2021-09-19
旺角人氣拉麵店 高質沾麵🍜📍一生懸麵 (旺角) 旺角通菜街73號地下有日行過旺角好想食拉麵沾麵😮💨所以就揀咗呢間,見到評價幾唔錯,所以就入去試啦🤠舖頭細細間,座位同座位之間都比較迫😵💫而且枱都比較細,尤其是二人枱,如果嗌多少少野嘅話真係有啲唔方便,有啲擠擁~不過環境衛生呢啲都OK!魚介豚骨沾麵 $78呢款湯底濃郁,食落有鮮味,又唔會太咸,沾上麵條再配合青檸清新得來又好夾😍😍不過略嫌湯底比較稀☹️理論上掛湯比較困難,不過勝在麵條都厚實,有咬口🍜🥢好鍾意呢種麵嘅口感❤️但整體掛湯力都一般!特濃豚骨沾麵 $78呢款湯底比起頭先更加濃郁😍所以如果齋飲嘅話其實都好飲好多😋但相對來講口味就比較重。另外,值得一提係好欣賞佢兩款麵嘅叉燒,肥瘦適中,好食!😆唐揚炸雞 $32加咗炸雞做小食,$32有四大舊~熱辣辣食,好好味🤩而且,炸雞嘅炸粉都唔厚,都食到啖啖肉,炸雞都算香口,非常唔錯!🥳呢間沾麵店非常欣賞,食物質素好好,好滿意💕 我哋食嘅時候算係食早飯,都要等一陣先有得入~食完嘅時候出門口睇已經大排長龍😳所以,如果有心食嘅話都要預留啲時間去試啦,畢竟佢都係非常之紅嘅拉麵店😝
📍一生懸麵 (旺角) 旺角通菜街73號地下
魚介豚骨沾麵 $78
特濃豚骨沾麵 $78
唐揚炸雞 $32
呢間沾麵店非常欣賞,食物質素好好,好滿意💕