2023-10-31
一本食堂地址:觀塘鴻圖道30號3樓心血來潮去行觀塘海濱 無意發現附近一條小巷的一間餐廳 ,環境溫馨舒適,裝潢充滿了現代感,呢間日本餐廳都好多選擇真係多到唔知點揀我哋最後揀咗佢呢排新出嘅水炊雞鍋套餐。水炊雞鍋套餐$428我哋升級咗選咗刺身,成個套餐有兩個前菜小食,仲有兩個甜品小食仲有蔬菜盤 職員細心講解三個步驟的食法 令我們品嚐到 全天然冇落味精 的雞湯 原來最後的雞粥先至係精華 。魚生好新鮮好爽口好厚薄適中,一份共有四款。時今生蠔 $15生蠔新鮮夠大隻性價比高,正!汁燒原隻日本魷魚筒$138魷魚筒估唔到都好大兩個人差啲食唔晒,配埋個醬汁,味道提升!特長鰻魚壽司$30鰻魚都好大條, 長過一隻手掌添!而且係無骨咖!晚市還有送貼心的雪糕🍦整體嚟講,一本食堂嘅食物質素唔錯,最欣賞係啲職員,係食雞窩嘅時候,會自動幫你整野食,分湯,仲教你一步步食出原味!好細心🥰
地址:觀塘鴻圖道30號3樓
水炊雞鍋套餐$428
魚生好新鮮好爽口好厚薄適中,一份共有四款。
時今生蠔 $15
生蠔新鮮夠大隻性價比高,正!
汁燒原隻日本魷魚筒$138
魷魚筒估唔到都好大兩個人差啲食唔晒,配埋個醬汁,味道提升!
特長鰻魚壽司$30
鰻魚都好大條, 長過一隻手掌添!而且係無骨咖!
晚市還有送貼心的雪糕🍦