2021-06-29 1284 瀏覽
第一次食呢間多元化多國菜餐廳係觀塘工廈區,今次來到位於九樓的旺角分店同樣是充滿情調的環境,玻璃窗街景加上星空的排燈,燈光充足方便打卡,Sofa座位坐得舒服,是適合傾計Chill下嘅好地方。每檯點菜tnw均有墨西哥脆片小食一籃,可以慢慢食住慢慢揀,Dinner Set 及DIY Pasta由$168-$258每份包括有沙律及是日餐湯及餐飲。田園沙律以粟米粒拌上沙律醋,意大利雜菜湯足料正常。=̶香草牛油焗田螺酥盒=̶ $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鬆化酥皮盒內放入香蒜及薯蓉,薯蓉淡淡蒜香藏在原粒田螺下面,田螺烤焗上檯牛油飄香,其實一小口一小口咬落去比一啖過更好味。=̶自選意粉意粉DIY pasta=̶ $188推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全憑你話事由醬料,意粉款,到配料,驚喜+$1 多一個是日甜品最後作結尾,蒜片欖油扁意粉+菠菜+煙三文魚,加了辣味提升了惹味感,愈食會變得愈辣,若果唔食辣建議order時問清楚店員味道。=̶千島海鮮薄餅=̶ $168估唔到咁薄脆多料的驚喜Pizza,餅底香脆有如餅乾每片pizza平均一隻大蝦,薄餅心充滿海鮮感的墨魚仔、蜆肉及紅黄椒,三至四人份量share食都好滿足。=̶黃到金雞翼=̶ $58推

第一次食呢間多元化多國菜餐廳係觀塘工廈區,
今次來到位於九樓的旺角分店同樣是充滿情調的環境,

玻璃窗街景加上星空的排燈,燈光充足方便打卡,
Sofa座位坐得舒服,是適合傾計Chill下嘅好地方。

每檯點菜tnw均有墨西哥脆片小食一籃,
可以慢慢食住慢慢揀,
每份包括有沙律及是日餐湯及餐飲。

田園沙律以粟米粒拌上沙律醋,
意大利雜菜湯足料正常。

=̶香草牛油焗田螺酥盒=̶ $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鬆化酥皮盒內放入香蒜及薯蓉,
薯蓉淡淡蒜香藏在原粒田螺下面,
田螺烤焗上檯牛油飄香,
其實一小口一小口咬落去比一啖過更好味。

=̶自選意粉意粉DIY pasta=̶ $188
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
全憑你話事由醬料,意粉款,到配料,
驚喜+$1 多一個是日甜品最後作結尾,
蒜片欖油扁意粉+菠菜+煙三文魚,
加了辣味提升了惹味感,
愈食會變得愈辣,若果唔食辣建議order時問清楚店員味道。

=̶千島海鮮薄餅=̶ $168
估唔到咁薄脆多料的驚喜Pizza,
餅底香脆有如餅乾
每片pizza平均一隻大蝦,
薄餅心充滿海鮮感的墨魚仔、蜆肉及紅黄椒,
三至四人份量share食都好滿足。

=̶黃到金雞翼=̶ $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雞翼控必點的話題性四款雞翼味,
時代抗翼有鹹蛋黃醬、柚子、辛辣及胡椒味。
即叫即炸非常入味大隻熱辣辣雞翼。

整體用餐服務及味道都好滿意,
平日7點幾只剩一張吉檯,人氣充足的見證,
是拍拖,朋友家人聚餐非常合適的一間樓上西餐廳。

👅美味: 8/10 😮驚喜: 8/10
✨環境: 8/10 💆‍♂️服務: 8/10
💡性價: 8/10 🐽飽肚: 10/10
💫回頭: 8/10 👍推薦: 9/10
2021-06-23 929 瀏覽
係呢頭買完波鞋苦惱緊食咩之際,友人提議上去呢度開餐,難得有人有提議,當然答應啦!  未點菜前先食咗個歡迎小食........炸薄脆,點千島汁食,得咗!早午餐時食唔多夠蔬菜,晚餐時補返,叫客凱撒沙律 ($68)清脆爽口嘅羅馬生菜,配上香脆煙肉碎及多士粒,面頭再灑上芝士碎,凱撒沙律醬汁另上,落多少隨我喜歡,材料簡單但味道如一!突然好想食薯條,問過脆燒德國咸豬手會唔會配薯條?!  答案係...........無嘅!  所以就叫左呢客炸薯條配黑松露醬 ($58)成個鐵筒裝住,脆得黎唔油膩,除黑松露醬外,仲有茄汁!  唔.................我都係投黑松露醬一票!今晚放棄意粉,改食薄餅,皆因有我歡喜嘅千島海鮮薄餅 ($168),成個大圓形切成八件每件都有魷魚,大蝦,蝦仔及八爪魚仔等海鮮,加埋甜椒絲及千島醬,餅底係薄脆,食起黎無咁heavy,咁又可以食多兩件,若然加多D芝士就仲好,其待嘅拉絲場面欠缺!火焰鷄同德國豬手就多機會食過,呢客火焰脆燒德國咸豬手 ($238),就係兩者加埋就第一次食,視覺效果夠晒睇頭火焰幾秒後就熄滅,侍應隨即幫你拎入廚房起肉切件,慳番自己手功.....哈...哈

