餐厅: 一遊
资讯:

1K
2024-09-20 114 浏览
深木色調裝潢,充滿復古情調,散發著濃濃的懷舊氛圍!食物方面豐富多樣,更有多款清酒供應,適合與同事或友人下班後小酌幾杯。刺身盛合五點 ($320)包括油甘魚、三文魚、帶子、牡丹蝦和赤身,款款厚切肥美,讓人食指大動,入口更帶濃郁海產鮮香。胡麻火炙三文魚卷 ($180)三文魚以火炙方式逼出豐富魚油,充滿油香,配上胡麻醬和木魚絲,獨特風味令人一試難忘!燒翠玉瓜 ($26) 雞肉京蔥 ($32)爽脆中帶點軟腍,清甜多汁; 雞肉嫩滑富肉汁,京蔥爽脆味濃,滋味香口。野菜天婦羅盛合 ($148)份量澎湃,每款都炸至金黃香脆,吃起來不覺油膩,口感清爽。蟹肉忌廉 ($88)外層酥脆,內餡軟滑細膩而不太油膩,滋味無窮。紅酒牛肉煮伴溫泉玉子 ($88)水嫩的溫泉一戳開流出澎湃蛋汁,超誘人!牛肉軟腍入味,醬汁微甜開胃 ,伴以蛋黃汁味道具層次 。生薑豚肉石頭燒飯 ($98)豚肉香口微甜,惹味下飯,鍋邊的飯微微焦脆, 增加口感。
深木色調裝潢,充滿復古情調,散發著濃濃的懷舊氛圍!
刺身盛合五點 ($320)
胡麻火炙三文魚卷 ($180)
燒翠玉瓜 ($26) 雞肉京蔥 ($32)
野菜天婦羅盛合 ($148)
份量澎湃,每款都炸至金黃香脆,吃起來不覺油膩,口感清爽。
蟹肉忌廉 ($88)
外層酥脆,內餡軟滑細膩而不太油膩,滋味無窮。
紅酒牛肉煮伴溫泉玉子 ($88)
水嫩的溫泉一戳開流出澎湃蛋汁,超誘人!
牛肉軟腍入味,醬汁微甜開胃 ,伴以蛋黃汁味道具層次 。
生薑豚肉石頭燒飯 ($98)
豚肉香口微甜,惹味下飯,鍋邊的飯微微焦脆, 增加口感。
2024-09-15 93 浏览
今日嚟到灣仔嘅居酒屋一遊,都係聽朋友介紹,估唔到發現咗好嘢,一入去客人都好多係日本人,可知道佢哋係有幾正宗💪💪💪店員介紹咗一支佢自己出嘅清酒俾我哋飲,幾好飲,唔會太辣幾有米香味,用嚟配刺身都幾好✅Yellow Tail Hara Sashimi這道黃尾魚腹部刺身選用新鮮的黃尾魚,肉質滑嫩且富含油脂,帶有自然的鮮甜。Assorted Sushi 6 Kinds包含多種新鮮魚類,如三文魚、吞拿魚和蝦等。最欣賞係佢嘅吞拿魚赤身,本身用豉油漬過,所以魚味香濃。✅✅Sea Urchin Tempura海膽天婦羅外層金黃酥脆,內裡則是鮮美的海膽,口感對比鮮明。經典咁配搭住紫蘇葉,唔會輸。👌🏻Pork Dumpling這道豬肉餃子皮薄餡多,內餡豐富,肉質鮮嫩。最鍾意日式嘅煎餃本身,夠晒皮薄餡靚。😋😋😋Fried Chicken in Spring Onion炸雞外酥內嫩,雞肉鮮美多汁,搭配香蔥的清香,讓整道菜更加誘人。每一口都充滿了香脆和鮮嫩的口感Pork W/Vegetable on Hot Pot豬肉幾入味,雖然係清湯,但係清得來都幾有蔬菜嘅甜味,感覺健康👌🏻👌🏻Fried Beef with

