2024-03-11 101 浏览
平時男友都比較忙,有時週末都要加班,難得呢排得閒可以陪我多D,今日lunch男友就帶我去來呢度撐枱腳,餐廳位置方便就腳,餐廳裝潢好有格調。☀我要說的是大松葉蟹腳》》》》蟹腳的肉質鮮嫩,入口即化,味道鮮美。外皮炸得金黃酥脆,增添了口感的層次。☀北海道大生帆立貝☀第一次嘗試生帆立貝,結果令我驚艷不已。帆立貝的肉質鮮甜,質感柔軟,非常鮮美。☀海膽軍艦☀軍艦壽司上放滿了鮮美的海膽,每一口都充滿了濃郁的海洋味道。海膽的質地綿軟,口感滑爽。☀吞拿魚和炸雞胸軟骨》》》》味道也相當不錯。吞拿魚的肉質鮮嫩,有著濃郁的海洋味道,非常適合作為小吃。☀W扇貝茶碗蒸》》》扇貝肉質鮮嫩,蒸得剛剛好,保持了原有的鮮甜。茶碗蒸的湯汁清淡而美味,與扇貝完美融合。
2024-03-11 79 浏览
宜家都流行高質服務的餐廳,等我地食到美食之餘,都可以有高級既堂食感受,所以book 左呢間餐廳,真系色香味俱全!【👅 鮮蝦天婦羅$12】超級足料,食落有好濃既海水味,好惹味!【💋大松葉蟹腳 $22】松葉蟹是一種鮮美的蟹類,其肉質鮮嫩多汁,具有豐富的蟹香味。經過炭火燒烤,使得蟹肉更加鮮美,蟹味噌的濃郁味道充分滲透其中,令人回味無窮。【👄日本鯛魚$17】落少許檸檬汁能夠去除其腥味,並使其更加鮮嫩可口。好好味!【👄炙燒鰈魚裙邊$12】那個配搭帶來了豐富的口感和味道變化。【海膽軍艦$22】非常新鮮,好好食,而且口感好綿密。【特盛牛肉烏冬$27】首先,佢哋嘅牛肉烏冬淨係賣$27,真係超值。烏冬湯底濃郁,帶有一點點甜味,啖啖惹味。烏冬麵條滑溜溜,啖啖彈牙,而且吸收咗湯汁精華。🐮至於牛肉,就真係一絕。牛肉片切得又薄又大塊,口感滑嫩,入口即溶。嗰個燒汁亦都非常惹味,同牛肉嘅鮮甜夾得好。🍲成碗湯身質感豐富,香味撲鼻。特盛牛肉烏冬個份量都好足,食完之後肚子好滿足,真係物超所值。👍值得一提,呢間店嘅服務仲有得讚,店員好有禮貌,服務周到。攞啲餐具同茶水都快手快腳,令人舒服。😊
【👅 鮮蝦天婦羅$12】
超級足料,食落有好濃既海水味,好惹味!
【💋大松葉蟹腳 $22】
【👄日本鯛魚$17】
落少許檸檬汁能夠去除其腥味,並使其更加鮮嫩可口。好好味!
【👄炙燒鰈魚裙邊$12】
那個配搭帶來了豐富的口感和味道變化。
【海膽軍艦$22】
非常新鮮,好好食,而且口感好綿密。
【特盛牛肉烏冬$27】