早午餐時食唔多夠蔬菜,晚餐時補返,叫客凱撒沙律 ($68)

火焰幾秒後就熄滅,侍應隨即幫你拎入廚房起肉切件,慳番自己手功.....哈...哈....!

隨豬手送上蜜糖芥末醬及酸椰菜,甜辣醬味道伴隨皮脆豬手一齊食都幾夾,仲可以中和一下皮下嘅骨膠原層!  肉方面夠晒味道,入口唔算太乾身,而且份量都幾足,可供2-3人分享!

呢度除左散叫之外,仲提供晚市套餐,主要係肉食類,下次可以試下!
2021-06-22 666 瀏覽
年頭被朋友帶過到觀塘的「Mini Friday」用午膳,事隔半年,今次便和家人到訪餐廳的旺角分店。「Mini Friday」旺角店在銀城廣場9樓全層。餐廳的昏暗燈光都是一貫西餐廳的作風。座位頗為寬敞,營造舒適之感。每份dinner set都會附有沙律和是日餐湯。田園沙律以粟米粒、車厘茄、生菜等為主,拌上芝麻醬;其中加入了果味爆爆珠,爆開一刻為味蕾帶來一點衝擊。而當天供應的是意大利雜菜湯,味道不過不失。切開有4-5件,豬肋骨烤得香口,塗上甜酸味道的醬汁,啖啖肉入味之餘亦甚為juicy。配上了一球黑松露薯蓉和少量蔬菜,薯蓉綿密口感加上黑松露獨有的香氣,為整道菜生色不少。7成熟的烤羊架,肉質嫩度剛剛好,入口未見有羶味。肉汁隨咀嚼嗌出,令人食得滋味。薄荷燒汁雖未有明顯的薄荷清香,但鹹香燒汁為羊架畫龍點睛,增添惹味感。甜品是香蕉朱古力蛋糕,面上灑了彩針。味道正常,但未有什麼特別。Dinner set還會有餐茶,凍飲也不用加錢。

「Mini Friday」旺角店在銀城廣場9樓全層。

每份dinner set都會附有沙律和是日餐湯。

而當天供應的是意大利雜菜湯,味道不過不失

7成熟的烤羊架,肉質嫩度剛剛好
,入口未見有羶味。肉汁隨咀嚼嗌出,令人食得滋味

甜品是香蕉朱古力蛋糕
,面上灑了彩針。味道正常,但未有什麼特別。

Dinner set還會有餐茶,凍飲也不用加錢。
2021-06-21
香烤澳洲羊架 配 薄荷燒汁
同朋友都好鍾意mini friday食西餐,前排約了去旺角分店食,果然未到friday已好味到有friday的感覺!😋😋餐廳內燈光好似星空咁,而且坐得好舒服,真係可以同朋友好好relax下,傾下計。最有特色的莫過於火焰脆燒德國咸豬手,店員會在你面前點火,火焰豬手非常香,打卡一流至於味道亦好好😋火焰後店員攞返廚房切好後就上碟,的確好好service😍。燒了的外皮好香脆,而且肉質嫩滑,肥瘦均勻,配芥末醬一起吃,嫩香得來不會太膩!另一樣同樣出色的是自由配搭意粉~選了我最喜歡的材料,配搭成溫泉蛋芝士忌廉波菜天使麵(加龍蝦)。個溫泉蛋芝士忌廉好creamy,配菠菜+流心蛋,真係超級match😋就咁連醬食意粉都好滿足了。龍蝦肉質亦好好,而且個鉗夾碎了,一拆開就食到啖啖肉點pasta後還可以用$1食到是日甜品,對於愛吃甜品的我,真的非常吸引。當日甜品是芝士蛋糕,芝士味濃香,絕不馬虎。而這裡的前菜亦好用心,湯非常濃香且好多菜,沙律就係新鮮蔬菜混了juicy的橙粒粒。絕對是值得一去再去的餐廳😋😋😋

