2020-06-08
我哋嗌咗粒粒魚生丼($72)、咖喱肥牛烏冬($59)、鹽燒豚肉串($18)、鹽燒牛舌串($22)、迷你甜薯串($18)、香蒜雞軟骨($45)同埋四款壽司分別係芝麻八爪魚壽司($11@1)、玻璃蝦壽司($12@1)、芝士蟹籽壽司($13@1)同埋三文魚壽司($15@1)首先講咗我識嗰個魚生飯先啦我想講呢個係我人生之中食過咁多個魚生丼之中份量最多嘅一個魚生飯啲魚生多都唔再講⭐️⭐️分別又有甜蝦,吞拿魚同埋三文魚等等重點係啲飯真係好多好似食勁都仲有咁😱😱😱😱真心抵食到爆😚😚而且啲魚生切粒左之後幾好咬口令到嗰口感更加豐富其實呢間鋪頭最值得讚嘅地方就係佢咩都份量勁多👍👍👍(真係多到我覺得佢有啲似做緊蝕本生意咁)我朋友嗌嗰個烏冬嘅咖喱牛肉真係比我想像中多好多同埋佢呢度嘅咖喱唔算太辣😘😘好啱啱好嘅感覺,亦都唔會遮蓋咗蕃茄湯底嘅味道之後嗰個香蒜雞軟骨亦都一樣大碟而且加埋香蒜嘅少少鹹令到個雞軟骨更加入味🥰🥰其實食完主食我地已經好飽(真心建議唔使嗌太多)之後仲有四件相撲壽司叫得做相撲壽司其係飯嘅份量更加多(所以我強烈建議如果嗌壽司嘅話最好嗌少飯,因為我以為都唔會太多得去邊😫😫)我自己就比較鍾意芝士蟹籽壽司因為
首先講咗我識嗰個魚生飯先啦
啲魚生多都唔再講⭐️⭐️
分別又有甜蝦,吞拿魚同埋三文魚等等
重點係啲飯真係好多
好似食勁都仲有咁😱😱😱😱
真心抵食到爆😚😚
而且啲魚生切粒左之後幾好咬口
令到嗰口感更加豐富
我朋友嗌嗰個烏冬嘅咖喱牛肉真係比我想像中多好多
同埋佢呢度嘅咖喱唔算太辣😘😘
好啱啱好嘅感覺,亦都唔會遮蓋咗蕃茄湯底嘅味道
之後嗰個香蒜雞軟骨亦都一樣大碟
而且加埋香蒜嘅少少鹹令到個雞軟骨更加入味🥰🥰
其實食完主食我地已經好飽(真心建議唔使嗌太多)
之後仲有四件相撲壽司
我自己就比較鍾意芝士蟹籽壽司
因為呢個組合真係幾Perfect Match😋😋
最後食完之後店員仲俾咗兩個甜品
我哋嗰日嘅甜品係椰汁西米露😍😍
我自己覺得甜度都幾足夠
雖然呢間舖頭真係好值得食,性價比起高
呢間舖頭仲有一個好值得讚嘅點
就係門口有一箱口罩‼️‼️
如果大家有需要嘅話,可以比大家拎
一人可以拎一包,一包入面有5個💛💛
真心疫情咁耐以嚟第一次見餐廳會提供口罩比客人,真係好有heart❣️❣️
我下次一定會再嚟試其他嘢食