2024-03-08 131 浏览
今日係はま寿司食飯聚會,餐廳空間夠大,環境又乾淨,簡約的空內裝修俾人的感覺好舒服。呢度的海鮮壽司出名新鮮肥美,大件又唔算貴,一於就海鮮大餐食過夠。1️⃣大松葉蟹腳2️⃣三文魚富士山軍艦3️⃣海膽軍艦4️⃣HAMA 天婦羅拼盤 $275️⃣北海道大生帆立貝 $226️⃣炙燒鰈魚裙邊 $121️⃣HAMA 天婦羅拼盤天婦羅🍤包括了蝦🦐,南瓜🎃,冬菇🍄秋葵,即叫即炸美味可口。2️⃣大松葉蟹腳新鮮的蟹腳大隻鮮甜肉又結實,蟹味好濃,正到爆。3️⃣三文魚富士山軍艦砌到成座山咁的三文魚,肉厚味濃,魚肉柔較充滿汁脂配埋鮮脆魚籽如香脆紫菜,豐富又好味。4️⃣海膽軍艦海膽的柔滑口感和細膩的味道令人一食愛上,海膽的濃滑keep著在口水,口味無窮!5️⃣北海道大生帆立貝新鮮的帆立貝肉質鮮美,口感柔軟豐富,好有滿足感。6️⃣炙燒鰈魚裙邊鰈魚裙邊經過炙燒後,外層帶有酥脆和香味,內部保持了魚肉的嫩滑和柔軟,又香又好味。

1️⃣大松葉蟹腳
2️⃣三文魚富士山軍艦
3️⃣海膽軍艦
4️⃣HAMA 天婦羅拼盤 $27
5️⃣北海道大生帆立貝 $22
6️⃣炙燒鰈魚裙邊 $12
1️⃣HAMA 天婦羅拼盤
天婦羅🍤包括了蝦🦐,南瓜🎃,冬菇🍄秋葵,即叫即炸美味可口。
2️⃣大松葉蟹腳
新鮮的蟹腳大隻鮮甜肉又結實,蟹味好濃,正到爆。
3️⃣三文魚富士山軍艦
4️⃣海膽軍艦
5️⃣北海道大生帆立貝
新鮮的帆立貝肉質鮮美,口感柔軟豐富,好有滿足感。
6️⃣炙燒鰈魚裙邊
2024-03-08 111 浏览
北海道芝士薯餅 $17薯餅內芯軟綿,咬落外脆內軟,芝士係流心既,芝味滿滿,而且唔會油淋淋,夠乾身,味道香濃!炸雞胸軟骨 $12雞胸軟骨比一般雞軟骨大條,但炸得同樣酥脆,軟骨炸得好酥化,香脆可口,熱辣辣真係好好食呀!鴨肉蕎麥麵 $27蕎麥麵煙煙韌韌,麵質好好,鴨肉唔會太肥,肉質有口感,肉嫩鮮香,成碗唔會太咸,味道清香!特大天然赤蝦 $17赤蝦真係好大隻,蝦肉爽嫩有啲粘口,大大隻好鮮香,鮮味十足!呢度既裝修都係簡單為主,簡單既和風裝修,但坐得都好舒服,非常唔錯!
北海道芝士薯餅 $17
炸雞胸軟骨 $12
鴨肉蕎麥麵 $27
特大天然赤蝦 $17
赤蝦真係好大隻,蝦肉爽嫩有啲粘口,大大隻好鮮香,鮮味十足!
2024-03-08 116 浏览
我最近去了一家名為「はま寿司」由日本新進駐的連鎖壽司餐廳,一於試下他們的壽司,拉麵和小食。炸雞胸軟骨$12,用雞胸肉的軟骨製成的,外皮炸得酥脆,內裡雞軟骨非常有口感,食得好過癮。好味指數:🐓🐓🐓🐓W扇貝茶碗蒸$22,材料豐富,扇貝鮮嫩,肉質柔軟,鮮蝦鮮甜,蟹肉又多又有蟹味,雞蛋蒸得剛剛好,原汁原味口感細膩,十分開胃。好味指數:🥚🥚🥚🥚北海道白味噌拉麵$29。拉麵光滿著濃郁的白味噌湯底,咸咸香香好好飲,彈牙的麵條和豐富的配料零整碗拉麵非常豐富,包括豬肉片、芽菜,海帶和蔥花。每一口都散發出濃郁的味道,讓人回味無窮。好味指數:🍜🍜🍜🍜🍜特大天然赤蝦和特盛松葉蟹肉軍艦,都是$17。特大天然赤蝦新鮮可口,肉質鮮嫩,帶著微甜的味道,好好味。特盛松葉蟹肉軍艦有超多松葉蟹肉,口感豐富多樣,非常美味。好味指數:🦀🦀🦀🦀🦀HAMA醬燒牛肉$12。牛肉,經過醬汁烹調而成肉質鮮嫩多汁味道濃郁,入口即化。飯吸左醬汁的甜辣味道與牛肉的鮮香完美結合。好味指數:🐂🐂🐂🐂🐂
好味指數:🐓🐓🐓🐓
好味指數:🥚🥚🥚🥚
好味指數:🍜🍜🍜🍜🍜
好味指數:🦀🦀🦀🦀🦀
好味指數:🐂🐂🐂🐂🐂
好想食壽司!好想食壽司!於是就同男朋友去佐敦食壽司,間餐廳價廉物美!性價比非常高✅ 大松葉蟹腳 $23. 呢個蟹腳,真係超好食,口感非常好,超高質🈵口感特別令人驚喜!😉吞拿魚$12 吞拿魚勁新鮮, 一食落超鮮味鮮甜💯都算幾大嚿✅ 炙燒碟魚裙邊 $12 入口即溶就係呢啲!超好食碟魚燒一燒之後再擺落口😗真係口感非常好🤓!w非常特色鮮味!食完一啖有一啖!😳✅ 特選藍旗海膽大拖羅 $23黐線,超肥美,非常🈵滿足,非常鮮甜😜,喺口裏面有陣陣嘅回甘香味!好正式!❗️❗️✅ 北海道芝士薯餅 $17 + 炸雞胸軟骨 $12呢兩個小食都好高質!炸得超鬆脆!尤其是個炸雞胸軟骨,令人十分之驚喜!芝士薯餅充滿芝士味,好好食!