絕對是值得一去再去的餐廳😋😋😋

溫泉蛋芝士忌廉波菜天使麵(加龍蝦)
今天晚上在旺角逛逛銀城廣場旁邊的電器舖,差不多到晚飯時段,變考慮銀城廣場內的mini friday晚餐!坐電梯上到九樓就直接到達餐廳,店員安排我們入座,由於今天晚上不是周末,所以大大的餐廳未見有爆場,因為我印像中幾年前在觀塘的mini Friday充斥著爆場的場面!不過這樣很好,不用被安排細台!其實未開始點菜吃飯前,臺上已有脆脆給我們作為一個頭盤,這個脆脆十分邪惡吃不停口!其實價錢一點也不貴 dinner set 最平 $168 有齊沙律主菜餐湯餐飲,在餐廳來說價位相對公道!看來看去 $168 無論價錢及食物相對吸引,所以我們點了這個 dinner set除了dinner set以外,DIY pasta 也是一個很好的選擇,自選自己喜愛的醬料,意粉,及配料,砌出來好不好吃就靠你的本事!所以我們便砌出一個意粉set! 蒜片欖油 + 扁意粉 + 煙鴨胸 面試我今晚的意粉 DIY 套餐。而單點菜單嚟香草牛油焗田螺酥盒無論價錢圖片都十分吸引,所以我們也點上作為小吃!香草牛油焗田螺酥合,味道香濃有十分重的牛油味,加上熱辣辣的大鐵盤送上,保持溫度,很不錯的安排,但要小心不要被燙到手!基本餐廳羅宋湯

基本餐廳羅宋湯不過不失,而且有扒房的感覺!沙律大大分,而且新鮮配上胡麻醬,清新開胃!

晚餐168元黑松露忌廉花膠會美國雞扒送上!超級多的黑松露忌廉醬汁,我喜愛!而除了雞扒和花膠,配料有,露筍,粟米芯,蘿蔔 都很清甜!不知道是否因為雞扒份量多又大所以叫做美國雞扒?清爽清甜雞扒配上黑松露忌廉汁別有一番風味!

自選DIY pasta,蒜片欖油 + 扁意粉 + 煙鴨胸,很明顯沒有配搭錯誤,蒜片欖油不像白汁creamy所以沒有很油膩的感覺,扁意粉也煮得恰到好處,再配上少少鹹味的煙鴨胸味道充份表現出來!

除了餐飲外我也點上一杯小熊手作為週四一個mini Friday 的感覺作為 Ending
2021-04-15
Mini Friday 不是第一次來食,之前和同事前來飯聚,吃過一次都覺得值得再來。這次相約朋友飯聚,二話不說,便想起Mini Friday,確實再來飯聚,食物味道和質素,都不會讓人失望。******************************Mini Friday 在旺角和觀塘都有分店,這夜去了旺角分店,就在銀城廣場,從電梯而出就看見了入口。餐廳座位都幾充足,燈光柔和,也坐得舒適,和朋友來吃飯相聚是不錯的選擇。先看餐牌,有散點美食。晚巿除了散點,還有set dinnet 或diy 之選。Diy 之選,是可以自己選指定食材和醬汁,配意粉或飯,然後再加錢,另加食材,都是一個抵食之選。無論set dinnet 還是Diy Pasta,都是包餐湯,沙律,飲品,只需加HKD1,還有是日甜品,非常吸引。下單不久,便送上是日餐湯和田圍沙律。田圍沙律都幾特別,除了蕃茄仔,粟米粒加入沙律菜之中,還有漿爆珍珠,沙律菜都很新鮮爽脆,漿爆珍珠甜甜地幾得意。是日餐湯是雜菜湯,雜菜簡簡簡單單,帶點蕃茄酸味,夠開胃。坐下每枱都送上一籃薄脆,炸得夠脆口,又帶點咸香味,送湯飲一樣好食。Diy Pasta HKD1

Diy Pasta HKD168,自選了墨魚汁意粉,選上了鮮蕃茄汁,配煙鴨胸,加錢HKD20/款,加了蝦肉和雜海鮮。送上枱大大碟Diy Pasta,香味撲鼻,非常吸引。整個意粉滿有蒜蓉蕃茄香之外,選上墨魚汁意大利粉,已經有鮮甜味,還有海鮮鮮味道在其中,十分滿足。無論鴨胸,雜海鮮或蝦,份量都不少,非常抵食。

