2019-08-21
放假悠悠閒同屋企人去尖沙咀the one✨譽宴。星海✨ 嘆番個靚茶。第一次嚟呢度係參加婚宴😎, 後來聽朋友講,呢度晏晝都會有得飲茶😋😋。 可以瞓到自然醒, 晏晏地再慢慢過嚟🤗🤗🤗。呢度最大特色就係有個無敵靚景😍😍😍😍😍, 好可惜今日落雨,所以冇得坐outdoor 位置😫 不過唔緊要,我哋都揀坐窗邊位置嘅枱, 景色一樣好好。😍黑松露鮮蝦餃🦐(四隻) 特點:$45皮薄餡靚, 鮮蝦爽口彈牙, 加埋黑松露令鮮味提升😋😋😋😍 😍丹麥黑魚子燒賣 大點: $38燒賣大大粒熱辣辣😚😚, 肉味香濃 ,肥瘦比例適中, 魚子卜卜脆 很有趣嘅口感。😍養生山藥棉花雞. 大點:$38十分養生嘅配搭 ,很足料嘅棉花雞, 魚肚淋滑入味, 雞肉嫩滑鮮味。😍龍蝦湯鮮竹卷. 特點:$45鮮竹卷炸成金黃色, 龍蝦湯濃郁。這個配搭,令到鮮竹卷吸收到湯底嘅精華, 非常美味。😍😍😍胡椒濃雞湯灌湯餃. 頂點:$58 x2雞湯濃郁美味,雞肉嫩滑彈牙, 已經好耐未試過咁足料嘅灌湯餃😍😍😍😯安格斯和牛腸粉. 頂點:$58相對其他點心, 安格斯和牛腸粉就比較遜色, 腸粉嘅皮有啲厚唔夠滑。 😍香芒糯米卷. 中點:$32重點推薦的甜品,
😍黑松露鮮蝦餃🦐(四隻) 特點:$45
皮薄餡靚, 鮮蝦爽口彈牙, 加埋黑松露令鮮味提升😋😋😋😍
😍丹麥黑魚子燒賣 大點: $38
😍養生山藥棉花雞. 大點:$38
😍龍蝦湯鮮竹卷. 特點:$45
鮮竹卷炸成金黃色, 龍蝦湯濃郁。
這個配搭,令到鮮竹卷吸收到湯底嘅精華, 非常美味。😍😍
😍胡椒濃雞湯灌湯餃. 頂點:$58 x2
😯安格斯和牛腸粉. 頂點:$58
😍香芒糯米卷. 中點:$32
重點推薦的甜品, 芒果香甜 ,糯米卷外皮煙韌, 最喜歡中間嘅餡係十分香滑椰的汁糕😊😊, 非常驚喜嘅配搭。😍😍😍😍😍
整體嚟講呢度嘅環境非常舒適, 食物嘅價錢合理, 性價比高。如果可以坐outdoor位置望住海景 就更加賞心悅目。