2024-03-08 56 浏览
老公話最近返工經過佐敦有間高人氣日本餐廳,裝修幾簡約,特登收工一齊去試吓👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻入到去見到啲淺色日系簡約裝修已經好喜歡😽先食一個海膽軍艦$22 ,奶滑既海膽,再配上充滿海洋風味既紫菜包住軟熟香口既壽司飯,老公表示好喜歡,賣相又靚,鮮香又十分開胃🫦然後食個大松葉蟹腳$22,超級香蟹肉既味道,好有幸福感👩🏻‍❤️‍👨🏻最愛食蟹既我地真係要大讚,入口蟹肉充滿鮮氣,肉質又爽滑,真係食到停唔到口💋再食香辣京蔥絲長鰭吞拿魚$12,份量超足!性價比好高,長鰭吞拿魚肉質奶滑又香口,辣味再加上京蔥絲香味,惹味程度令人超級回味,超享受👄仲有吞拿魚三味$17,真係抵食又新鮮,老公話價錢抵過連鎖店之餘,啲魚生都唔會令人失望,肉質滑溜無比,一定要試😼北海道三文魚籽軍艦$17,粒粒魚籽都大大粒,個陣魚籽香味令人回味,係口中爆發既味,係口腔上湧上鼻腔,真係好難抗拒😻扇貝茶碗蒸$22,另一不能抗拒既食物,扇貝大粒又彈牙,仲有蒸蛋滑到不得了😽朱古力芭菲$29 和風芭菲$29,食完壽司再食甜品,滑溜香口既芭菲,令人心情更上一層樓,重點好味又抵食!😸
啱啱去完日本返到嚟已經好想再食日本嘢,近近地就約朋友去咗佐敦嘅呢一間はま寿司(  °‪꒳​° ).ᐟ‪‪‪.ᐟ‬‬‬‬⸝⸝‪⸝♡北海道白味噌拉麵 $29‬想暖笠笠一定係食返碗日本拉麵,拉麵嘅白味噌味道都幾濃郁,麵質口感軟硬適中。⸝⸝‪⸝♡三文魚富士山軍艦 $22‬大大個三文魚富士山軍艦實在超震撼,食材都好新鮮。⸝⸝‪⸝♡炸蝦天婦羅 $12‬最鍾意食炸蝦天婦羅,炸粉唔厚之餘,又有香脆外脆內軟嘅口感。⸝⸝‪⸝♡炸雞胸軟骨 $12‬雞胸軟骨比我想像中更加有咬口,值得一讚冇乜油膩嘅感覺。⸝⸝‪⸝♡鴨肉蕎麥麵  $27‬蕎麥麵食落感覺上比較健康,湯底唔會太鹹,而且鴨肉嘅香味好出。整體上呢到嘅價錢真係好優惠,最重要係選擇都好多,下次都一定會再嚟呢到食!
⸝⸝‪⸝♡北海道白味噌拉麵 $29‬
⸝⸝‪⸝♡三文魚富士山軍艦 $22‬
大大個三文魚富士山軍艦實在超震撼,食材都好新鮮。
⸝⸝‪⸝♡炸蝦天婦羅 $12‬
最鍾意食炸蝦天婦羅,炸粉唔厚之餘,又有香脆外脆內軟嘅口感。
⸝⸝‪⸝♡炸雞胸軟骨 $12‬
雞胸軟骨比我想像中更加有咬口,值得一讚冇乜油膩嘅感覺。
⸝⸝‪⸝♡鴨肉蕎麥麵  $27‬