Set Dinner 香煎三文魚柳配刁草忌廉汁,配上蔬菜薯蓉 HKD208,先試三文魚,煎得剛好,皮脆肉滑,三文魚油香味滿滿,三文魚獨有魚鮮味香濃,再配上香草忌廉汁,簡單加了點黑椒粒,味道變得更豐厚。薯蓉,加入牛油和調味,非常香牛油味,而且口感都幾滑溜,細細個薯蓉,都滿有飽肚感。配蔬,無論甘筍,露筍或粟米仔,都一樣清甜美味,確實吃得很滿足。

最後,當然唔少得,加HKD1,要上甜品一客,每位食客都只可以加一客。這夜甜品是意大利芝士蛋糕,細細件都裝飾得很美觀。再吃一口,滿有咖啡酒香濃味道,確實美味,吃上一件覺得有點不夠,想再多吃幾件。

餐飲可選一般餐茶熱飲或凍飲,凍飲更不用加錢,都很抵飲。朋友話杯凍咖啡,雖然是餐茶,但咖啡味也非常香濃,幾滿意。
凍檸檬茶,沒想到茶味幾清香。,糖水自己加,所以甜度由自己配搭,可以滿足自己想要味道。

• DiyPasta
  • 香煎三文魚柳配刁草忌廉汁
一入座 見到每枱都放左一碟脆脆 ~可以食住黎睇風景~ 諗叫咩 ~未講食物, 先想講服務望落做左好耐既員工 好熟手地幫忙落單, 收碟但係態度就一般 .. 有待改善Dinner Set有9款選擇, price range係 $188-$398奉送田園沙律, 是日餐湯 同 咖啡/茶我地揀左 第二貴既:: 碳燒美國頂級牛肉眼扒 配黑松露燒汁 $308牛扒超快上枱 … 賣相唔算特別吸引, 好彩味道都不錯醬汁幾香 帶有少少松露味 ~ 牛肉算軟腍 ~拌碟有松露薯蓉, 呢個有點滯沙律同餐湯都不過不失 ~餐飲 我地加左$40要特飲 :: 椰香菠蘿沙冰呢杯都不錯, 無過甜, 中間係沙冰 好消暑 ~Dinner Set +$1 跟是日甜品 ( $1無可能唔加 XDDDD)甜品不過不失 ~ $1唔會要求D咩 !! >v<但總算有紅莓味 又唔太甜, 所以收貨 ~咸蛋黃醬雞翼 $58呢個十級推介呢 !!! 即叫即炸 超熱辣辣又好惹味 !! 每隻雞翼都肥美多肉 ~咸蛋黃醬本身味重, 所以店家無落太多, 令到成件事唔會太膩值得一讚 ~~見到另外有柚子蜂蜜味 // 辛辣味 // 胡椒蜜糖味, 好有興趣試

一入座 見到每枱都放左一碟脆脆 ~
可以食住黎睇風景~ 諗叫咩 ~

未講食物, 先想講服務
望落做左好耐既員工 好熟手地幫忙落單, 收碟
但係態度就一般 .. 有待改善

奉送田園沙律, 是日餐湯 同 咖啡/茶

牛扒超快上枱 … 賣相唔算特別吸引, 好彩味道都不錯
醬汁幾香 帶有少少松露味 ~ 牛肉算軟腍 ~
拌碟有松露薯蓉, 呢個有點滯

沙律同餐湯都不過不失 ~

餐飲 我地加左$40要特飲 :: 椰香菠蘿沙冰
呢杯都不錯, 無過甜, 中間係沙冰 好消暑 ~

甜品不過不失 ~ $1唔會要求D咩 !! >v<
但總算有紅莓味 又唔太甜, 所以收貨 ~

咸蛋黃醬雞翼 $58
咸蛋黃醬本身味重, 所以店家無落太多, 令到成件事唔會太膩
值得一讚 ~~
見到另外有柚子蜂蜜味 // 辛辣味 // 胡椒蜜糖味, 好有興趣試埋呢 !!

