寬敞,坐得100分舒適分別有自助沙律吧,熟食前菜區,新鮮蔬菜區,手作營養花果茶和飲品,井井有條。15款特色湯底中挑選咗一鍋潮汕湯,內有大地魚,蝦米,豆卜,鹹菜唐芹,大蒜和胡椒碎, 真係材料十足。一鍋堂最特別係佢哋嘅養生靚湯,要記得先嘗美味湯底才開始火鍋。肉類選擇美國安格斯牛肉,封門柳,牛脷心托和美國安格斯精選牛板腱, 眼見肉質色澤鮮明, 油脂均勻,入口即溶, 絕對係上等食材。 海鮮必選手串生猛海蝦,手切白缮片,手打脆鯇魚片,脆骨腩,帆立貝皆鲜甜有味,唔係雪藏食物,更見罕有手作新鮮田雞,極之肥美可口。健康嘅我哋更加選擇有型素食類的金蟲草孢子,紫淮山,鲜腐竹。 特別係羽衣甘藍 最後嘆杯手作乳酪軟雪糕,享受一晚豐富美味的放題,唯一美中不足原來一鍋堂首度聯乘金寶湯推出忌廉周打蜆湯,蕃茄牛尾湯及蕃茄羅勒湯,我哋臨走先發現, 下次絕對不能錯過, 要帶老公同埋囡囡来試下新口味金寶湯湯底。120分鐘放題,時間充足可以慢慢食慢慢嘆

120分鐘放題,時間充足可以慢慢食慢慢嘆

有冇人同小編一樣平時好鐘意打邊爐呢?最近一鍋堂喺葵芳開咗全新旗艦店,13,000 呎環境更闊落舒適,裝修極具空間感,新店更特切特色霓虹燈打卡位,嚟到除咗食嘢仲可以打個靚卡😊餐廳有提供三款放題套餐,今次同朋友都係揀咗B餐特選安格斯牛 $238,選擇好多,性價比都幾高㗎💜_湯底方面有15款選擇,小編今次就揀咗麻辣湯夠惹味😄大部分既配料都係用QR Code落單,菜類同一啲比較普通既丸類都可以自己出自助區拎㗎,另外飲品方面都有好多款選擇👍🏻肉類方面小編推介要試吓美國安格斯牛肉、封門柳、牛脷心托,三款牛肉味道都唔錯亦夠牛肉味!另外值得一讚海鮮夠新鮮😍必叫爽彈串蝦、大大粒冇沙蜆肉,比較特別既係仲有韓式八爪魚🐙,之前冇見過可以試吓😄另外餃類都有好多特別選擇!打邊爐當然都要食番啲菜,比較特別係有日本紅心蘿蔔,平時好少見倒有,建議大家都可以試吓

_

2021-08-18 123 浏览
今日老公放假,近近地去附近一間食打邊爐一鍋堂,店內環境大,座位坐得舒適😄⁡🎀我哋點選了B餐特選安格斯牛,藥膳養生鍋,店員好快送上湯底再放底一壺湯,可以自己加湯好方便😄就咁睇湯底真係好足料😋落單就咁掃QR code就落到單超方便😄⁡🎀我哋點選了美國安格斯牛肉、牛脷三托、美國安格斯精選牛板腱、西班牙栗飼豬,每片簿簿的,口感好有牛味呀!唔需要點醬已經好入味😋除咗牛肉好食,仲有大大塊真花膠,第一次打邊爐有花膠食😍好養顏,手打韭菜餃好好食呀!推介👍🏻⁡🎀出面自助區有各式各樣野食,有一個專區有唔同蔬菜🥬選擇,飲品區都好吸引,有碟豆花茶、洛神茶、冰糖燉檸檬🍋好特別嘅飲品,我自己鐘意飲碟豆花茶😋今晚食得好滿足😋⁡

一鍋堂旗艦店在葵芳 想不到佔地這麼大(◡̈)差不多1萬呎 座位超多 也新添置一堆打卡位感覺私隱度高之餘又乾淨~一如既往地 一鍋堂的肉食最為吸引有三種套餐 我們選了中價位的安格斯牛肉餐$238包了六款可以任點的肉叫的魚蝦和蜆也很新鮮 咬下去爽脆鮮甜!任食火鍋的話我感覺也會再來這間肉比牛大人好太多了(´ฅωฅ`)𓌉𓇋 牛板鍵和粟飼豬超級推薦!肥得均匀、豬爽牛軟~我和  大概點了30碟吧🤪湯底選擇也很多 我們的⼀鍋潮汕鍋重大地魚味 非我最愛 但也還好吧~
一鍋堂旗艦店在葵芳 想不到佔地這麼大(◡̈)
差不多1萬呎 座位超多 也新添置一堆打卡位
感覺私隱度高之餘又乾淨~
一如既往地 一鍋堂的肉食最為吸引
有三種套餐 我們選了中價位的安格斯牛肉餐$238
包了六款可以任點的肉
叫的魚蝦和蜆也很新鮮 咬下去爽脆鮮甜!
任食火鍋的話我感覺也會再來這間
肉比牛大人好太多了(´ฅωฅ`)
𓌉𓇋 牛板鍵和粟飼豬超級推薦!肥得均匀、豬爽牛軟~
我和  大概點了30碟吧🤪
2021-08-11
2021-08-17 207 浏览
3個人喺16號星期一中午12點去食每位178既放題,呢餐放題可以用完全不合格甚至垃圾體驗來形容。一入場職員係夠既,但服務可以講0分,掛住傾計唔帶位。之後3個人叫左1種湯底,出黎個煲係最細size個煲,放低嗰下已經叫你問下係咪咁過份,等足10分鐘都冇人跟進最後要叫個經理先跟番比個正常大煲我地,又要重新熱過又等10分鐘,另外16號坐8號檯既客人係咪自己轉左枱,d職員由c13媽到c10到聽到。當你如為煲無問題可以叫野食,我未試過食一間放題第1輪叫既食物都夠膽cut單cut到唔黎,叫10樣野黎5樣係咩垃圾cut單方法,所有手打丸都唔到,第1輪都咁垃圾唔好期望第2輪食物表現,一樣照cut單,最後第3輪終於見到手打丸都重要cut半,呢個位唔論任何味道,cut單間間都會但唔會垃圾到第1輪都cut。到野食,sorry,我叫左好多野都無黎,只食到牛肉 羊肉, 手打丸 ,熱食。簡單講牛肉合格但只限178肉類,羊肉得1碟合格之後嗰d 蘇到食唔到,手打丸係垃圾唔使食,邊個同你講好食叫佢講真話,熱食就魚片啱啱拎出嚟都係淋既,其他都低水平。總結係呢次食到人生中最q難食既放題,唔好浪費錢去食呢間,如果管理層見到請好
總結係呢次食到人生中最q難食既放題,唔好浪費錢去食呢間,如果管理層見到請好好整頓,由服務到食物都咁差真係少有