2024-03-22 36 瀏覽
上次食過申子居酒屋之後就念念不忘,佢哋嘅嘢食質素真係幾高,今日收工之後再同朋友一齊嚟食🤤•申子海膽和牛燒🐮侍應都係即場喺你面前用火槍炙燒和牛,再用日本蛋汁撈飯,然後將和牛片包住蛋飯,最後喺上面加上魚子醬海膽,咁就可以一次過將佢哋一齊食,牛肉入口即溶,配埋海膽同埋蛋汁撈飯真係一流🤩•海膽炒飯🍛一打開蓋已經聞到超香嘅海膽味,面頭放咗一嚿大海膽同埋鋪滿咗櫻花蝦同魚子,返入面仲有粒粒帶子,每一粒飯都炒到金黃色,令人忍唔住一啖接一啖🤤•軟芝士黑豚卷🐷一嚟到就覺得有啲邪惡,豚肉入面包住軟芝士,豚肉燒得香脆,芝士軟滑香濃,食落口感豐富•黑松露芝士雞肉雜坎🍲呢個其實有啲似西式嘅黑松露雞肉芝士risotto,黑松露味都幾出,喺居酒屋食到risotto覺得幾特別~

•申子海膽和牛燒🐮

•海膽炒飯🍛