Yellow Tail Hara Sashimi

Assorted Sushi 6 Kinds

Sea Urchin Tempura

Pork Dumpling

Fried Chicken in Spring Onion

Pork W/Vegetable on Hot Pot

Fried Beef with Kimchi on Rice

牛肉鮮嫩多汁,與酸辣的泡菜搭配,口感十分豐富。而且用石鍋上,等一陣的話下便有飯焦,非常好食
2000 浏览
2024-09-12 123 浏览
今日接朋友收工,嚟到合和中心呢邊等佢,經過見到呢間居酒屋好似幾傳統,好有日式風情,於是入咗去試下😁經店員介紹下,我哋揀咗支餐廳自家製嘅sake 神龍《純米大吟釀》嚟試吓,飲落幾有驚喜,店員話用泉水製成,唔怪得咁清甜,酒味都幾香拎嚟配d居酒屋嘅食物真係幾夾🍶👍Yellow Tail Hara Sashimi 餐廳選用新鮮嘅黃尾魚腹部刺身,肉質滑嫩,油脂豐盈,帶有自然嘅鮮甜。切成薄片後,搭配少許醬油同芥末,能體驗到魚肉原汁原味,口感極佳,簡直係刺身愛好者嘅首選。Assorted Sushi 6 Kinds 6款壽司拼盤色彩繽紛,包含多種新鮮嘅魚類,例如三文魚、吞拿魚、和甜蝦等。每一口都感受到壽司米嘅醇香同魚肉嘅鮮美,搭配醬油一齊食更加提鮮。Sea Urchin Tempura呢道海膽天婦羅外層金黃酥脆,同裡面鮮甜軟滑嘅海膽,口感對比鮮明。海膽啖啖濃郁嘅味道喺酥脆嘅海苔外層包裹下,充滿住驚喜,係我好鍾意嘅一道小食。Pork Dumpling呢道豬肉餃子皮薄餡多,內餡飽滿。餃子皮煎得煙韌而且脆香,搭配柚子醋食,層次更上一層樓。Fried Chicken in Spring Onion 呢道春蔥

Yellow Tail Hara Sashimi

Assorted Sushi 6 Kinds

Sea Urchin Tempura

Pork Dumpling

Fried Chicken in Spring Onion
呢道春蔥炸雞十分酥香,雞肉嫩滑多汁,搭配甜辣惹味醬汁,食落更加令人停唔到口。十分推薦大家點呢道小食試下,好正!

Pork W/Vegetable on Hot Pot
呢道豚肉蔬菜鍋煮至非常入味,豚肉滑嫩,搭配新鮮嘅蔬菜、菇類同豆腐,令湯底更加清甜,營養更加均衡。

炒牛肉配泡菜嘅石頭鍋飯,醃製好嘅牛肉同酸辣得宜嘅泡菜搭配起嚟,口感十分豐富。鍋飯完全吸收了全部醬汁,攪拌嚟食真係越食越想食啊😋
2024-09-02
2024-09-09 120 浏览
餐廳裝修採用日式居酒屋風格來設計,環境清幽坐得舒適,亦有播放輕鬆日本歌。餐廳有很多款高質日本菜式,還有多種日式酒類例如清酒供客人選擇。服務員招呼友善勤快。壽司6貫即有6款壽司,我最喜愛係海蝦壽司,食落新鮮甜美。白身魚薄切刺身白身魚刺身配以好彈牙綠色和紅色的海帶一齊食,醬汁酸酸甜甜,更特出刺身的鮮甜。串燒串燒有牛肉車厘茄、鵪鶉蛋、燒翠玉瓜、雞中翼。廚師烤得夠香口,又有油香味。海膽天婦羅海膽天婦羅炸醬唔厚,食落外脆,內裏香嫩。選附有南瓜天婦羅。厚燒玉子食得出烹調厚燒玉子時間剛剛好,吾會過火,玉子保持有蛋汁襯熱食好有香濃的蛋香味。生薑豚肉石頭鍋飯服務員送上石頭鍋飯即時撈勻,香噴噴的飯帶有少少飯焦香,生薑豚肉肉味濃,入口仍嫩。大大杯The Premium Malt’s Suntory啤酒, 冰涼透心涼。加左冰的梅酒夠清爽,酒味不會太濃。

