2020-01-08 62 瀏覽
高質船麵!同埋可以令人食飽既船麵!平時食開既船面都好細碗,完全唔飽,但呢到既面比得好足,就算唔叫小食都可以食得飽!我地六點幾左右到,人不多,唔洗等位。一人叫左一碗面,一份炸蝦餅,一份泰式鳳爪。面既湯底係冬蔭公湯,好出色,好正宗,最意想不到既係佢會比埋配料,有一隻蝦,一隻青口,一條蟹柳,一條秋葵,仲有好多菇,加埋D肥牛同金邊粉,十足十一個火鍋,抵哂!同埋每樣野都好新鮮,蝦仲要係未摵殻個種。個面都幾有口感,吸哂碗湯既精華。如果大家食唔到辣,但又想食冬蔭公,建議可以叫小辣,小辣完真係入到口。炸蝦餅啖啖蝦肉,好有滿足感。旁邊仲擺左炸蝦片,好香好脆。泰式鳳爪酸酸辣辣,好開胃,好適合做前菜。食完餐飯功滿足,超級飽,又好味,推介比中意食泰國菜既你地!
泰式鳳爪
肥牛冬蔭公金邊粉