Restaurant: Tim Ho Wan, the Dim-Sum Specialists
Info:

2018-11-04 184 views
帶位員態度兇惡,帶位員冇信用, 話齊人通知下張枱到你, 齊人通知後了她, 點知過咗四五次枱都未到 ,要追四五次先至畀你!糯米雞內有昆蟲 , 見到一蚊咁大隻昆蟲喺糯米雞內,有啲似曱甴,咩胃口都冇曬, 帶位員工衝上前, 冇道歉 ,還想搶走證據, 救命呀, 咩世界!
2018-11-04
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2018-10-15 419 views
餐廳位於奧海城出面,人流係正午時段頗多打工仔。餐廳唔算闊落,但座位都有足夠空間。點心款式一般不是很多,味道正常,【雪山叉燒包】係全店皇牌,叉燒包外面有一層脆炸皮好香口好味,温度夠熱;外面脆之餘,裡面又多料,值得一試;【山竹牛肉球】有大足果皮香味。價錢方面,茶芥每人$3,點心和蒸飯大約每道$20-30,所以如果兩人叫六籠點心左右每人約HKD80,一定比酒樓平架喇。所以唔係鐘意成日飲茶嘅人,間唔中黎食番次係幾正架。
餐廳位於奧海城出面,人流係正午時段頗多打工仔。
餐廳唔算闊落,但座位都有足夠空間。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 雪山叉燒包
2018-10-09 413 views
一行三人打算到添好運食晚飯,餐廳只有幾枱客,但一名肥女員工以「繁忙時段 須齊人入座」為由,拒絕讓我入座。等左10分鐘等齊人入座,肥女員工行去其他侍應堆到 向我地指手劃腳。我地覺得俾人討論唔舒服,於是起身離開。期間,其中一名有份指手劃腳的侍應「回住頭」拎住個飯向前行,結果踏到我地其中一人。我地叫佢小心點,傳菜唔好回頭望、唔好掛住傾計,好危險,於是離開。離開之際,肥女員工向門口方向 向我地大叫「你地唔好以為自己好巴閉!」態度之差令人無語。。野食再好都冇用,客人為何要俾錢食飯+受氣?轉而到靠得住用膳,食物同服務都「靠得住」得多!

轉而到靠得住用膳,食物同服務都「靠得住」得多!
Type of Meal
Dinner
2018-10-09 308 views
場內有很多位 我自己一個先到餐廳 想拿3人的枱 可惜被質問:其他人呢?我說正前來 那肥的侍應跟我說: 你走到一邊等 人齊才入座。我呆了 你餐廳那麼多位 為什麼要我站到一旁等人齊呢?我看到門口的紙寫著 “繁忙時間 人齊才可入座” 但現在不是繁忙時間 也不讓人客入座?! 那個門口帶位的肥的侍應態度十分惡劣請問是不是添好運自己定的規矩?所有食客均要人齊才能入座不論是繁忙時間或是非繁忙時間?當我們人齊後入座 但那肥的侍應跟其他出餐的員工在說我們不是我實在吃不下了 於是離開餐廳然後那個肥的侍應還跟我們說:你別以為自己有多了不起!請問一下怎會這樣搞笑的?
我呆了 你餐廳那麼多位 為什麼要我站到一旁等人齊呢?

那個門口帶位的肥的侍應態度十分惡劣
請問是不是添好運自己定的規矩?
所有食客均要人齊才能入座不論是繁忙時間或是非繁忙時間?

當我們人齊後入座 但那肥的侍應跟其他出餐的員工在說我們不是

我實在吃不下了 於是離開餐廳

然後那個肥的侍應還跟我們說:你別以為自己有多了不起!

