2019-07-17
和長輩慶祝,中菜就一定係首選。今次就特別揀左間可以飽覽維港景色既中餐廳餐廳位於尖沙咀the one 18樓,裝修頗為華麗,地面鋪上華麗的地氈,天花的水晶燈令人目眩。加上無敵落地大玻璃,邊食飯可以邊欣賞完全沒有遮擋的維港景色,如果天氣好仲可以走出露台,景觀一流 雙式奇味碟前菜是燒三層肉以及拍青瓜。燒肉外皮好脆,肥膏較多,適合長輩口味。拍青瓜入味爽脆 豐料佛跳牆內有鮑魚、花膠、瘦肉、雞腳、花菇,真係超足料。飲落味道好鮮味有營養。 砵酒洋蔥焗龍蝦平常食龍蝦多數都係爆炒、芝士焗等,第一次食砵酒洋蔥焗。個汁類似生炒骨汁,酸酸甜甜,開胃但唔會掩蓋龍蝦的鮮味。 順德欖角三度骨排骨是帶有欖角的香,但不會搶過排骨自身的肉香。排骨肉質嫩滑,不錯。 甜桃露筍炒雙蚌蘆筍好新鮮,唔會老。雙蚌我沒有怎樣食,因為本身不喜歡這食材呢。 翅湯雜菌浸菜苗個湯非常鮮味濃郁,好好飲。可惜菜苗唔啱季節有些苦 蒜香海皇炒飯炒飯非常香,炒得又乾身! 桂花糕造型是一朵玫瑰,好靚呀,食落有淡淡的桂花香味呢間餐廳味道好,景色正,真係好啱帶長輩黎,一定會好開心!
雙式奇味碟
拍青瓜入味爽脆
豐料佛跳牆
砵酒洋蔥焗龍蝦
順德欖角三度骨
甜桃露筍炒雙蚌
翅湯雜菌浸菜苗
個湯非常鮮味濃郁,好好飲。可惜菜苗唔啱季節有些苦
蒜香海皇炒飯
炒飯非常香,炒得又乾身!
桂花糕
造型是一朵玫瑰,好靚呀,食落有淡淡的桂花香味
呢間餐廳味道好,景色正,真係好啱帶長輩黎,一定會好開心!