壽司6貫
即有6款壽司,我最喜愛係海蝦壽司,食落新鮮甜美。

白身魚薄切刺身

海膽天婦羅
海膽天婦羅炸醬唔厚,食落外脆,內裏香嫩。選附有南瓜天婦羅。

厚燒玉子

生薑豚肉石頭鍋飯

加左冰的梅酒夠清爽,酒味不會太濃。
嚟到呢到好似穿越江戶時代咁!有空間感,坐得幾舒服,好啱同三五知己一齊嚟~🫧首先推介係鎮店之寶—神龍大吟釀,以冰鎮小杯上,純米製細緻清新,好易入口,唔會好烈!同朋友一齊小酌一杯最啱!
特別推介以下幾款必叫~
🫧刺身
擺盤好靚,打卡一流~ 好新鮮,油脂感重,鮮甜滿滿,厚切肥美~
🫧天婦羅組合
炸粉唔厚重,香脆惹味,配埋天婦羅汁,好開胃~🫧牛油果蟹肉卷好飽肚!一啖一卷,牛油果好新鮮~🫧玉子燒
蛋香味濃郁,熱辣辣,超厚底,仲有激量拉絲芝士!-其他必食推介仲有:🫧串燒組合🫧明太子燒魷魚🫧清酒煮蜆🫧石頭鍋飯

特別推介以下幾款必叫~

🫧刺身

🫧天婦羅組合
炸粉唔厚重,香脆惹味,配埋天婦羅汁,好開胃~

🫧牛油果蟹肉卷
好飽肚!一啖一卷,牛油果好新鮮~

🫧玉子燒
蛋香味濃郁,熱辣辣,超厚底,仲有激量拉絲芝士!
其他必食推介仲有:
🫧串燒組合
🫧明太子燒魷魚
🫧清酒煮蜆
🫧石頭鍋飯
食物高質精緻+服務一流+價錢貼地就是我多次重訪一遊的原因餐廳以居酒屋為格調,有各種串燒、刺身、壽司、鍋飯、酒類 & 佐酒日料店員熱情殷勤,座位闊落,好適合朋友聚會❣️白身魚薄切(胡麻風味) 擺盤精美,刺身厚薄均勻,麻油味撲鼻而來,仲可以用優惠價配清酒一支😍💛海膽刺身 $320我們已經多次回訪,店員說師傅放海膽時份量落重手🥰 海膽味鮮,完全不腥臭,一口紫菜海膽,一口石鍋飯,非常滿足❣️🍅 冷番茄沙律 $55 番茄的天然甜味和酸味相互交融,為接下來的菜餚鋪陳出清新的基調🐟 白魚天婦羅 $64 金黃酥脆,外酥內嫩,而且吃起來不油膩🦀蟹肉可樂餅 $88 佐酒的好選擇,一咬開就湧出熱辣辣的蟹肉忌廉,而且師傅很用心的用沙律醬畫出小圈圈框,超級可愛的!💜🍅🐮烤牛肉車厘茄串 $38 牛肉鮮嫩不會乾柴,車厘茄烤得軟淋、甜度翻倍🥒烤翠玉瓜串 $26 口感爽脆,配合其他串燒更可以平衡口味🥘生薑豚肉石頭鍋飯 $98以滾燙的石頭鍋盛著,飯香撲鼻🍶清酒神龍新清酒 🐉🐲 香濃米味,味道甘甜一 大吟釀 1️⃣ 清爽淡雅兩款都好易入口,又各有特色,多謝店員推介🥰 又是飲飽食醉的一晚🥰 非常滿足
食物高質精緻+服務一流+價錢貼地
就是我多次重訪一遊的原因

餐廳以居酒屋為格調,有各種串燒、刺身壽司、鍋飯、酒類 & 佐酒日料
店員熱情殷勤,座位闊落,好適合朋友聚會

❣️白身魚薄切(胡麻風味)

