2018-07-10 135 瀏覽
同細妺行完Ikea,佢嘈住話要食HeSheEat,咁唯有順下佢意啦,反正我一向都鍾意食佢哋嘅甜品。咁熱嘅天氣一定要飲番杯沙冰解下熱,我地即刻選擇叫左依杯芒果熱情果沙冰。芒果味較為重,但依然隱隱約約可以飲到熱情果味,而且唔算太甜。蟹肉蕃茄牛油果沙律色彩繽紛層層分明,由軟滑嘅牛油果蓉配上鮮甜蟹肉同番茄沙律加上黑魚子醬。食落口感豐富,旁邊仲附上脆多士可以配埋一齊食。炸磨菇釀雞肉外層被麵包糠重重包圍被炸得香脆,內裏包住原隻蘑菇包鑲雞肉蓉,咬落外脆內juicy,雙重口感。班戟先得得薄,帶有微微蛋香,內裏嘅檸檬忌廉酸酸地幾開胃,令到班戟卷整體味道更加清新完全唔會有膩嘅感覺。面頭仲有有好多焦糖脆脆同焦糖醬。每次食完墨魚汁製品嘅食物都會令人個嘴烏卒卒,今次亦唔例外,食完個意大利飯之後成個咀都黑孖孖,意大利飯食落微辣惹味仲夠creamy。八爪魚亦煮得啱啱好夠彈牙。已經唔係第一次食依個黑春雞黑松露意大利飯,今次雞肉明顯地比平時食開嘅’鞋‘不過意大利飯嘅黑松露香氣依舊十足,一上枱就聞到。

芒果熱情果沙冰

蟹肉蕃茄牛油果沙律