2023-06-22 44 views
今日黎試左佢地既呢杯斑蘭冰,真係幾好飲,斑蘭味好濃郁,同椰香超夾,夏天黎一杯啱哂。而蝦米醬炒鮮魷通菜都好正,魷魚鮮嫩,通菜炒得恰到好處,加上蝦米醬,味道更加豐富,係食到底有啲咸同油,不過overall黎講係好impressive! 第一次食檳城炒棵條,棵條炒得香口脆嫩,配料恰到好處,有少少甜得黎又苦苦地,都幾得意。燒豬頸肉:燒豬頸肉係最令人驚艷!豬頸肉肥瘦適中,入口即化,燒得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,啲醬料都配得非常好😋試咗佢哋嘅海南鴛鴦燒麵包,真係好出色!包皮外脆內軟,再加上椰香嘅滋味同牛油,勁好食。招牌砂煲老鼠粉賣相好好睇,配料豐富,味道如果可以更濃郁就好,呢個黎到嘅話就要快啲食,如果唔係個底就會開始燶,變乾。椰香咖喱叻沙:湯底都好濃郁,帶有椰香和咖喱香氣,配料仲有海鮮和春卷😋最後埋單$839,我同幾位朋友都好滿意呢間餐廳嘅食物質素,下次如果想食馬來西亞嘢都會再嚟😆😆

燒豬頸肉:

招牌砂煲老鼠粉