2023-03-22 181 瀏覽
A Fresh Taste of Seafood | Mr. Crab by The Captain's House (Wan Chai)星期日晚喺灣仔終於一嚐聞名已久嘅Mr. Crab by The Captain’s House,第一次去試緊係要試吓佢最出名嘅Seafood Combo😍 多年前喺美國讀書嗰陣有同朋友去The Crab Pot Seattle,西雅圖以海鮮聞名,所以我都跟班外國朋友去食。當時覺得好新奇,一堆堆海鮮咁上枱,勁好玩又好食!今晚喺Mr. Crab終於可以回味美國西岸的味道☺️ 晚市套餐🍽人均:$400-$500🕰時間:19:00 (weekend night) (⭕️walk in) 🍽Set For Two $789🍽Dinner for 2 依個set幾抵食,可以揀Seafood Combo或三文魚牛羊等main course。我揀咗seafood combo,3種海鮮就揀咗小龍蝦🦞小墨魚仔🦑藍青口,醬汁就揀咗招牌Mr.Crab Cajun Sauce(Spicy),可以揀辣度,我哋揀小辣,醬汁勁惹味,有種沙嗲汁嘅味道,配新鮮海鮮一流😋個combo上盤時店

晚市套餐
🍽人均:$400-$500

🍽Set For Two $789🍽
Dinner for 2 依個set幾抵食,可以揀Seafood Combo或三文魚牛羊等main course。我揀咗seafood combo,3種海鮮就揀咗小龍蝦🦞小墨魚仔🦑藍青口,醬汁就揀咗招牌Mr.Crab Cajun Sauce(Spicy),可以揀辣度,我哋揀小辣,醬汁勁惹味,有種沙嗲汁嘅味道,配新鮮海鮮一流😋個combo上盤時店員會先係食客面前shake個海鮮袋,好新鮮嘅體驗🥳仲會問食客需唔需要拎定電話打卡,大家如果第一次去一次要叫seafood combo試吓!

🫕餐湯有🦞龍蝦湯同黑松露野菌忌廉湯揀,我哋當然係揀龍蝦湯啦😍冇揀錯好好飲,個餐包上仲鋪滿parsley,好香口。

🦀前盤方面,我哋選擇加$10揀路易斯安那蟹餅,大推薦!裡面真係好多蟹肉,一啲都冇偷工減料👍🏻

🍝意粉/飯方面,我哋就揀咗新英格蘭白酒海蜆扁意粉,白酒味真心唔太出,seasoning稍微調整會更好,但整體都好食,特別要讚隻隻蜆都好大隻,唔太似一般香港平時食嘅細蜆。

🍷dinner set仲包括2杯紅/白/啤酒等飲料,我哋揀咗1杯紅1杯白🙋🏻‍♀️

Bible rating: 9/10

地址:灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