香草牛油焗田螺酥盒 $88
欣賞佢用鐵板上, keep到溫度 : )
酥盒幾鬆化, 田螺略嫌淡味, 如果有D調味會再吸引D呢

整體黎講 呢度既食物款式多, 好多款都岩食又吸引
見到佢pizza同小食都有好多款
最特別係有DIY PASTA, 可以自選醬汁, pasta同配料, 一定岩自己口味 ~
2021-07-22
2021-07-16 0 瀏覽
今次就黎左旺角嘅Mini Friday食西餐, 入到去已經覺得好靚好有氣氛!胡椒雞翼胡椒香味撲鼻脆口得黎又唔會過膿雞翼嫩滑 調味又剛剛好香草牛油焗田螺酥盒通常都係就咁食田螺焗薯蓉冇試過加埋酥皮一齊食!牛油香味好濃田螺肉厚又新鮮再加上外面嘅酥皮恰到好處好值得再Encore👍🏻👍🏻主食嗌咗西班牙海鮮飯啲汁味道啱啱好飯粒分明煙韌海鮮都夠新鮮飲品嗌左朱古力同蜜糖檸檬玉桂茶兩者都係甜而不膩 中和返成餐啱啱好🤤

胡椒雞翼
胡椒香味撲鼻
脆口得黎又唔會過膿
雞翼嫩滑 調味又剛剛好

香草牛油焗田螺酥盒
通常都係就咁食田螺焗薯蓉
冇試過加埋酥皮一齊食!
牛油香味好濃

海鮮都夠新鮮

飲品嗌左朱古力同蜜糖檸檬玉桂茶
兩者都係甜而不膩 中和返成餐啱啱好🤤
2021-07-16 0 瀏覽
返工永遠都覺得超累😵😵😵放工即刻變精神,因為我可以同好友歡聚暢快地舒發心中的屈悶🤨, 今晚同好友來到 Mini Friday ♥ 實行一路吹一路食。究竟我地可以傾幾耐先累呢?🤪呢到環境燈光幾有feel ,我地座係窗邊位置,望出去就係彌敦道,食物方便我地叫左以下幾款:🥣 餐湯 ~ 菜湯🥗田園沙律 ~ 沙律菜上加左芝麻醬DIY PASTA ~ 蒜片欖油+扁意粉+ 煙鴨胸 另加煙三文魚 , 我好喜歡呢到的diy, 因為可以自己點配搭都得, 今次呢個配法超喜歡,因為蒜片欖油帶點辣夠開胃。🍕千島海鮮薄餅 ~ 超薄脆每件都會有隻大蝦仲要幾爽口,啖啖千島醬和芝士大愛。🍟炸魚薯條 ~ 即炸魚柳好香脆,點醬唔錯,粗薯條🥰🥰🥰絕對滿足口感,邊吹水邊食就最夾。

🥣 餐湯 ~ 菜湯
🥗田園沙律 ~ 沙律菜上加左芝麻醬

2021-07-12 0 瀏覽
今日同男朋友黎食 我上次同朋友食覺得唔錯所以再食 今次頭盤叫左黃到金雞翼 唔錯 熱辣辣多汁 好有味pasta叫左diy 嘅温泉蛋芝士忌廉汁雞柳扁意粉咁意粉都唔錯 多料又爽口 好味😋 之後主菜威靈頓牛扒 上次食都唔差今次竟然well done over cook比圖你地睇下 好似食緊瘦肉咁今次真係失望
今日同男朋友黎食 我上次同朋友食覺得唔錯所以再食

今次真係失望

威靈頓牛扒
2021-07-12
2021-07-12 0 瀏覽
食完平民扒房,實在覺得一般,又未飽,暴生胃洞已開,要求搵間正常食肉既店,網上喪搵有咩好食,搵到哩間有肉食既良知扒店,睇openrice d 相野食幾得就殺上去啦,上到去,燈光柔和,播緊jazz,幾舒服,以為過左海係中環扒房吖,快手揭揭menu,佢要左個美式香烤豬肋骨, 我要左冰島羊架寶雲蘇,3成熟,跟餐有忌廉蘑菇菇湯,幼滑忌廉配合濃濃菇菌味美式香烤豬肋骨,肉汁濃厚,好食.冰島羊架寶雲蘇,個樣唔錯,切開係靚靚粉紅色,外面係脆脆咁,肉就嫩既,問店員拎左薄荷啫喱伴食,好味呀.今晚前半伏左,還好後面食到好野,嘿
食完平民扒房,
實在覺得一般,又未飽,
暴生胃洞已開,要求搵間正常食肉既店,
網上喪搵有咩好食,
搵到哩間有肉食既良知扒店,
睇openrice d 相野食幾得就殺上去啦,
上到去,燈光柔和,播緊jazz,幾舒服,
以為過左海係中環扒房吖,
快手揭揭menu,
佢要左個美式香烤豬肋骨,
我要左冰島羊架寶雲蘇,3成熟,
跟餐有忌廉蘑菇菇湯,
幼滑忌廉配合濃濃菇菌味

美式香烤豬肋骨,肉汁濃厚,好食.

