2016-09-30 2983 瀏覽
9月中係我同老公結婚11週年紀念, 老公訂咗呢間餐廳同我去試~原本佢想試巨型牛扒的, 但我地都覺得食唔晒, 所以就叫咗呢個二人餐~呢個餐有肉眼扒又有意粉, 價錢又唔係貴, 所以就決定試呢個~首先嚟個餐前麵包, 好香, 真係唔錯~然後嚟個黑松露湯, 我就唔鍾意任何菌類的, 但老公就對黑松露情有獨鍾, 佢話好好味, 但如果再濃D就好了 (我覺得只係因為我老公太愛黑松露, 所以先覺得要再濃D, 其實一上枱我就已經聞到濃濃嘅黑松露味)跟住就係沙律, 係呢度不得不讚佢地嘅service!!  (我知我太麻煩, 太多野唔鍾意食) 老公代我問侍應沙律個source 可唔可以分開上, 然後解釋話我唔食沙律醬, 侍應即走入廚房問, 然後話個source係黑醋整嘅汁, 我話我都唔食的, 佢就話可以同廚房講我果份唔落個source, 然後又問清楚我蟹肉個D沙律醬會唔會都唔要, 我話係, 佢就即刻走去同廚房講叫廚師整過D冇沙律醬嘅蟹肉俾我~  好貼心!!!芒果好甜, 同個蟹肉&沙律菜都好夾, 加咗呢份貼心, 令到我食得好開心!!再嚟係肉眼扒~  個扒好juicy!  好好味! 個燒汁其實好味的, 不過用嚟配薯

首先嚟個餐前麵包, 好香, 真係唔錯~
香草味嘅餐前麵包
黑松露野菌忌廉湯
香芒蟹肉田園沙律
再嚟係肉眼扒~  個扒好juicy!  好好味! 個燒汁其實好味的, 不過用嚟配薯蓉食會比配牛扒食更好味(個人認為), 塊扒用少少海鹽點綴一下, 就已經好夠, 好好味~
烤特級新西蘭肉眼配紅酒燒汁
食完埋肉眼, 其實已經好飽!!  跟住仲有個香草大蝦意粉~ 隻大蝦好好味, 個意粉軟更亦適中, 個汁都好好味, 只係太飽, 真係食唔晒~  略賺D菇真係多咗D~
香草大蝦忌廉汁意粉
食完晒前菜、主菜, 跟住就係甜品~  老公係訂位時已order咗個心太軟, 兼要求寫埋字~  隻碟真係畫得好有心機, 好靚!!  個心太軟亦好好味!!
朱古力心太軟
跟餐亦有個甜品, 是日甜品係chocolate brownies, 同樣地, 隻碟畫得好靚, brownies亦好好味!  最重要唔太甜!!  令到飽到飛起嘅我都忍唔住要食晒成件brownies!
Brownies
(兩隻碟嘅畫都唔同樣ga!!)
Brownies
總括, 成餐飯我食得好開心, 亦非常滿意!  侍應好有禮貌, 亦好好service!  價錢合理, 食物質素都唔錯, 下次會再嚟挑戰個巨型牛扒!!!  ^_^
食物好味, 不過仲有進步空間~  Service 真係好好, 請保持!!!
2016-09-20
紀念日