2018-09-19 1483 瀏覽
星期五呀,梗係要出銅鑼灣蒲下。樓下買衫勁正,買夠咪去樓上醫肚,pasta最啱我,仲要有pastaholic,craze for pasta~一嚟就嗌左兩個意粉。一個係海蝦牛油果羅勒忌廉意粉,另一個係溫泉蛋蒜香蘑菇鮮製意粉。海蝦牛油果嗰款意粉係圓意粉,蘑菇嗰款係扁意粉。兩款意粉都咁彈牙。海蝦牛油果嘅香草味濃郁,啖啖香草,鐘意香草嘅人唔可以錯過。但個人喜好就鐘意溫泉蛋蒜香蘑菇呢款多啲。將溫泉蛋同意粉撈勻,令每一啖意粉都充滿蛋香 🤤😋 其他餸料即刻只可以成為配角。兩個人,其中有個大胃王,淨係意粉點夠食呢?所以嗌多兩個小食。魷魚圈堅係少,寫明得三個圈,唔驚食唔晒會浪費。脆漿無苦味,神奇。沾埋個超級好味既他他醬仲好食。另一個「小食」魚柳就絕對唔小,係大大份 😂 兩大塊脆炸魚柳跟炸薯角,炸到金黃色,睇見已經流口水。魚柳外脆肉滑 😋 鐘意嘅話可以加啲茄汁或wasabi mayo一齊食。我太愛個他他醬,加左他他醬 😂 好好食呀~~ 如果有得賣他他醬,我會即刻買返枝。朋友飲Mango & Orange Juice,我無偷飲,所以唔知好唔好飲。不過我杯 Fresh fruit tea就好好飲,生果款式又多

海蝦牛油果嘅香草味濃郁,啖啖香草,鐘意香草嘅人唔可以錯過。

朋友飲Mango & Orange Juice,我無偷飲,所以唔知好唔好飲。不過我杯 Fresh fruit tea就好好飲,生果款式又多,有士多啤梨、奇異果、橙、蘋果... 😋 令到茶有更多果味,好fresh~

食飽又可以繼續shopping,好方便 😁
2018-09-14
  • 意式炸魷魚圈配他他汁