請問一下怎會這樣搞笑的?
2018-09-20 558 views
一早十點見無乜鋪頭有開,就決定去食點心,一入鋪頭冷靜嚴重不足,開放式廚房既蒸氣不斷湧埋黎,一問之下係商場冷氣系統既問題,十點先會開冷氣,夏日炎炎滴住汗咁食都算,始終唔係員工控制到既問題。食物質素普通,本身都無乜期望,咁平都唔會期望有好大驚喜,只係唔明點解會出名同有人專登排隊去食。最嬲既係有位身形肥胖著黑色制服短髮既帶位女職員服務態度極為惡劣,當客人狗咁喝,十分明白貴店只係普通點心鋪頭,無收加一服務費所以唔會有咩服務可言,但基本既禮貌佢都做唔到,入得黎幫襯就係客人,你翻得工,著住公司制服就係收左人工要提供服務,點解可以命令口吻去呼喝客人?塊面一翻工就黑哂,好似個世界欠左佢咁。相信我並唔係第一個覺得佢態度差。食物普通客人都有機會再次光顧,但黎到要受該職員既氣就不會了,希望貴公司認真正視該員工既問題並作出合理及適當既處理,而唔係對客人既意思視而不見。

相信我並唔係第一個覺得佢態度差。

2018-09-20
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
2018-09-19 395 views
带位的肥婆有好幾張空枱都唔俾坐,係要人迫埋一齊,食到好辛苦佢就開心喇,簡直變態。當然我唔會坐,但佢又死都唔俾我坐空枱,咁其實正正係隔離枱啫,你又話剩番50分鐘9:45pm要離開,當時又冇客等,你又就收工,我睇唔到亦唔明点解個肥婆带位要咁做,我同佢講,都係執一張枱,邊一張枱都一樣啫,唯一解釋係佢唔想做野,要趕客,企到收工為止.最慶係我唔食走人,佢覆我一句:好呀,拜拜👋,個樣好似中六合彩咁開心!!呼籲大家不要再幫襯呢間野,直到佢地炒左d咁廢既員工
呼籲大家不要再幫襯呢間野,直到佢地炒左d咁廢既員工
2018-09-18
  • 黑面带位
2018-09-17 329 views
剛剛去過奧海城的分店諗住食野,要齊人先比安排入去食都算,因為出面有部份地方都係要齊哂人先比入座。但我今日有一個好唔遇快既經歷係當我同媽咪平排座好諗住點野食既時候,有一名姓:羅既女員工行過離同我媽咪講:兩個人要打對面座。我問:係咪因為多人(但我當時望下咁大個場淨係得10台客食緊野,當時完全唔爆)而姓羅既員工回答我:我地不嬲都係咁。我唔明點解入場你地要全部人齊哂先可以入得,就連點座都要<<控制埋客人>>。當我起身離開既時候,我仲要聽到有另一名員工同姓羅既員工講:佢地走姓羅既員工:由佢地走囉究竟我地入離食野既係客人定妳係客人??我地食完就會立即走,點解我仲受妳氣係咪我錯??究竟服務既態度去左邊??咁既待遇我都真係第1次,亦係最後1次,因為我唔會再去食依個牌子,有得飲茶既地方多的是,唔需要一定去添好運,去食野除左食食物既味道外,員工既服務都一樣咁重要,你地的員工既服務態度咁差劣,我真係未嘗遇見過,公司有依啲員工我覺得實在倒楣。請好好教導員工將心比心不然要等到公司續一倒閉先醒悟及改善已經太遲,我
而姓羅既員工回答我:我地不嬲都係咁。
姓羅既員工:由佢地走囉

究竟我地入離食野既係客人定妳係客人??
我地食完就會立即走,點解我仲受妳氣
係咪我錯??
究竟服務既態度去左邊??
請好好教導員工將心比心
不然要等到公司續一倒閉先醒悟及改善已經太遲,我
安排座位嘅束髪女性中年嘅職員態度勁差黑面/語氣差!已經不是第一次 排隊等拎位都係不按人到嘅次序俾飛 (不論出面排隊人數多或少)每當人齊再詢問能否入座 職員都不予理會更甚惡劣係有身孕嘅朋友查詢有關入座情況職員嘅態度仍然差 排隊時也不時見到其他排隊客人都表示不滿之前已向相關負責經理表示過不滿但相關職員態度並沒有改善敬請 貴公司 作出有關問題改善並對個別同事作出培訓作為服務業 待客友善是最基本的態度可安排「票機」在門口給人禁飛又可縮減人手 減低成本 也可減少客人嘅不滿
安排座位嘅束髪女性中年嘅職員態度勁差

