Restaurant: Tim Ho Wan, the Dim-Sum Specialists
Info:

2019-06-19 313 views
今日同朋友行街,在想陣間食甚麼好呢?朋友即提議食點心,但又唔想去茶樓,因為假日等位真的很難,便決定到添好運食!添好運可說是全球最親民的米之連星級餐廳,同朋友一行二人進餐,排了大約15分鐘便入座了。點了強烈推薦酥皮叉燒包,酥皮很脆,內餡甜甜的,好好食,但每次一個都好夠了,始終有點膩,仲要留肚食其他嘢嫁嘛😂另外點了蝦餃燒賣,蝦餃彈牙爽口,加少少辣椒油真係好夾。燒賣肉質厚實,而且唔會好乾,有肉汁的。牛肉腸粉都好味,牛肉內餡都算多,唔會得塊粉皮,加埋啲甜豉油食真係好好味,可以一個人食哂一份😂以呢個價錢食到米之連的餐廳真係好抵,味道證實有呢個honor係實至名歸。

12点钟4个人去排队,等了四十分钟,轮到了,店里胖子服务员叫了后面三批人,也还没让我们进来,我说还要赶时间,我们后面人都三批进去了,还不安排我们,胖子服务员态度非常恶劣,叫我们不要吃了,让我们走人,还安排后面人进来,想不到添好运是添霉运,有这样的人,没办法我们只好走了。
2019-06-02 332 views
第一次寫食評其實好耐都無去過呢間野到食點心,因為覺得出左名就唔好食,但今晚突發興起,就去左食。五位大人+一位十一個月大既bb,點知竟然話bb都要收茶位雖然只係三蚊,但諗唔明點解要收bb茶位錢,bb又唔飲茶唯一只諗到佢呢間野唔歡迎人客帶埋小朋友去食野另外店員既服務態度非常惡劣,叫佢沖茶,點知個茶壺一去不返,叫左幾次叫佢比返壺茶我地,答案都係等等啦,收左人茶位錢,又唔比茶我地飲食物質素只屬於非常一般應該不會再幫襯
第一次寫食評
五位大人+一位十一個月大既bb,點知竟然話bb都要收茶位
雖然只係三蚊,但諗唔明點解要收bb茶位錢,bb又唔飲茶
唯一只諗到佢呢間野唔歡迎人客帶埋小朋友去食野

食物質素只屬於非常一般
應該不會再幫襯

2019-06-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-05-20 460 views
來過添好運很多次今晚放工後可以直接入座 👍來看看菜單 跟一般港點店大同小異隨意點了幾道鳳爪排骨飯排骨很嫩且多汁 鳳爪Q彈滷得非常入味淋上一點醬油與辣油配飯吃起來非常好食酥皮叉燒包金黃的外皮裡面包著熱騰騰的叉燒一口咬下外皮很酥內餡整個流出口感很特別 味道很不錯晶瑩鮮蝦餃透明的外皮裡隱約看得到肥美的蝦子鮮蝦Q彈可口 鮮蝦燒賣皇港點的代表燒賣一口咬下肉非常Q彈上面還放了顆顧眼睛的枸杞吃起來滿清爽不油膩的整體而言每道點心味道都不錯下次有機會再去深水埗試試米芝蓮1星的本店推薦給喜歡吃點心的朋友囉
來過添好運很多次

