2023-06-14
想食蘇媽蘇媽好耐架喇, 今日終於有機會食到喇~~好難得平日夜晚6半唔洗排隊喔餐廳裝修好光猛, 又有格調, 感覺好特別同幾舒服~~食物方面好多選擇丫!!有多款馬來西亞既特色食物....例如肉骨茶, 叻沙, 咖央多士等~~似水榴槤 $65本身係榴槤控既我見到有榴槤飲品就必點丫!!!果然冇令我失望, 榴槤味道好濃郁好香, 仲帶有榴槤果肉, 好好飲丫椰汁班蘭冰 $48椰汁配班蘭味道都幾夾, 椰汁就較重, 唔會好甜皇帝骨肉骨茶 $208見餐牌寫住每日限量20份, 咁睇似幾矜貴, 一於叫黎試試皇帝骨原來係係豬背頸部以上6寸既骨, 以肉質順滑爽口見稱~呢道既肉骨茶好岩我口味, 係我鍾意既偏重藥材味多過黑胡椒味肉骨茶裏面既材料除左皇帝骨之外仲有豆腐卜, 炸枝竹, 冬菇 & 杞子~~皇帝骨份量都幾多, 夠3-4個人食..... 每件骨都好厚肉, 肉質較爽口帶少許韌勁~福建炒蝦麵 $118材料有3隻大蝦&魷魚, 睇落貌似簡單, 但味道就係有大驚喜!!!整碟伊麵都充滿蝦既精華, 每啖都掛住濃郁既蝦鮮味, 超正超香呀~~~鍾意食蝦既朋友一定要點呢個蝦麵!!! 食過真係幾難忘
好難得平日夜晚6半唔洗排隊喔
餐廳裝修好光猛, 又有格調, 感覺好特別同幾舒服~~
食物方面好多選擇丫!!
本身係榴槤控既我見到有榴槤飲品就必點丫!!!
椰汁班蘭冰 $48
椰汁配班蘭味道都幾夾, 椰汁就較重, 唔會好甜
見餐牌寫住每日限量20份, 咁睇似幾矜貴, 一於叫黎試試
皇帝骨原來係係豬背頸部以上6寸既骨, 以肉質順滑爽口見稱~
呢道既肉骨茶好岩我口味, 係我鍾意既偏重藥材味多過黑胡椒味
鍾意食蝦既朋友一定要點呢個蝦麵!!! 食過真係幾難忘