💛海膽刺身 $320

🍅 冷番茄沙律 $55

🐟 白魚天婦羅 $64
金黃酥脆,外酥內嫩,而且吃起來不油膩

🦀蟹肉可樂餅 $88

🍅🐮烤牛肉車厘茄串 $38
牛肉鮮嫩不會乾柴,車厘茄烤得軟淋、甜度翻倍

🥒烤翠玉瓜串 $26
口感爽脆,配合其他串燒更可以平衡口味

🥘生薑豚肉石頭鍋飯 $98
以滾燙的石頭鍋盛著,飯香撲鼻

🍶清酒
神龍新清酒 🐉🐲 香濃米味,味道甘甜
一 大吟釀 1️⃣ 清爽淡雅

2024-09-04 139 浏览
餐廳位於灣仔合和中心,距離地鐵站10分鐘路程;裝潢充滿日式居酒屋風味,而且價錢相宜,係我同朋友聚會嘅首選。//串燒• 蔥燒雞串 雞串烤得外焦內嫩,配上大葱,惹味又平衡到肉的油膩感• 烤雞翼串 以炭火烘烤的雞翼特別有風味外皮酥脆,又鎖住肉汁,真係回味無窮//白身魚薄切(胡麻風味) 刺身新鮮滑嫩,一上枱就傳出陣陣麻油香,放入口就覺得鮮、鹹味平衡得絕佳//冷番茄沙拉 番茄清新酸甜,開胃又清爽//白魚天婦羅 炸皮只係薄薄一層,外脆內嫩,保持住魚肉的鮮味//玉子燒 最經典的厚燒玉子,不會讓其他餡料搶走蛋味,吃下去香濃柔滑//清酒點指定食物更可以優惠價配搭清酒可以試試神龍新清酒,帶甘甜果香,米味香濃,非常適合配日式料理

//串燒
• 蔥燒雞串
雞串烤得外焦內嫩,配上大葱,惹味又平衡到肉的油膩感

• 烤雞翼串
以炭火烘烤的雞翼特別有風味
外皮酥脆,又鎖住肉汁,真係回味無窮

//白身魚薄切(胡麻風味)

//冷番茄沙拉
番茄清新酸甜,開胃又清爽

//白魚天婦羅
炸皮只係薄薄一層,外脆內嫩,保持住魚肉的鮮味

//玉子燒
最經典的厚燒玉子,不會讓其他餡料搶走蛋味,吃下去香濃柔滑

//清酒
點指定食物更可以優惠價配搭清酒
2024-09-01
2024-09-01 167 浏览
一遊餐廳位於港島灣仔皇后大道東183號合和中心3樓,餐廳裝修以日式仿古設計,好似去左古代日本的居酒屋感覺,餐廳主打日本菜,有各種日式串燒,刺身,壽司,鍋飯和多種酒類供客人選擇,服務員招呼殷勤有禮刺身有白身魚薄切白身魚薄切鋪滿整隻盛碟,配有海帶和醬汁,醬汁和海帶可提升刺身的鮮味。壽司6貫壽司6貫有六款不同壽司,我最喜愛的海膽壽司,夠新鮮,入口鮮甜美味。海膽天婦羅廚師炸海膽天婦羅不會有油淋淋,好乾身,夠香脆,餸酒一流。厚燒玉子大大件厚燒玉子,服務員切成6件,每口一件,熱辣辣食好有香濃的蛋味。串燒串燒有鵪鶉蛋串,雞中翼,燒翠玉瓜,牛肉車厘茄串,餐廳用炭燒烤物,令串燒有炭香味,特別惹味香口。生薑豚肉石頭鍋飯石頭鍋飯上桌,遠遠飯香撲鼻,生薑豚肉入口好嫩吾會靭,又有焦香飯味。飲品有啤酒和梅酒。
一遊