每道點心味道都不錯
下次有機會再去深水埗試試米芝蓮1星的本店
推薦給喜歡吃點心的朋友囉
2019-05-14 393 views
話說已經有一年多,冇去過大角咀添好運, 因為上次食過質素真一般, 時隔一年半後, 今日諗住再俾多次機會佢點知結果係, 沒有最差,只有更差!!首先一入到去已經覺得好奇怪,點解以往坐滿人, 依家成間舖竟然係一半人都冇, 最搞笑門口仲有欄桿要人排隊。上第一個鳳爪排骨飯已經知道中伏, 30蚊個鳳爪排骨飯, 基本上份量小得可憐, 唔係講笑,用佢哋個碗仔,放出嚟剛剛只係夠一碗仔滿, 除咗個鳳爪排骨飯味道還算ok之外個燒賣直頭鹹到食唔到, 叉燒腸一上枱已經只係反叮, 其他嘢全部都嚴重偏鹹, 無意之中睇到入廚房,見到以往嗰班五星級點心師傅已經消失咗, 只有一個後生仔加兩個阿姐, 重點我見唔到佢哋製作點心, 好明顯而家所有點心都唔係即場製作, 所有食物水準已到達垃圾級別仲有我只係帶一個兩歲嘅小朋友入座, 佢哋竟然都話要收茶位費, 以前由旺角食到大角咀, 當年老闆坐鎮收錢嗰陣都唔會咁樣 , 難道真係生意差到連三蚊都唔會放過??

點知結果係, 沒有最差,只有更差!!

2019-04-23 449 views
差评!!!never will come back!!!第一是因为桌子小,两人点菜的菜量他们家的两人位根本摆不下,点心上桌后全部堆在一个小桌子上,餐具都快没地方放。第二是带位的服务生。明明有更多座位选择,一定要把顾客都挤在一起,大家的东西也放不下,邻桌要把菜品都挪挤到一起。第三是服务态度。当顾客提出要换位,他们是坚决拒绝,不准顾客换位。 第四是到现在这个社会了收银只能用现金我也是不太理解这个操作Overall, 就是东西再好吃也不会再光顾。
差评!!!never will come back!!!

第四是到现在这个社会了收银只能用现金我也是不太理解这个操作

Overall, 就是东西再好吃也不会再光顾。
2019-04-23
2019-04-23 343 views
講真,真的是超級超級差!!!服務員基本沒教養!不知道老闆是怎麼看,永遠都不會再去這個店!是為了不用幹活所以一定要把顧客這麼對待嗎?是覺得東西很好嗎?第一次差評,送給你們!!
2019-04-11 378 views
2019年3月30日,早上10時15分,三個人的早餐。我們總共點了七個點心: 1) 鮮蝦燒賣皇 2)蠔皇鮮竹卷 3)酥皮焗叉燒包 4)煎臘味蘿蔔糕 5)家鄉鹹水角 6)鳳爪排骨飯 7)蜜味叉燒腸 食物質素屬正常,但當在餐廳員工不禮貌看顧的情況下,食物品質在今次消費過程中已經不是一個重點。事發經過: 一名疑似高級店員(並非穿著正常綠色員工制服) 藍色格仔恤衫及下身穿著深色圍裙。-對我們呼喝並強制我們三位,必須坐六人座位。當我們要求轉至四人座位時,該職員用無禮態度拒絕及回應我們: “四人座位唔係比三個人坐”。-與此同時,該職員用枱上的碗 敲擊桌子,撞擊出聲響以示意對我們的不滿。-下單後,該職員更將下單後的收據從遠處拋到我們的枱面上。我們對今次的消費,表示遺憾及非常不滿,一間食物質素一向都不錯的連鎖食府,竟然教育及縱容一個極其沒有禮貌的員工服務大眾。消費中,我們看到有不同國籍的顧客,中國遊客、台灣遊客、日本人以及外國人。相信我們可能只是零星的劣評個案,但假設投訴的是遠到而來的遊客,豈不是影響了香港飲食業的聲譽?
2019年3月30日,早上10時15分,三個人的早餐。

我們總共點了七個點心:

事發經過:

-對我們呼喝並強制我們三位,必須坐六人座位。

-下單後,該職員更將下單後的收據從遠處拋到我們的枱面上。

2019-03-30
Type of Meal
Breakfast
2019-04-01 351 views
門口個肥阿姐真係好趕客!站在門外等了約20分鐘,突然下大雨,我帶著2個小朋友進入店內避雨。可是,帶位的肥阿姐態度十分不友善說:「唔該你哋班人出去等啦!」之後再向等外賣的客人說:「20分鐘後先好番來,唔好阻擋門口!」肥阿姐再向店員說:「佢哋只是客人,我哋唔需要退讓半分!」我們一家頭也不回就離開,不會有下次!雖然添好運已打響名號,衝出香港,這樣的服務態度只會敗壞香港的名聲。
門口個肥阿姐真係好趕客!
肥阿姐再向店員說:「佢哋只是客人,我哋唔需要退讓半分!」
我們一家頭也不回就離開,不會有下次!

