2025-05-10
收工約咗老細出尖沙咀食嘢~因爲五一假期,大把遊客,成條彌敦道都係人!!跟住人流落到嚟慶方搵嘢食,老細想食車仔麵,話掛住呢度個豬手!我都覺得呢間質素真係唔錯,但係實在太好生意啦!有啲招牌嘢已經賣曬,二話不說即刻掃碼落單~老細叫咗個四餸麵:豬手、豬皮、咖哩魷魚、牛柏葉…粗麵+腩汁~豬手依舊炆得好入味好冧,豬皮都一樣~佢個咖哩魷魚好有辣勁,非常掛汁~連牛柏葉都要隊埋落去索汁!因為唔太肚餓,我叫咗淨餸:魚腐、魚肉、生菜、黑椒牛丸同水魷~加咗沙嗲汁~非常之惹味~魚腐好入味,佢個黑椒牛丸質素非常高,除咗彈牙,簡直爆汁!!除咗要叫多個通菜之外,佢嘅即炸魚片頭拼豬扒雙拼都一定要試!豬扒醃得非常入味,又juicy!魚片頭好彈牙!好彩~佢自家製嘅石斛竹蔗茅根水仲未賣曬,即刻整返支嚟下下火先!!呢餐經濟實惠又飽飽,所以响尖沙咀鬧市中,係一個不錯嘅經濟選擇!!