刺身有白身魚薄切

壽司6貫

海膽天婦羅
廚師炸海膽天婦羅不會有油淋淋,好乾身,夠香脆,餸酒一流。

厚燒玉子

生薑豚肉石頭鍋飯

2024-08-29 104 浏览
今日一家人歡歡喜喜到合和中心,「一遊」日式居酒屋食日式美食😁灣仔「一遊」 提供超過20款串燒、炸物、刺身、壽司及京都料理,質素非常之高。🪭⛩️裝修充滿日式風情,木質裝修營造出溫馨舒服的氣氛。☺️開心日子梗係要小酌幾杯啦😄神龍純米大吟釀,純米制的清酒,配搭今晚嘅菜式,簡直一流👍👍✅刺身五點 帶子、赤貝和吞拿魚、油甘魚及櫻花蝦。切得厚身又新鮮。✅明太子燒魷魚原條魷魚配上明太子醬汁,簡直絕配。✅生姜豚肉石鍋飯用熱的石頭鍋伴飯及豚肉。好有飯香味。✅厚玉子燒 蛋和芝士都是半流心,非常嫩滑。✅清酒煮蜆蜆非常大隻,脹卜卜。湯非常甜美。👍✅野菜天婦羅盛合粉漿唔會太厚,炸得乾身。好好食✅串燒(雞翼/執銷靈芝菇牛肉卷/燒牛舌今晚在美酒佳餚陪伴下與家人談談笑笑咗幾小時。
灣仔「一遊」 提供超過20款串燒、炸物、刺身壽司及京都料理,質素非常之高。
🪭⛩️裝修充滿日式風情,木質裝修營造出溫馨舒服的氣氛。☺️
刺身五點
帶子、赤貝和吞拿魚、油甘魚及櫻花蝦。切得厚身又新鮮。
✅明太子燒魷魚
原條魷魚配上明太子醬汁,簡直絕配。
✅生姜豚肉石鍋飯
用熱的石頭鍋伴飯及豚肉。好有飯香味。
✅厚玉子燒
蛋和芝士都是半流心,非常嫩滑。
✅清酒煮蜆
蜆非常大隻,脹卜卜。湯非常甜美。👍
✅野菜天婦羅盛合
粉漿唔會太厚,炸得乾身。好好食
✅串燒(雞翼/執銷靈芝菇牛肉卷/燒牛舌
今晚在美酒佳餚陪伴下與家人談談笑笑咗幾小時。
  • 厚燒玉子
  • 牛油果蟹肉卷
  • 刺身定食
是晚慶祝同事生日 選擇了這裡 除了食物選擇多 還因為這裡環境寬敞 充滿日式居酒屋氣氛🛎️沙律有柚子汁酸酸甜甜的味道 很開胃沙律菜新鮮 加上雜菇和溫泉蛋 很不錯🛎️刺身五點刺身很新鮮鮮甜肥美 有三文魚 赤吞拿魚 油甘魚 赤蝦和帶子 🛎️牛油果蟹肉卷健康之選 牛油果新鮮 🛎️天婦羅組合即是不沾附上的天婦羅汁和鹽天婦羅自身的蔬菜鮮味和外層鹹香味道都很惹味外層炸粉挺薄也不油 很香脆🛎️串燒組合特別欣賞蕃茄牛肉串蕃茄爆汁牛肉燒得也很香另外雞翼一如既往惹味🛎️炸蟹肉忌廉香脆的外層配上綿滑的蟹肉忌廉非常邪惡🛎️厚玉子燒玉子幼滑濕潤 蛋香味濃甜甜地的 很不錯🛎️道湖淺蜊挺大隻 肉質飽滿 配上白汁 牛油味香濃 味道很讚🛎️煎餃子雖然大隻 但皮薄餡香 煎得很香🛎️生薑豚肉石鍋飯豚肉軟腍惹味 飯焦多且香🍸 神龍纯米大吟釀一遊獨家限定 是凍著飲的 侍應幫我們倒出並浸在去冰鎖酒杯中Sake 味道香純清甜 帶果香味 很易入口...環境🏡 日本居酒屋風格 座位舒適 有空間感服務👨🏻‍🍳 店員態度誠懇有禮貌衛生🛁 感覺乾
是晚慶祝同事生日 選擇了這裡 除了食物選擇多

環境🏡 日本居酒屋風格 座位舒適 有空間感

服務👨🏻‍🍳 店員態度誠懇有禮貌

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟

2024-08-26 94 浏览
今日同朋友嚟到灣仔一遊慶祝生日🥳🥳一如以往,一入去就好有自信日本江戶時代嘅感覺!環境都唔錯,有空間感,坐得幾舒服,好啱同三五知己一齊嚟~🥢沙律用咗日式醬汁黎調味,大量嘅沙律菜,加上雜菇,非常開胃~🥢刺身五點有三文魚,赤吞拿魚,油甘魚,赤蝦同帶子,擺盤好靚,亦都好新鮮,唔夠5分鐘就比我哋清晒😂🥢牛油果蟹肉卷賣相唔錯,味道正常🥢天婦羅組合全部都炸得香脆鬆軟,炸粉唔會好厚🥢串燒組合嚟到居酒屋一定要嗌串燒啦,全部都係即叫即燒,熱辣辣🥢炸蟹肉忌廉賣相好可愛,香脆嘅外皮配上綿滑嘅蟹肉忌廉,感覺好特別~🥢厚玉子燒蛋香味濃郁,熱辣辣,甜甜地,又唔會太膩🥢道湖淺蜊大大隻,肉質飽滿,調味唔錯🥢生薑豚肉石鍋飯臨尾加個石鍋飯作結,豚肉同飯焦好香,好邪惡!朋友們仲嗌咗枝神龍純米大吟釀,容易入口,店員好細心咁先拎過嚟俾我哋影相,之後再幫我哋加入去冰鎮酒杯入面👍🏻