作為服務業 待客友善是最基本的態度
可安排「票機」在門口給人禁飛
又可縮減人手 減低成本 也可減少客人嘅不滿
2018-08-27 417 views
好耐冇去奧海城 亦都好耐冇食添好運今次4點幾去到 9成坐滿 唔洗等位望住張點心紙 好似同印象一樣 款式冇乜點變總共叫左5款點心:1. 土魷肉餅飯係5個點心中最好食嘅一個 魷魚唔硬 肉餅索哂啲豉油 好香 而且一個飯分量唔算少2. 雜菜春卷尚可 略嫌上枱時唔係新鮮炸起 所以遜色不少3. 叉燒餐包每次來都係必食 味道保持到水準 如果加熱後上枱會更好 來到好似出爐左一段時間甘4. 鮮竹卷 & 5.蒸排骨因為蒸點 所以最後來 熱辣辣鮮竹卷 因為夠熱 所以加分 蒸排骨 略嫌偏肥 但味道🆗埋單 $116 唔算貴 坐得逼啲 不過環境企理 只係地下有啲污糟如果款式方面 可以增加多幾款 回頭機會更高 👍🏽
好耐冇去奧海城 亦都好耐冇食添好運

埋單 $116 唔算貴
坐得逼啲 不過環境企理 只係地下有啲污糟
如果款式方面 可以增加多幾款 回頭機會更高 👍🏽
2018-08-22 340 views
一向知道呢間添好運服務差,但差到大陸不如!服務員仲操普通話,以為去咗大陸!問佢做乜講普通話,佢仲用唔咸唔淡廣東話串我!呢度大部分都係大陸客架啦!食到一肚氣!以後不會再幫襯!

食到一肚氣!以後不會再幫襯!
2018-08-08 504 views
Happy Friday 同朋友聚一聚,難得朋友們今次想飲下茶食下點心,咁就揀左添好運。以往來食既時候都要等10-15分鐘,難得今次唔洗等位,到左即刻可以入。今次我地有幾個人,終於可以叫多幾款點心又唔洗驚食唔哂,呢到有我最鍾意食的「酥皮焗叉燒包」,一碟有3個,叉燒包外層脆,內層軟,配上熱辣辣的叉燒,好味道,保持到水準!蜜味叉燒腸粉同菜就一般,紅油抄手就偏辣。不過,食食下朋友突然發覺頭上有幾滴水,望真D原來係上面既冷氣機滴水,咁就快快食完轉場食糖水。

2018-06-29
2018-07-27 578 views
閨蜜好友剛剛生左個BB女,自己便去多左呢邊探BB,今日竟然發現原來樓下有「添好運」,仲竟然唔使排隊,就梗係要食下我最喜歡的雪山叉燒包啦!食物選擇大致相同,而我又唔係太肚餓,於是就淨係叫左雪山叉燒包。都要等十分鐘左右,同平時食開嘅分店比較,唔知係咪心理作用,好似淡口左少少,又無咁熱,而表面的鬆化程度又差少少,不過勝在環境坐得舒服的,無其他分店咁迫夾,服務員都悠閒好多,見佢地可以講笑打牙骹,下次都可以再來呢度Hea下!