2024-03-08 38 浏览
我好中意食日本野,香港好少有做得正宗又性價比高既餐廳🔍🔍,今日竟然比我揾到呢間餐廳🎉,網上評價都好好,叫埋親朋戚友一齊捧場。海膽軍艦🐷🐷以新鮮的海膽作為主要材料。海膽的滑嫩口感和獨特的海洋風味令人難以忘懷,絕對是海鮮愛好者必嚐的美味佳餚。吞拿魚🔍🔍其肉質鮮嫩且富含蛋白質。帶來了清爽的口感和豐富的海洋風味。吞拿魚的營養價值高,對於身體的發展和健康非常有益。炙燒鰈魚裙邊💠💠裙邊部分經過特殊處理,呈現出金黃酥脆的外皮。鰈魚的肉質細嫩,營養豐富。大切生三文魚👅👅三文魚的肉質鮮美,富含Omega-3脂肪酸和維生素,對心臟和大腦的健康有益。北海道芝士薯餅🍎🍎薯餅的香脆口感和芝士的濃郁味道完美結合,帶來了豐富的口感享受。W扇貝茶碗蒸❀❀以鮮嫩的扇貝為主要材料。扇貝的肉質鮮美,蒸煮過程使其保持了原有的鮮甜口感。另外,餐廳空間寬敞,食物質素高,絕對推薦! 👅👅

另外,餐廳空間寬敞,食物質素高,絕對推薦! 👅👅
2024-03-07 52 浏览
大切生三文魚同埋北海道三文魚籽軍艦都係$17,三文魚有兩件,三文魚籽軍艦就一件,全部都好香好好味,魚味十足,三文魚都夠肥美,三文魚子好新鮮,夠晒鮮味!😗😗北海道大生帆立貝同海膽軍艦就都係$22,帆立貝真係好大粒好厚身,好鮮甜,肉質鮮嫩,海膽軍艦亦都係充滿海膽嘅咸香,加埋有啲魷魚,味道口感都好好😚😚估唔到吞拿魚三味都係$17,三件嘅吞拿魚分別係赤身,拖羅同埋吞拿魚蓉,每一件都有唔同嘅口感,赤身有啲嚼勁,有少少筋,但係魚味好香,拖羅就入口即溶,超級肥美,吞拿魚蓉亦都係好軟綿,魚味滿滿😙😙而香辣京蔥絲長鰭吞拿魚都只係$12,長鰭吞拿魚又係夠晒肥美,夠晒鮮味,肉身好軟綿,加上京蔥絲,辣辣地更加鮮味😘😘最後炙燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉又係驚豔,牛肉好厚身,燒到外邊有啲脆,入邊好軟腍,牛味香濃,酸酸地鹹鹹地,味道特別🥳🥳