2019-03-03 477 views
今日趁禮拜日 屋企人一齊去咗奧海城想飲下茶食個包 所以就揀咗食呢間添好運啦深水埗嗰間就食得多 奧海城都係第一次個裝修真係好唔一樣㗎 好古色古香因為星期日所以出面好多人等 多數都係啲外國遊客我地等左一陣就入左去我地發現鋪頭最入果兩張六人枱係蚊仔嘅重災區可以有幾隻蚊仔圍住枝匙羹架 好恐怖我地自己換左啲餐具就叫野食我哋嗌左好多嘢食 有蝦餃燒賣叉燒包奶皇包馬拉糕仲有蝦腸齋腸蘿蔔糕菜苗餃春卷同埋糯米雞牛肉球 仲叫左個滑雞飯基本上menu啲野都叫左一次咁滯野食黎講又唔算話特別出色 都係普通茶樓嘅味個蘿蔔糕無煎過咁滯 奶皇包入面又1 pat咁一上菜就即刻食 驚又有蚊仔「嬲」住啲野食啲茶無咩味 感覺都係深水埗果邊正宗啲下次都係去返果邊食啦
今日趁禮拜日 屋企人一齊去咗奧海城

一上菜就即刻食 驚又有蚊仔「嬲」住啲野食

啲茶無咩味 感覺都係深水埗果邊正宗啲
下次都係去返果邊食啦
2019-03-03 298 views
添好運入咗米之連之後成日都去食,點心好味得嚟價錢親民,一直係我哋一家人嘅摯愛!佢茶位只需$3,比起平時酒樓平好多!仲唔洗加一添!嘢食方面好正,我地每次去都點好多!首先,蝦餃皮薄餡靚,啲蝦好大隻,勁正!脆皮叉燒包係佢嘅主打,一上到嚟熱辣辣好正,個脆皮真係博博趣,略嫌個餡有啲甜。但係整體上來講,真係好好食!仲叫咗個鹹水角,個鹹水角好脆好熱好好食!最後,屋企人話要有啲飯食滿足,所以叫咗個鳳爪排骨飯。平時係出面食嘅排骨會有雪藏味,但呢度完全無!

嘢食方面好正,我地每次去都點好多!
首先,蝦餃皮薄餡靚,啲蝦好大隻,勁正!
仲叫咗個鹹水角,個鹹水角好脆好熱好好食!
2019-02-04 524 views
之前食過一次添好運之後,朋友又突然再說上次食得太少份量,決定成班朋友再食多一次.今次點了叉燒酥,說是最好食的皇牌點心.一食之下,真的很酥脆,而且叉燒和酥皮相當配搭.香脆柔軟又易入口.相當惹味。蝦餃,大大粒,仲要好大隻的蝦餃.可說是我的最愛點心。煎蘿蔔糕,略為煎得有點焦,食下去有點失色.燒賣,都是大粒又飽滿,咬下去不但爽口,而且用料十足,很有傳統的味道。今次品嚐了好幾款的點心,雖然是大眾化的點心,但食下去卻令我有一番懷念的味道,真希望下次光顧依然保持此水準。
之前食過一次添好運之後,朋友又突然再說上次食得太少份量,

決定成班朋友再食多一次.

今次點了叉燒酥,說是最好食的皇牌點心.

一食之下,真的很酥脆,而且叉燒和酥皮相當配搭.

香脆柔軟又易入口.相當惹味。

蝦餃,大大粒,仲要好大隻的蝦餃.

