2019-03-15 7022 瀏覽
Shine係幾常同朋友係尖沙咀聚腳食飯點,食物每次都可以食到好好味唔悶既菜。今日星期三都8成坐哂,好彩仲有張枱啫。芝士西西里蕃茄煙肉焗薯皮$78Baked cheese & bacon stuffed potato in tomato sauce薯皮好脆,蕃茄醬多而不過酸。係滿口蕃茄醬,芝士帶拉絲。煙肉唔好以為少,每口都有!依個有少少驚喜,佢咁足料!蕃茄大蝦闊條麵 $198Prawns & tomato tagliatelle兩隻大蝦係去左殼,好細心比我地一咬就啖啖蝦肉。蕃茄醬滿滿,香料重。之外,仲有6隻以上既中蝦係麵當中!闊條麵硬度適中,最緊要夠熱又夠量又有硬度。香煎太平洋鱸魚配普羅旺斯燉菜 $268Pan fried sea bass steak with ratatouille擇依個想食魚之外,之前食過依度燉茄子覺得唔錯。蕃薯蓉做底唔太甜幾好,茄子蕃茄蔬菜好多汁,少少酸味開胃仲唔會太軟。魚皮香酥脆。煎既魚油香口,就算鱸魚肉唔算好嫩,但都濕潤唔會乾巴巴。心太軟 $80Chocolate lava cake with ice cream雲尼拿雪糕配流心朱古力濃度適中,唔會太甜!第一次

今日星期三都8成坐哂,好彩仲有張枱啫。

芝士西西里蕃茄煙肉焗薯皮$78

蕃茄大蝦闊條麵 $198
Prawns & tomato tagliatelle

香煎太平洋鱸魚配普羅旺斯燉菜 $268

心太軟 $80

雲尼拿雪糕配流心朱古力濃度適中,唔會太甜!第一次係度食甜品,都唔錯。有機會可以食下其他,見到有人食火焰雪山好霞氣。

Sparking water $58
佢有室溫同冰選擇。有青檸配上,有青檸梳打水咁。

menu仲有野想食嫁,好多款。
  • 芝士西西里蕃茄煙肉焗薯皮