🥢沙律
用咗日式醬汁黎調味,大量嘅沙律菜,加上雜菇,非常開胃~

🥢刺身五點

🥢牛油果蟹肉卷
賣相唔錯,味道正常

🥢天婦羅組合
全部都炸得香脆鬆軟,炸粉唔會好厚

🥢串燒組合
嚟到居酒屋一定要嗌串燒啦,全部都係即叫即燒,熱辣辣

🥢炸蟹肉忌廉
賣相好可愛,香脆嘅外皮配上綿滑嘅蟹肉忌廉,感覺好特別~

🥢厚玉子燒
蛋香味濃郁,熱辣辣,甜甜地,又唔會太膩

🥢道湖淺蜊
大大隻,肉質飽滿,調味唔錯

🥢生薑豚肉石鍋飯
臨尾加個石鍋飯作結,豚肉同飯焦好香,好邪惡!

2024-08-26 102 浏览
必食新鮮刺身·串燒炸物·石鍋飯1. 刺身盛合5點刺身5點分別有三文魚、赤吞拿魚、牡丹蝦、鮮帶子、油甘魚,各款4片。每款刺身都新鮮到不得了,魚肉好滑,而且擺盤好靚!🌟 評分: 8.5/102. 蟹肉牛油果卷蟹肉和牛油果嘅組合真系絕配,口感豐富,味道鮮美。🌟 評分: 8/103. 野菜天婦羅盛合天婦羅炸得金黃酥脆,但唔會油膩,而且炸粉唔厚重,即叫即炸,食材都好新鮮。🌟 評分: 8.5/104. 炸豬扒炸豬扒外脆內嫩,肉汁豐富,真系好香口!仲可以揀配炸豬扒醬汁或者沙律醬一齊食。🌟 評分: 8.5/105. 明太子燒魷魚明太子醬好香,魷魚燒得剛剛好,唔會太韌,真系好惹味!🌟 評分: 9/106. 芝士厚玉子玉子卷一咬落去有層厚厚的濃郁芝士,蛋和芝士融合一齊,真系好滋味!🌟 評分: 9.5/107. 清酒煮蜆蜆肉全部都非常新鮮大只,誠意十足!無咩酒味,湯好清甜味美!🌟 評分: 8.5/108. 上湯揚豆腐豆腐外脆內軟好嫩滑,同埋個皮好薄,上面有d木魚花,好正!🌟 評分: 8/109. 串燒: 雞中翼、雞肉京蔥串、牛肉卷靈芝菇採用自家師傅的人手烤制,每款串燒都有陣炭香,食材原汁原味。雞中翼外層金黃

必食新鮮刺身·串燒炸物·石鍋飯

1. 刺身盛合5點

2. 蟹肉牛油果卷
蟹肉和牛油果嘅組合真系絕配,口感豐富,味道鮮美。

3. 野菜天婦羅盛合

4. 炸豬扒

5. 明太子燒魷魚
明太子醬好香,魷魚燒得剛剛好,唔會太韌,真系好惹味!
🌟 評分: 9/10

6. 芝士厚玉子
🌟 評分: 9.5/10

7. 清酒煮蜆
蜆肉全部都非常新鮮大只,誠意十足!無咩酒味,湯好清甜味美!

8. 上湯揚豆腐
豆腐外脆內軟好嫩滑,同埋個皮好薄,上面有d木魚花,好正!

9. 串燒: 雞中翼、雞肉京蔥串、牛肉卷靈芝菇
採用自家師傅的人手烤制,每款串燒都有陣炭香,食材原汁原味。雞中翼外層金黃色,單骨食起嚟都好方便。一層雞肉包一大扎香蔥,口感豐富。靈芝菇好多汁,金菇爽口,牛肉煙韌多汁。

10. 石頭鍋飯: 牛肉石頭燒飯 / 生薑豚肉石頭燒飯
拌飯底部有啲飯焦,牛肉鮮嫩,炒豬肉好香濃、配菜有紅蘿蔔、豆芽菜和蒜味鮮香菇,色彩鮮艷。

11. 海鹽荔枝梳打
荔枝好香甜,底部有d海鹽既咸味,融合一齊又好match好新穎。
🌟 評分: 9/10

12. 柚子梳打
柚子味好濃郁,而且唔會太甜,真系好清新!
🌟 評分: 8.8/10

13. 日落黃昏 cocktail
呢杯cocktail真系好靚,而且味道好香甜,酒味唔會太濃,好岩女士們飲。

14. 波蘿杏子酒
波蘿同杏子嘅味道好夾,而且酒味唔會太濃,真系好易入口!