可說是我的最愛點心。

煎蘿蔔糕,略為煎得有點焦,食下去有點失色.

燒賣,都是大粒又飽滿,咬下去不但爽口,而且用料十足,

很有傳統的味道。

真希望下次光顧依然保持此水準。
2019-01-20 455 views
据说这是香港最实惠的米其林餐厅,和妈妈在香港的这几天吃的都不太习惯,就特意找过来吃添好运,5个人点了5个点心,味道还都挺不错的!糯米鸡 和大陆的糯米鸡差不多 感觉里面除了鸡肉还有猪肉?不错~虾饺 下次想试试烧卖,感觉都还不错酥皮叉烧包 这个应该是每桌必点的点心吧,甜甜的,如果不喜欢甜味的人可能不习惯,我这种爱甜的人觉得太好吃了!家乡咸水角 好吃!里面大概是咸肉馅?豉汁蒸排骨 也是非常不错的一道!
虾饺 下次想试试烧卖,感觉都还不错
家乡咸水角 好吃!里面大概是咸肉馅?
豉汁蒸排骨 也是非常不错的一道!
  • 酥皮焗叉烧包
  • 晶莹鲜虾饺
  • 糯米鸡
  • 家乡咸水角
2019-01-19 374 views
今日假期專登同屋企人搭車去到奧海城食添好運。去之前見到咁多人話帶位員工態度惡劣,我哋都有少少擔心。但係,個人認為啲員工嘅服務雖然唔算特別好,不過都冇大家講得咁惡劣。最重要嘅係,我哋嗌嘅點心都非常唔錯,值得假日一家大細嚟食。首先,大家如果嚟食,一定要試吓佢嘅招牌,酥皮焗叉燒包。佢個皮非常鬆脆,餡料好足,外脆內熱。仲有佢嘅鮮蝦腸粉又薄又滑,蝦嘅份量都足夠。佢嘅蘿蔔糕唔似得大部份酒樓咁剩係得粉,每一啖都可以食到大塊嘅蘿蔔。燒賣嘅餡都非常有誠意,食得出啲豬肉餡打到起晒膠。仲有其他嘢食,例如蝦餃、菜苗餃、牛肉球、賽螃蟹春卷等等都好好食。不過佢個糯米雞啲糯米雖然唔錯,但係唔知點解有豬肉係入邊,同埋只有一舊細嘅冬菇,略嫌唔係咁足料。最後就係佢淨係提供一種茶,如果可以多啲茶葉俾人揀就好啦。整體來講,我覺得添好運係一間值得再食嘅酒樓。建議大家可以趁平日少啲人嘅時候去試下!

2019-01-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 酥皮焗叉燒包
  • 杞子桂花糕
  • 鮮蝦燒賣皇
  • 賽螃蟹春卷
未試過等位已經等到想走!門口有位阿姐, 態度極之惡劣。行近少少睇佢張紙仲有幾多個number 先有位 -> 阿姐:"你唔好阻住我啦"俾張點心紙無板墊住, 借佢門口張檯側邊墊住畫點心紙 -> 阿姐:"你唔好阻住我啦! 企開d 呀, 你宜家阻住我呀!"叫到個number 有客人出黎想入座 -> 阿姐:"你地人齊未呀三位?" 客:"齊架啦, 仲有一個泊緊車黎緊" 阿姐:"唔得架喎! 你唔齊人唔俾你入呀! 爭一個都唔得呀!"大陸遊客想睇下仲有幾耐先有位 -> 阿姐: (指住側邊幾個人) 佢地都未有位啦, 幾時到你呀!你見唔見到我好忙呀!"基本上每幾分鐘就聽到佢呼喝一次! 仲要廣東話唔正架!!!最後我同同行既人等左25分鐘, 都決定走人! 未試過咁嬲等到想走人!
未試過等位已經等到想走!
門口有位阿姐, 態度極之惡劣。

基本上每幾分鐘就聽到佢呼喝一次! 仲要廣東話唔正架!!!