冰島羊架寶雲蘇,個樣唔錯,

切開係靚靚粉紅色,外面係脆脆咁,
肉就嫩既,
問店員拎左薄荷啫喱伴食,
好味呀.

今晚前半伏左,還好後面食到好野,嘿

• 黃到金雞翼
  • 香烤美式BBQ豬肋骨
  • 黑松露野菌湯
2021-07-11 0 瀏覽
在旺角做完嘢正正就是中午lunch時段就想起呢間性價比高的Mini Friday 西餐廳😋😋餐廳在鬧市中又方便但又很寧靜舒適我好鍾意進餐時可以望下窗外天空景色而又可以舒舒服服咁嘆番個午餐 👍👍而且餐廳定時會轉menu的咁樣可以嘗試到唔同嘅款式😊😊 我哋叫咗兩個午餐~ 香煎比目魚柳配香草忌廉配薯菜 $78魚皮香脆,魚柳肉嫩滑😋😋我鍾意唔油膩👍👍~ 炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁配意粉 $108肉眼扒好大塊😁有我兩隻手掌咁大😆😆 我叫的係七成熟😋😋肉質軟淋淋配埋我最愛的黑松露燒汁,正👍😋~ 是日餐湯: 羅宋湯×2~ 飲品: 凍咖啡, 凍檸茶Lunch Set 包了餐湯同埋凍飲都唔使加錢👍😁又免加一服務費( 星期六、日及公眾假期除外)我覺得真係幾抵嘅😄😄
在旺角做完嘢

而且餐廳定時會轉menu的
咁樣可以嘗試到唔同嘅款式😊😊

我哋叫咗兩個午餐
~ 香煎比目魚柳配香草忌廉配薯菜 $78
魚皮香脆,魚柳肉嫩滑😋😋
我鍾意唔油膩👍👍

~ 炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁配意粉 $108
肉眼扒好大塊😁
有我兩隻手掌咁大😆😆
我叫的係七成熟😋😋
肉質軟淋淋配埋我最愛的黑松露燒汁,正👍😋

~ 是日餐湯: 羅宋湯×2
~ 飲品: 凍咖啡, 凍檸茶

Lunch Set 包了餐湯
同埋凍飲都唔使加錢👍😁
又免加一服務費
( 星期六、日及公眾假期除外)
我覺得真係幾抵嘅😄😄

2021-07-11 0 瀏覽
話說夜晚又到收工時間同老公去咗旺角附近搵一搵OpenRice就決定去鋸個靚扒.呢間舖頭有啲有趣嘅地方佢入門口左邊係日本嘢右邊係西餐我估係同一間舖但係分開兩邊營運下次可以試埋日本嘢.去到之後因為都肚餓坐低就即刻嗌睇吓食咩因為真係好想食雞扒所以嗌咗個唔符合鋸扒嘅原則譏燒鮑魚雞扒老公就嗌左牛肉因為要share嘅關係所以就我要食七成熟另外佢仲有加一蚊有甜品而餐飲方面可以嗌$28再補錢嘅嘢飲.首先餐前嘅餐湯非常失望佢今日只係得一款羅宋湯但係真係淡到好似飲水咁而沙律方面我覺得係唔錯嘅只係個沙律醬有啲太多too much 有d heavy🥲好彩佢本身仲有啲炸脆脆片喺度反而我覺得仲好食過個沙律.主菜方面個雞嚟咗之後我老公話有啲似茶餐廳嘅雞即係相當普通你話難食又唔係難食但係又唔係太適合呢個價錢上面有兩隻鮑魚味道都幾入味嘅相信係罐頭包.另一個主菜牛肉老公話個味道相對好啲但係佢覺得有啲太熟我覺得份量反而幾大如果一條友食嘅話係絕對夠飽嘅.兩個主菜都有配菜有小紅蘿蔔同埋蘆筍但蘆筍我覺得有啲苦紅蘿蔔就不過不失啦佢仲有個薯蓉嘅物體相信係加咗黑松露嘅味道味道幾濃烈所以我係幾欣賞嘅.最後就到甜品啦因為一蚊就可以換到嘅甜
話說夜晚又到收工時間
同老公去咗旺角附近