餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2020-07-03 51 瀏覽
今日去K11商場買野,買完就順便係尖沙咀食埋野先返屋企,openrice揾下附近有咩好食,發現原來隔兩條街就有一間又有雞煲又有烤魚既樓上店,叫小魚兒!真係好耐無食過烤魚喇,決定一於去試下。營業時間係12:00-22:15地點方便,好易搵,仲有大大個招牌!上去個條樓梯都有特色設計,係牆有吾少畫作。樓梯又佈置左好多「小魚兒」仲有麻辣大師四隻大字可惜我老婆唔太食得辣🙈店內地方簡約,坐位多數4人枱為主。我同老婆早收工,可能早食啦,上到去未係太多人,店員安排我地坐窗邊4人枱!地方大d,食都食得開心啲!不過7點令就開始多人,要食既話book定枱穩陣啲!落單就有QR CODE,不過都有實體單俾大家睇。食物種類都吾少,甜品、飲品、小食同小炒都有。我地點左老壇酸菜豆花江團魚。勁大條,好吸晴!食落去江團魚既骨唔多,肉比較硬身,岩晒我食,仲有條魚都吾細,三人都應該夠食。主食配菜都有吾少,包括青瓜,紫洋蔥,豆腐,寛粉等等。感覺上質素同之前港人鐘意北上食既馳名酸菜魚有得比,咁就緊係留係香港食啦,省車錢同時間之餘又安全啲!我哋仲叫左好多配料,包括圓薯粉、烏冬、豆卜同娃娃菜原來分量好多,有啲後悔,睇黎減肥計劃又失敗

營業時間係12:00-22:15

地點方便,好易搵,仲有大大個招牌!

上去個條樓梯都有特色設計,係牆有吾少畫作。
樓梯又佈置左好多「小魚兒」
仲有麻辣大師四隻大字

可惜我老婆唔太食得辣🙈

不過7點令就開始多人,要食既話book定枱穩陣啲!

我地點左老壇酸菜豆花江團魚。
酸菜江團魚

勁大條,好吸晴!

我哋仲叫左好多配料,包括圓薯粉、烏冬、豆卜同娃娃菜

原來分量好多,有啲後悔,睇黎減肥計劃又失敗了

不過食物質素高,烏冬勁彈牙,薯粉又好彈牙,配合埋酸菜魚既汁,真係唔錯

燒菠蘿

另外仲叫左焦糖燒菠蘿中和一下,好好食,多汁,超甜,上面仲有一層焦糖,擺碟又靚,如果再多幾件食就好啦。
龍鳳檸樂

加埋杯龍鳳可樂,超爽!
原來咸檸檬加檸檬就係龍鳳可樂,長知識了

小魚兒大多數食物份量都好夠,如果你真係吾大食的話,好多食物都夠三個人食,所以大家諗清楚先好叫,唔好眼闊肚窄啊!
圓薯粉食落去真係幾好食,有咬口又彈牙,推介俾左大家一試,仲有燒菠蘿一定要點。如果你食到麻辣,好多菜色都可以加麻加辣,但食唔到辣既朋友都可以揀不辣
2020-06-29
酸菜江團魚