2011-11-20 11 瀏覽
一行3人,原打算book baby cafe, 點知平日都full 晒。於是就訂天機棧,仲有位。7:30到,九成滿,好在有訂位。叫了一個2人餐同一個set dinner。2人餐,有餐湯、飲品、甜品,而價錢就因應所選之main course而定。有10多款main course可選,我地揀咗seafood risotto & 黑豚扒 (配意粉);而set dinner 就要咗魚柳配帶子薯蓉。餐湯有什菜湯、salmon cream soup, brocolli cream soup, 仲可以+$15轉龍蝦湯。我要咗salmon cream soup, 另一個fd轉咗龍蝦湯。salmon cream soup味道好淡,不過就好creamy, 好重奶味,我唔鍾意奶,所以覺得麻麻。seafood risotto 不錯,好軟,飯粒尚算煙韌,料也下了不少。黑豚扒大大塊,又厚切,不過就鞋咗少少,始終唔同牛扒可以半生熟,厚身但要全熟係是over cooked嘅。魚柳配帶子薯蓉呢個最普通,普通龍利柳,粒帶子仲細過乾貝,而且只得一隻!甜品要咗creme brulee & 心太軟。兩者都未及水平;creme
於是就訂天機棧,仲有位。
7:30到,九成滿,好在有訂位。

甜品要咗creme brulee & 心太軟。
兩者都未及水平;creme brulee 太實,而且唔夠滑。
心太軟係就係會爆漿,但個蛋糕質地唔得,又係太實。

環境較暗,但都適會傾偈。