連續放幾日假,又係時候出動覓食。山林道有間人氣都幾高嘅餐廳,一入夜就會見到大大個燈牌寫住「全院滿座」,入嚟食番餐好嘅先😋估唔到入到嚟播啲咁柔和同relax嘅音樂,餐廳細細間但坐滿果陣都唔會話太嘈吵,幾適合gathering!先點咗杯🍧菠蘿🍍熱情果沙冰,唔會太甜同埋好解渴。我哋兩個人叫咗一個超級震撼嘅拼盤-聽個名都夠特別-叫做「門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將PRO」,相信都一定可以滿足晒你所有願望😌一上碟就忍唔住拎起隻龍蝦🦞打卡,波士頓龍蝦肉質細嫩、口感鮮美。而最驚喜係豬肋骨,最值得一試,肉質帶嚼勁,肉汁亦保留得非常好,色香味俱佳。安格斯西冷嘅滿滿牛香,雖然薄薄一塊,但份量都唔少。蒜香春雞則用上孜然粉,有bbq feel。拼盤內仲有炸軟蟹,薯條同埋沙律菜⋯絕對係豐盛嘅一餐!🐷🛎️必試指數:8/10🔆

🐷🛎️必試指數:8/10🔆
2023-04-30