2023-06-20
今晚同朋友去開沙田新城市食飯,佢話好想食肉骨茶,食肉骨茶緊係要食呢間聞名食馬拉菜既餐廳啦🤤🎈招牌肉骨茶-皇帝骨($208)一份大概係2-3人份量,仲要每日限量20份,食到覺得自己好lucky ❤️,每份份量都好足夠,大概有十幾塊肉,加入有杞子,豆卜等配料,豆卜吸入湯汁後味道更好食,肉彈牙但好淋,夠哂惹味,而且味道正宗,食完都幾飽😂🎈福建炒伊麵($118)有啲意料驚喜咁好食,伊麵炒得好香口,再加入配料一同食,好香鑊氣味道,除左蝦之外配料仲有魷魚圈,而且伊麵吸入左蝦汁一同炒,所以食落好juicy, 唔會太乾身!勁香口好食呢!🎈似水榴槤($62)馬來西亞菜嚟講我最喜歡就去睇飲品,今日試咗呢款熱榴槤為主嘅飲品,一日後就覺得係幸福嘅味道,滿口都係榴槤味!榴槤控一定要試🎈桔仔薄荷梳打($48)呢一款飲品好清新嘅味道,而且好解渴,甜甜酸酸咁樣,配搭得好好味,食完嘢飲番一杯,可以去晒食物嘅油膩感整體來講,餐廳坐得好舒適,入座後限時60分鐘,但上菜嘅時間都好快,所以絕對夠時間食㗎!
🎈招牌肉骨茶-皇帝骨($208)
🎈福建炒伊麵($118)
🎈似水榴槤($62)
🎈桔仔薄荷梳打($48)