2020-06-19 106 瀏覽
大家終於等到Happy Friday啦🤩🤩🤩又係時候今晚去邊到嘆下慰勞下自己。我發覺我真係好鐘意去mk😂今日又一個mk post🙈Mini Friday就係上次小金食個間’日本野’嘅隔離,無錯餐廳入口係同一個,唔洗以為自己去錯😂胡椒雞翼$58/4隻🐣呢個menu叫得時代抗翼,唔係唔支持下掛,佢真身係胡椒蜜糖口味,胡椒望落去落得唔少,但唔夠香,蜜糖唔似平時bbq個款蜜糖🤔比我最熟悉個款甜同流質。如果蜜糖落少啲,胡椒落多啲可能會好少少,而家呢個太甜,同埋入面唔係好夠熟皇牌威靈頓牛柳$298🥐稱得上皇牌,無理由唔挑機姐,唔知食落有無我家鄉威靈頓嘅感覺呢🤤(英國菜來架,威靈頓牛柳唔係源於威靈頓架😂)望落酥皮焗得都幾靚仔,切開牛柳望落係3成熟倒,酥皮同牛柳中間夾雜住一層蘑菇醬。酥皮都幾厚身,厚得來食落唔dry嘅,只係感覺上唔夠’酥’。中間個層蘑菇醬除左令整體食落無咁dry之外,味道較淡。牛柳食落都夠稔,牛味算重,但可以多翻少少seasoning🙈DIY PASTA🍝$158(包沙律,是日餐湯,咖啡或茶)今日小金之選係蒜片欖油+意大利粉+煙鴨胸+追加煙三文魚(+$20)蒜片同欖油都落左幾多,但味道

胡椒雞翼$58/4隻🐣

皇牌威靈頓牛柳$298🥐

DIY PASTA🍝$158(包沙律,是日餐湯,咖啡或茶)
蒜片同欖油都落左幾多,但味道較淡,蒜片唔夠香。意粉質感ok,而且份量都幾多。煙鴨胸切厚啲應該口感上會好啲,個煙三文魚就...我期望太高😭我以為會原塊上,點知來到係碎曬😰同埋望落似熟嘅三文魚多過煙三文魚咯😅