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8.5/10
🧡 環境: 9/10
💛 服務: 9/10
💙 性價比: 8/10

📍 一游 (灣仔)
灣仔皇后大道東183號合和中心3樓320-321號鋪
  • 芝士玉子燒
2024-08-23 97 浏览
朋友生日,經網上預訂,今晚和朋友吃著美味之食材,享受優質環境,和滿滿友善的氣氛店員服務態度非常棒,會細心服務,滿滿日式居酒屋感覺在寧靜環境,燈光柔和下,跟朋友聊聊天,真正的日本料理掛住日本的朋友,滿足喜歡,座位坐得很舒適!晚市滿滿的客人,速度很快,食物質素有水準刺身刺身盛精緻新鮮,三文魚肥美,油甘魚香甜油脂感重,吞拿魚香,北海道鮮帶子彈口,虎蝦新鮮,鮮甜滿滿。非常新鮮,厚切肥美,味道鮮甜,擺盤非常有心機!壽司拼盤滿滿創意,海膽軍艦口感不錯,肥美油脂滿滿,壽司入口魚味十足又有油香!魷魚壽司入口鮮甜,口感滿滿。串燒高質素日本餐廳,有即點串燒,極度推介天婦羅炸到脆口金黃,香濃又入味,配搭也不錯,外層脆卜卜香甜甜!刺身和天婦羅,朋友看到清酒也叫了一客純米大吟釀清酒,是非常夾的感覺玉子燒帶甜味,鬆軟濕潤,製作玉子燒一定要把旦液逐少逐少加,旦皮逐層逐層煎,師傅的濕潤鬆軟,色澤金黃的旦卷,品嘗豐盛感覺喔驚喜炮製出日本料理,每一口有來自日本的香味。巨峰乳酸梳打酸酸甜甜的口感,乳酸味濃郁,偏酸甜口的。炎熱天吃日本料理,提高吃慾。

店員服務態度非常棒,會細心服務,滿滿日式居酒屋感覺

在寧靜環境,燈光柔和下,跟朋友聊聊天,真正的日本料理

掛住日本的朋友,滿足喜歡,座位坐得很舒適!

晚市滿滿的客人,速度很快,食物質素有水準

刺身

壽司拼盤

高質素日本餐廳,有即點串燒,極度推介

天婦羅
炸到脆口金黃,香濃又入味,配搭也不錯,外層脆卜卜香甜甜!

刺身和天婦羅,朋友看到清酒也叫了一客

純米大吟釀清酒,是非常夾的感覺

玉子燒

驚喜炮製出日本料理,每一口有來自日本的香味。

巨峰乳酸梳打
酸酸甜甜的口感,乳酸味濃郁,偏酸甜口的。

炎熱天吃日本料理,提高吃慾。

2024-08-21 81 浏览
朋友生日,網上預訂了日本餐廳,今晚和朋友吃著美味之食材,享受環境,滿滿友善的氣氛店員服務態度棒,會細心服務,滿滿日式居酒屋感覺在寧靜環境,燈光柔和下,跟朋友聊聊天,真正的日本料理掛住日本的朋友,滿足喜歡,座位坐得很舒適!晚市滿滿的客人,速度很快,食物質素有水準刺身刺身盛精緻新鮮,三文魚肥美,油甘魚香甜油脂感重,吞拿魚香,北海道鮮帶子彈口,虎蝦新鮮,鮮甜滿滿。非常新鮮,厚切肥美,味道鮮甜,擺盤非常有心機!壽司拼盤滿滿創意,海膽軍艦口感不錯,肥美油脂滿滿,壽司入口魚味十足又有油香!魷魚壽司入口鮮甜,口感滿滿。串燒高質素日本餐廳,有即點串燒,極度推介天婦羅炸到脆口金黃,香濃又入味,配搭也不錯,外層脆卜卜香甜甜!刺身和天婦羅,朋友看到清酒也叫了一客純米大吟釀清酒,是非常夾的感覺玉子燒帶甜味,鬆軟濕潤,製作玉子燒一定要把旦液逐少逐少加,旦皮逐層逐層煎,師傅的濕潤鬆軟,色澤金黃的旦卷,品嘗豐盛感覺喔驚喜炮製出日本料理,每一口有來自日本的香味。巨峰乳酸梳打酸酸甜甜的口感,乳酸味濃郁,偏酸甜口的。炎熱天吃日本料理,棒。

