2023-05-27
試過荃灣同深水埗嘅分店,嚟開沙田行街,原來新城市廣場入邊都有蘇媽蘇媽,食飯時間都好多人排隊,等咗一陣好快有位。原來每枱只有一個鐘食飯,唔怪得知咁快。裝修好靚,每張枱都有啲好靚嘅瓷花紋。自己用QR code落單,原本叫咗好多嘢食,跟住驚食唔晒,就冇叫到咖咉。一字肉骨茶材料都幾足,有好大塊肉、冬菇、豆卜同埋腐竹。味道ok ,偏甜,個人覺得藥棉唔算好龍,胡椒味都爭啲。招牌砂煲老鼠粉份量好似比其他分店小,但係配料嗰啲都幾足,有魚仔啦發送啦同埋蝦乾,味道幾唔錯。不過佢有因為有火喺下面,食到最後有少少痴底,記得食嘅時候你好快撈勻佢。羅惹生果豆ト之前都未食過,味道幾特別,甜甜地辣辣地,有:青瓜、蘿蔔、沙葛、咋豆卜同埋炸油炸鬼。略嫌油炸鬼太脆,中間冇嗰種軟腍腍嘅感覺。馬拉沙嗲串燒叫咗三串牛同三串雞,唔係點食到牛味,但佢個沙嗲醬真係好好味,甜甜地少少啦,仲好香花生,桔仔薄荷梳打好清新,酸酸甜甜,啱晒用嚟清口腔。如果有埋粒話梅就更好啦。埋單每人200多啲,都唔係好平。同埋限時一個鐘真係有啲太趕喇,希望老細可以加長返食嘢時間啦。
一字肉骨茶
招牌砂煲老鼠粉
羅惹生果豆ト
馬拉沙嗲串燒
桔仔薄荷梳打
好清新,酸酸甜甜,啱晒用嚟清口腔。如果有埋粒話梅就更好啦。
埋單每人200多啲,都唔係好平。