2019-02-17 1406 瀏覽
早排多野做到傻,連出去覓食既時間都少左好多終於挨到有長假放,今日就約埋朋友行街食飯happy下先我地個日想食日本野,記得呢度既質素唔錯,所以就決定係到開餐先再去血拼環境依舊日系,而meun則有所不同,加入左“黑食”系列,有七款加入左黑色食材元素既菜式,睇落都幾吸引啵,我地都貪得意order左其中一款黎trytry朋友係健康大使,所以我地先黎一碟“麻醬蕃茄豆腐沙律”做個前菜清一清跟住就直入刺身環節,要左份“赤貝”同“梭子魚(時令)”赤貝鮮甜爽口,而梭子魚肉厚嫩甜跟住要左一客大熱既“焱丸號壽司”一客有齊海膽、拖羅蓉、三文魚籽、蟹肉、蛋絲同魷魚沙律等材料,確係豐盛又滋味然後就到戲肉既磯燒環節啦先要左一份飽滿無沙又鮮味既“白蛤(白蜆)”之後我地再揀左兩款口味既帆立貝,分別係海膽同三文魚籽,前者味道濃郁,後者鮮味十足之後黎埋個喺“黑”meun到揀既“黑天婦羅”,其實就係一客加左墨汁既雜錦天婦羅最後我地仲一人要左一杯冰凍暢快既“青蘋果颱風乳酸特飲”添
早排多野做到傻,連出去覓食既時間都少左好多
終於挨到有長假放,今日就約埋朋友行街食飯happy下先

跟住就直入刺身環節,要左份“赤貝”同“梭子魚(時令)”

赤貝鮮甜爽口,而梭子魚肉厚嫩甜

跟住要左一客大熱既“焱丸號壽司

然後就到戲肉既磯燒環節啦

先要左一份飽滿無沙又鮮味既“白蛤(白蜆)”

最後我地仲一人要左一杯冰凍暢快既“青蘋果颱風乳酸特飲”添