2024-03-06 59 浏览
北海道芝士薯餅 $17🥧炸既北海道芝士薯餅一塊圓轆轆,厚身到爆,薯餅炸得好脆好乾身,完全唔油膩,咬開係濃濃既芝士,芝味香濃,芝士仲有啲流心,真係芝味十足!炸雞胸軟骨 $12🍤雞胸軟骨比一般既雞軟骨更大件,口感好爽脆,好有咬口,味道充滿椒鹽香味,熱辣辣超香脆,滋味十足!壽司大軍🍣日本鯛魚 $17魚肉爽甜,吞拿魚 $12有啲魚筋同時好鮮味,香辣京蔥絲長鰭吞拿魚 $12魚肉軟綿滑身,鮮蝦天婦羅 $12脆香鬆化,蝦肉爽甜彈牙,鮮嫩多汁!抹茶檸檬梳打 $12🥤梳打充滿檸檬同抹茶嘅香味,酸酸地,加上抹茶嘅茶香,好開胃!
北海道芝士薯餅 $17🥧
炸雞胸軟骨 $12🍤
壽司大軍🍣
抹茶檸檬梳打 $12🥤
梳打充滿檸檬同抹茶嘅香味,酸酸地,加上抹茶嘅茶香,好開胃!
2024-03-06 65 浏览
尋日上完堂,有少少餓,經過見到哩間壽司鋪仲有位,就入咗試下~估唔到有驚喜😊我先點咗個香辣三文魚沙律手卷($17),新鮮嘅三文魚切片配上辣椒醬同埋脆爽嘅沙律蔬菜,一咬落去,辣味同鮮味瞬間爆發💥真係辣得夠勁,辣辣嘅口感令人上癮🌶️佢有我最愛嘅吞拿魚三味($17)吞拿魚嘅迷人魅力,呢款吞拿魚三味完全展現出嚟!有新鮮嘅中拖羅,有滑嫩嘅赤身🙀,仲有鮮美嘅大拖羅🤩每一口都能夠品嚐到吞拿魚嘅豐富層次同鮮美滋味🐟北海道白味噌拉麵($29)真係好好食😋滑嫩的麵條配上濃郁的白味噌湯底,再加上豐富的配料,如煎豬叉燒、蔥花同埋海苔,每一口都帶來滿滿的滿足感!呢碗湯麵係溫暖你嘅胃同埋心❤️呢間壽司店真係令人食指大動!每一款都係一個驚喜!如果你鍾意壽司同埋日本料理,真係要嚟試下呢間!你一定會愛上呢度嘅美食!🍣
2024-03-05 80 浏览
今次係佐敦行街,朋友介紹一間叫做はま寿司,所以叫老公陪我試下😆🥢三文魚富士山軍艦 $22。新鮮既三文魚配粒粒爆汁彈牙既魚子,口感完美👍🏻份量仲要爆滿,真係大滿足!🥢特盛松葉蟹肉軍艦$17。老公都估唔到咁豐富!勁多松葉蟹肉,勁清新,條從蟹肉分明,新鮮好味,量勁多,食到我地兩個勁滿足!🥢鮮蝦天婦羅$12。爆到金黃酥脆,外脆內彈牙,口感豐富。鮮蝦味道同天婦羅融合,香噴噴惹味到不得了😋!🥢香辣三文魚沙律手卷 $17。三文魚既色澤光鮮,係新鮮既表現!辣味加上沙律味對味蕾多重既刺激,真係無地方可以挑剔😍🥢日本鯛魚$17。肉質爽口彈牙,而且壽司飯既醋香味更令鯛魚上一層樓😆。🥢油甘魚$17。香濃肥美既油甘魚令人回味無窮,魚肉味濃厚,必食😄。🥢HAMA 天婦羅拼盤 $27。有炸蝦、南瓜、蕃薯,真係好新鮮炸起又好味,不容錯過😘朋友推介得好喘,一去到見到咁多人排隊,都知道係必食之選!

