2021-01-19 921 瀏覽
今日同朋友第一次嚟西營盤想食甜品但係結果令人大失所望。首先我同朋友一入嚟完全冇人招呼,我明白人細咖啡店應該冇呢一種文化,但係員工好似當我哋唔存在咁樣要我哋自己入嚟照顧自己咁。例如飲水都要自己搵杯同埋水樽,食蛋糕嘅時候都要自己行去攞叉。仲要係員工本身根本冇嘢做但係要求我哋自己去做呢啲嘢。然後員工仲要特登叫我地自己抌啲紙巾,喺其他餐廳都從來唔會叫我哋咁樣做,而且態度非常冇禮貌。此外食物價錢同應有嘅水準根本唔成正比,我同朋友嗌左兩個戚風蛋糕但係感覺完全好似平時食開嘅海綿蛋糕咁,加上差劣嘅服務態度令我覺得根本唔值呢個價錢。我認為好多cafe就算喺疫情之下都唔會要求客人自己去做所有野,可能因為小店問題而唔能夠咁做,但係當時我係見到員工根本得閒到可以出嚟坐特登唔顧及客人嘅需要,所以根本唔可以用疫情呢個藉口去要求客人自己抌紙巾拎餐具同埋拎水。我去過有啲餐廳的確有自助嘅形式但係佢比嘅價錢同埋環境質素絕對比呢間餐廳好好多。基於以上原因我同朋友都唔會再推介亦都唔會再幫襯呢間cafe
今日同朋友第一次嚟西營盤想食甜品但係結果令人大失所望。
基於以上原因我同朋友都唔會再推介亦都唔會再幫襯呢間cafe