2018-07-14 639 views
見佢話晒拎過米芝蓮 又咁岩經過呢頭就試下食 睇下佢有幾新鮮 未開鋪就見到有條人龍排隊等入 入到去d阿姐好似軍訓咁叫你坐邊 冇得say no 淨係掛住做風紀 見到操普通話就同聲同氣 見你本地人就闊佬懶理 望住你舉手咁耐都可以掟個靚彎去第二度 張枱已經細但又冇人黎收碟 服務態度欠奉D阿姐再培訓都搞唔掂又冇冷氣 烏繩係你周圍飛飛下點心又難食尤其是個盅飯 未食過咁難食既飯 0蒸飯香 (呢d對於佢黎講都太高階)係平時普通一碗白飯都好味過佢 又濕又冇味 d餸又林bad bad 叮叮7仔都好食過佢 完全唔知佢點拎米芝蓮
D阿姐再培訓都搞唔掂
又冇冷氣 烏繩係你周圍飛飛下
點心又難食
米芝蓮推介既一星食店,一定要試下係咪真係咁好食!!!今次揀左大角咀呢間分店,貪佢無其餘分店咁多人,咁逼酥皮焗叉燒包 $20叉燒包好難想像用酥皮包住,咬落去,酥皮似菠蘿包味道鬆脆既,裡面既叉燒餡多又香,好食黃沙豬潤腸 $23黃沙豬潤夠香,而且一啲都唔韌身,用滑溜既腸粉皮包住,一齊係個口度融化而且好少地方有黃沙豬潤腸食,一定要試最愛呢個呀 鮮蝦燒賣皇 $30燒賣好香蝦味,而且彈牙食落冇肥豬肉破壞口感,不錯雜菜鮮蝦春卷 $25菜好多,鮮蝦冇乜雖然整體炸得好脆好香,但略嫌普通沙律海皇卷 $25幾乎整條都係沙律,充斥住沙律味,冇見到海鮮既蹤影抵讚既係個炸粉脆身,冇淋到,但整體十分普通所以唔推介!唔推介!唔推介!真心覺得添好運係性價比高既米芝蓮餐廳,未試既真係快啲去食啦!都希望佢一直可以keep到個水準,等大家一路都咁有口福啦好味指數(5粒最高):
米芝蓮推介既一星食店,一定要試下係咪真係咁好食!!!

今次揀左大角咀呢間分店,貪佢無其餘分店咁多人,咁逼

酥皮焗叉燒包 $20
叉燒包好難想像用酥皮包住,咬落去,酥皮似菠蘿包味道
鬆脆既,裡面既叉燒餡多又香,好食
黃沙豬潤腸

黃沙豬潤腸 $23
而且好少地方有黃沙豬潤腸食,一定要試
最愛呢個呀

鮮蝦燒賣皇

鮮蝦燒賣皇 $30
燒賣好香蝦味,而且彈牙
食落冇肥豬肉破壞口感,不錯

雜菜鮮蝦春卷

雜菜鮮蝦春卷 $25
菜好多,鮮蝦冇乜

雖然整體炸得好脆好香,但略嫌普通
沙律海皇卷

沙律海皇卷 $25
幾乎整條都係沙律,充斥住沙律味,冇見到海鮮既蹤影
抵讚既係個炸粉脆身,冇淋到,但整體十分普通
所以唔推介!唔推介!唔推介!

都希望佢一直可以keep到個水準,等大家一路都咁有口福啦

好味指數(5粒最高):
2018-04-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
黃沙豬潤腸
2018-06-27 559 views
話說今日工作被飛機了,車又miss左架,都灰灰地架啦。。。。。。不過好友知道左,帶我黎食話添加好運咁講😂 其實食野,有朋友陪同有心都好緊要架咁黎到奥海城2期呢個分店,白色主色裝修好雅緻好外國風,落單紙亦都有中西兩份,感覺比主舖多左份創新同心思。店内的而且確有3-4成外國客人朋友竟然第一次食,咁我就當然推薦招牌點心 - 酥皮焗叉燒包!頂級,直情係世界級水準!好鬆軟香脆皮又簿,仲有勁多餡勁好食! 食到我停5到口,黎多幾客我都食得曬丫! 不過,要試下其他野既,呢個腸粉晶瑩剔透好多肉配有菜,口感一流! 仲有個桂花糕,今次係等一次試,好清香又爽口,5覺好甜,仲有粒粒桂花 真係一次過滿足曬視覺,嗅覺同味覺三種享受!正,最後當然要多謝朋友啦! 你地都快d去食啦!
話說今日工作被飛機了,車又miss左架,都灰灰地架啦

店内的而且確有3-4成外國客人

酥皮焗叉燒包
食到我停5到口,黎多幾客我都食得曬丫!

真係一次過滿足曬視覺,嗅覺同味覺三種享受!

正,最後當然要多謝朋友啦!

你地都快d去食啦!
  • 叉燒腸粉