🥢香辣三文魚沙律手卷 $17。

朋友推介得好喘,一去到見到咁多人排隊,都知道係必食之選!
2024-03-04 94 浏览
呢間係正佐敦壽司郎對面既過江龍,味道我覺得算係正常,無出面既人講到咁差款色係多d既,同埋我覺得價錢係比壽司郎平d,好似左下角既吞拿魚三味都係27蚊,份量又多佢仲有特別在就係有好多款唔同既醬油可以比你簡,個人覺得1及5最好,2同3有d咸,4有d普通呢杯限定野飲淡到好似水咁,12蚊豪比佢😂

呢杯限定野飲淡到好似水咁,12蚊豪比佢😂

1K
2024-03-03 6804 浏览
壽司郎食過兩次,都覺得好麻麻,所以試吓同佢差唔多level嘅HAMA Sushi,貪佢有得網上訂位,同埋想試傳說中嘅壽喜燒,試完結論係 "試一次就夠"。🥢HAMA天婦羅拼盤 $27⭐️⭐️⭐️蝦、冬菇、南瓜各兩件,再加一件秋葵共七件,非常抵食,炸漿厚咗些少扣左分,不過香脆熱辣值得讚。🥢炙燒鹽味檸檬廣島縣蠔壽司 $17⭐️蠔唔稱得上炙燒,完全無果種味道同口感,而蠔本身蠔味唔重,唔好味。🥢油甘魚壽司 $17⭐️賣相麻麻,味道一般,新鮮度一般,不試也罷。🥢炙燒原條穴子 $17⭐️⭐️⭐️炙燒完嘅穴子又香又軟熟,醬汁甜甜地幾好味。🥢HAMA醬燒牛肉壽司 $12⭐️⭐️⭐️牛肉好大件唔韌,好多醬甜甜地幾好味,$12超抵。🥢白身魚富士山軍艦 $22⭐️⭐️⭐️油甘魚粒粒堆到成座山咁,質素好過上面嘅油甘魚壽司,不過紫菜嚟到腍咗。🥢灸燒鹽味檸檬大切三文魚 $17⭐️⭐️⭐️三文魚油脂豐富,入口即溶口感唔錯。🥢壽喜燒 $39⭐️⭐️⭐️⭐️全晚最驚喜,無論價錢、質素同味道,材料好豐富- 肥牛冬菇金菇芋絲豆腐溫泉蛋娃娃菜,差唔多每枱都叫就知咩事啦!二人共消費:$184

🥢HAMA天婦羅拼盤 $27⭐️⭐️⭐️

🥢炙燒鹽味檸檬廣島縣蠔壽司 $17⭐️

🥢油甘魚壽司 $17⭐️
賣相麻麻,味道一般,新鮮度一般,不試也罷。

🥢炙燒原條穴子 $17⭐️⭐️⭐️
炙燒完嘅穴子又香又軟熟,醬汁甜甜地幾好味。

🥢HAMA醬燒牛肉壽司 $12⭐️⭐️⭐️
牛肉好大件唔韌,好多醬甜甜地幾好味,$12超抵。

🥢白身魚富士山軍艦 $22⭐️⭐️⭐️

🥢灸燒鹽味檸檬大切三文魚 $17⭐️⭐️⭐️
三文魚油脂豐富,入口即溶口感唔錯。

🥢壽喜燒 $39⭐️⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$184