2018-09-10 79 瀏覽
繼早前去呢間Cafe試過兩次雪糕之後,因為覺得好好食,所以今日專登去朗豪坊試吓佢嘅tea set,去到覺得個環境幾高級,裝修得好靚好高貴,而且都幾多人幫襯店內擺咗好多蜜瓜甜品嘅裝飾,好吸引人我哋好好彩坐到梳化位,可以慢慢品嚐,而且望到戶外嘅環境,好適合幾個女仔一路傾計一路食tea 甜品控一定會好瘋狂,因為有好多選擇,又有雪糕又有蛋糕🎂,仲有好出名嘅金箔雪糕、蜜瓜雪糕等等如果大家想食鹹野,仲可以揀意粉、通粉、飯等等,總有一樣啱你食下午茶時段我就梗係揀tea set啦,每一款都有甜品加飲品,而餐具都好有lady嘅感覺Tea set 有六款甜品,包括抺茶芝士蛋糕、自選雪糕、紅豆丸子、水果、茶大福同雜菜芝士三文治,雪糕上仲有金箔㗎!係咁大個女第一次食金箔,覺得好矜貴啊我最愛就係菜大福,除左好煙un之外,裡面仲有混入茶葉嘅內餡,充滿茶香個人認為牛奶雪糕味道偏甜,但好軟滑另外呢款tea set 會包兩杯飲品,我地叫左一杯凍抺茶拿鐵,呢杯飲品好出色,因為綠菜味十足,口感好滑,仲有紅豆係裡面而另一杯係熱生薑蜂蜜,飲落似柚子味,好清香週末能夠享受咁悠閒嘅下午茶真係好難得,甜品質素有保證,而且環境又靚,服

店內擺咗好多蜜瓜甜品嘅裝飾,好吸引人

日式雜錦輕食

個人認為牛奶雪糕味道偏甜,但好軟滑

,口感好滑,仲有紅豆係裡面

抹茶拿鐵

而另一杯係熱生薑蜂蜜,飲落似柚子味,好清香

生薑蜂蜜

週末能夠享受咁悠閒嘅下午茶真係好難得,甜品質素有保證,而且環境又靚,服務態度亦幾好,地點又好方便,我推薦俾想食甜品嘅朋友
2018-09-09
下午茶