店員服務態度棒,會細心服務,滿滿日式居酒屋感覺

在寧靜環境,燈光柔和下,跟朋友聊聊天,真正的日本料理

掛住日本的朋友,滿足喜歡,座位坐得很舒適!

晚市滿滿的客人,速度很快,食物質素有水準

刺身

壽司拼盤

高質素日本餐廳,有即點串燒,極度推介

天婦羅
炸到脆口金黃,香濃又入味,配搭也不錯,外層脆卜卜香甜甜!

刺身和天婦羅,朋友看到清酒也叫了一客

純米大吟釀清酒,是非常夾的感覺

玉子燒

驚喜炮製出日本料理,每一口有來自日本的香味。

巨峰乳酸梳打
酸酸甜甜的口感,乳酸味濃郁,偏酸甜口的。

炎熱天吃日本料理,棒。
灣仔「一遊」,最岩放工黎小酌一杯輕鬆一下🍹,唔只酒類多選擇,串燒/炸物/刺身等各類型菜式都非常出色‼️🔹溫泉玉子雜菌沙律 $82用料新鮮,加埋雜菌同玉子口感豐富👏🔹油甘魚刺身 $128肥美甘香,鮮味無窮😗🔹厚玉子燒 $65係我食過最好食嘅玉子燒💯! 口感唔會過實,仲有蛋汁🥺🔹火灸三文魚卷 $220卷物有誠意,餡多,醬汁更能提升味道🤤🔹鱚魚天婦羅 $32第一次食鱚魚! 魚味香濃,炸漿薄,好考功夫~🔹串燒(翠玉瓜/牛肉/um春蛋/雞翼) $26-38個人最愛一定係雞翼,燒到外皮好脆,入口仲有肉汁;其他串燒都係水準之上!✨🔹上湯炸豆腐 $46估唔到豆腐都咁出色,就算炸完都食到豆腐清香味~ 🔹生薑豚肉石鍋飯 $98豐富大餐一定要食飯/麵先夠滿足! 豚肉肉味濃,帶油香,石鍋飯都有少少飯焦,正呀!😝.🔹菠蘿杏子酒 $49清甜菠蘿🍍加杏子,加左清酒都易入口~🔹梅子燒酌梳打 $54好鍾意飲梅酒,估唔到加燒酌都幾好! 清爽,消暑一流🏖️!🔹神龍純米大吟釀 $310 (330ml)帶有甘甜獨特果香,味道唔會太搶,同串燒/炸物/刺身都好夾~

🔹溫泉玉子雜菌沙律 $82
用料新鮮,加埋雜菌同玉子口感豐富👏

🔹油甘魚刺身 $128
肥美甘香,鮮味無窮😗

🔹厚玉子燒 $65
係我食過最好食嘅玉子燒💯! 口感唔會過實,仲有蛋汁🥺

🔹火灸三文魚卷 $220
卷物有誠意,餡多,醬汁更能提升味道🤤

🔹鱚魚天婦羅 $32
第一次食鱚魚! 魚味香濃,炸漿薄,好考功夫~

🔹串燒(翠玉瓜/牛肉/um春蛋/雞翼) $26-38

🔹上湯炸豆腐 $46
估唔到豆腐都咁出色,就算炸完都食到豆腐清香味~

🔹生薑豚肉石鍋飯 $98
🔹菠蘿杏子酒 $49
清甜菠蘿🍍加杏子,加左清酒都易入口~

🔹梅子燒酌梳打 $54
好鍾意飲梅酒,估唔到加燒酌都幾好! 清爽,消暑一流🏖️!

🔹神龍純米大吟釀 $310 (330ml)
帶有甘甜獨特果香,味道唔會太搶,同串燒/炸物/刺身都好夾~

2024-08-13
  • 厚燒玉子