餐廳: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
記得好耐之前已經有留意到The Point 既龍蝦pizza☺️食辣肉腸、芝士、海鮮pizza呢類就多,龍蝦pizza係香港真係未試過!食pizza加埋龍蝦,成個感覺奢華左好多🙈今次專登就係為左呢個龍蝦pizza而黎!見到佢仲有龍蝦套餐,三百幾蚊就包前菜同埋兩款龍蝦既主菜!諗都冇諗就揀左佢🥰另外呢度除左龍蝦pizza之外,其他pizza都好有特色,好似有卡邦拿pizza、藍芝士鴨胸pizza等等,仲有唔同既意粉、意大利飯,呢度既甜品都好唔錯。覺得同朋友聚餐既話,呢間都真係一個唔錯既選擇👍1⃣️Lobster Set($388) 👉龍蝦湯 淨係睇碗湯既顏色已經知道飲落會好香濃😌飲落有龍蝦鮮味,加上索滿湯汁既切片法包,配上啲小龍蝦肉,正。  👉迷你凱撒沙律(加挪威煙三文魚+$18) 普通既凱撒沙律,三文魚幾大片,沙律新鮮,而且好既係唔會好多醬汁,食落比較清爽。  👉原隻火焰焗釀龍蝦披薩成餐既重頭戲🤩成隻龍蝦頭擺左係個pizza中間,之後店員仲會係你面前倒啲火落個龍蝦到,進行呢個點火儀式🔥望到都嘩出聲😲pizza食到龍蝦肉,仲有啲芝士、車厘茄、龍蝦汁,好好味😋呢度既pizza係即叫即焗,用佢地既火

1⃣️Lobster Set($388)
👉龍蝦湯

龍蝦湯

👉迷你凱撒沙律(加挪威煙三文魚+$18)

原隻火焰焗釀龍蝦披薩

👉原隻火焰焗釀龍蝦披薩
成餐既重頭戲🤩成隻龍蝦頭擺左係個pizza中間,之後店員仲會係你面前倒啲火落個龍蝦到,進行呢個點火儀式🔥望到都嘩出聲😲pizza食到龍蝦肉,仲有啲芝士、車厘茄、龍蝦汁,好好味😋呢度既pizza係即叫即焗,用佢地既火山石窯烤焗,批底係薄批,批邊幾脆😙

👉龍蝦芝士焗通粉
龍蝦芝士焗通粉
係香港好少食到Mac N Cheese~呢度既仲係龍蝦版既添🤤通粉中間有大大個龍蝦鉗,啱啱焗出黎已經聞到好香芝士味🧀️芝士拉到絲,通粉索滿芝士既香味同埋龍蝦汁既鮮味,仲食到拆左出黎既龍蝦肉,好正。

👉朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕(+$48)
朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕
Brownie係即刻焗既,所以都要等一陣,焗好出黎好正,熱熱地既brownie朱古力味超濃,質感唔會太過實,香蕉都焗到淋淋地,甜味更加突出,配埋面頭凍既雪糕食,一凍一熱,絕對係一個出色既甜品🍫

2⃣️明太子軟殼蟹披薩($172)
明太子軟殼蟹披薩
佢有明太子醬、蝦肉、炸軟殼蟹、櫻花蝦,軟殼蟹炸得好脆,而且都幾大件,明太子若隱若現既鹹香加埋蝦肉、軟殼蟹,成個配搭都唔錯!

3⃣️Executive Lunch($138)
👉南瓜湯
呢個南瓜湯飲得出勁足料😳南瓜湯有一定既稠度,而且味道一啲都唔假。

👉石板美國牛肩扒配炸薯條(+$48)
石板美國牛肩扒配炸薯條
牛肉好juicy,啱啱上,切出黎既時候係帶粉紅色好靚,熟度啱曬我心意😍配上海鹽、燒汁、黑松露牛油,鍾意點食都得。薯條炸得夠脆,而且唔會食落好油。

👉忌廉泡芙
 正常質素,冇乜特別

👉菠蘿梳打
 幾fresh幾好飲,酸酸甜甜。而且唔洗加錢就有呢款特飲飲,都幾好
龍蝦湯
原隻火焰焗釀龍蝦披薩