2024-01-30 557 瀏覽
星期六同喜愛食甜品的好友來到灣仔六國酒店Le Menu 嘆佢新推出的「果漾花語下午茶自助餐」。呢個自助餐以水果和花卉為主題,擺盤精緻成個花盤咁靚,靚到唔想破壞佢,新鮮水果款式多唔怕食來食去得西瓜。等我都報告一下呢到大約有d 咩食啦!⬇️⬇️⬇️💟 凍盤類 ~ 凍肉及芝士拼盤、壽司卷、煙三文魚、雜錦鮮果串、西瓜青瓜藍莓小頭盤、鮮蝦雜果沙律杯、雜菜條乳酪杯、開面三文治、鮮果巴馬火腿、車厘茄水牛芝士串、雜錦鮮花水果拼盤。💟 熱盤類 ~ 蟹肉撻、炸蝦丸、雜菜春卷、煙肉腸仔卷、野菌酥皮盒。💟 甜品類 ~ 雜果忌廉蛋糕、士多啤梨西瓜蛋糕、士多啤梨拿破崙、綠茶歌劇院蛋糕、血橙凍餅、蜜糖小班戟、楊枝甘露、綠茶布甸、椰汁西米糕、彩虹啫喱杯、雜錦鮮果籃、Häagen-Dazs雪糕、冰糖雲耳燉雪梨。💟 廚師即席烹調 ~ 士多啤梨班戟、經典傳統格仔餅。💟 飲品 (任飲) ~ 水果花茶、咖啡或茶。係呢到可以享受由新鮮水果和花卉製作的精緻鹹甜美點。下午茶自助餐係逢週六、週日及公眾假期下午1時至5時供應,任食任飲4小時,有充裕嘅時間品嘗。

等我都報告一下呢到大約有d 咩食啦!⬇️⬇️⬇️

💟 廚師即席烹調 ~ 士多啤梨班戟、經典傳統格仔餅。

💟 飲品 (任飲) ~ 水果花茶、咖啡或茶。