2011-02-16 268 瀏覽
我和朋友二人到"佐敦SHABU SHABU 清湯牛肉",因為座位唔太多, 所以幾日前已訂位,叫咗一個二人SET, 分別有:1/煙鴨胸沙律 2/三文魚+鮮蝦+帶子 刺身3/野菌什菜拼海鮮 4/頂級安格斯肉眼5/日本黑毛豚肉 6/跟一個白飯同烏冬7/SUKIYAKI 湯底 8/甜品煙鴨胸沙律, 啲生洋蔥太勁, 所有冇晒鴨胸味道, No good!三文魚+鮮蝦+帶子 刺身, 整體嚟講, 一般新鮮, OK!頂級安格斯肉眼, 份量得六片, 但係一入口感覺到SIZE+厚度 等如其他餐廳二倍大, 好抵食, 幾好!日本黑毛豚肉,賣相唔似日本豚, 食落唔算嚡, 一般啦!野菌什菜拼海鮮, 菜都係普通料, 至於海鮮有青口+蝦, 青口一般, 而蝦就肉梅唔新鮮!SUKIYAKI 湯底, 應該帶甜, 可惜偏咸, 唔得!跟咗一個白飯 同 一個烏冬, 白飯係普通珍珠米 , 統一牌烏冬, 但係都幾彈口, OK!最後係甜品係士多啤利雪糕, 冇特別, 但都算香滑!*比大家TIPS 係, 呢度如果以SHABU SHABU餐廳嚟講算抵食可一試, 最好平日WEEKDAY去, 人會小啲, 裝修偏舊
我和朋友二人到"佐敦SHABU SHABU 清湯牛肉",
因為座位唔太多, 所以幾日前已訂位,
叫咗一個二人SET, 分別有:
1/煙鴨胸沙律 2/三文魚+鮮蝦+帶子 刺身
3/野菌什菜拼海鮮 4/頂級安格斯肉眼
5/日本黑毛豚肉 6/跟一個白飯同烏冬
7/SUKIYAKI 湯底 8/甜品

三文魚+鮮蝦+帶子 刺身, 整體嚟講, 一般新鮮, OK!

日本黑毛豚肉,賣相唔似日本豚, 食落唔算嚡, 一般啦!

SUKIYAKI 湯底, 應該帶甜, 可惜偏咸, 唔得!

最後係甜品係士多啤利雪糕, 冇特別, 但都算香滑!

最好平日WEEKDAY去, 人會小啲, 裝修偏舊, 有八十年代FEEL 呀!
煙鴨胸沙律
三文魚+鮮蝦+帶子 刺身