2016-05-01 680 瀏覽
朋友係邊爐怪, 適逢佢生日, 就約埋幾個朋友一齊同佢慶祝喇. 其中一個朋友都係雞煲邊爐怪, 佢就帶咗我地去尖沙咀山林道呢間雞煲火鍋試下.山林道出咗名多野食, 邊爐都好多選擇. 今次揀呢間除咗佢食物唔錯同價錢合理之外, 最重要係佢有得揀鴛鴦雞煲, 是關我地其中一員唔係好食得辣, 而生日個位就好鍾意食辣. 有得揀鴛鴦鍋, 就兩位都開心喇望落裝修簡潔乾淨, 閒日都唔少人幫襯, 無Book 位的話應該要等位. 我地叫咗鴛鴦雞煲, 又真係幾好味. 雞件炒得好香好入味, 唔會咬落去白雪雪, 個雞汁做得好好, 超多配料, 望落有芫茜, 八角, 洋蔥, 薑, 辣椒, 花椒等等等等, 食落味道好豐富而且好有層次, 真係做得好好! 呀, 仲有一樣驚喜係, 佢可以揀淨雞胸同雞脾, 我地叫例牌都係一邊$98, 幾抵食.打邊爐呢個環節我地就叫咗個海鮮拼盤, (唔記得影相), 個海鮮船好大隻, 份量好多, 全部都好新鮮, 尤其蟶子皇同花甲皇, 配我地個雞湯 and 龍蝦湯都好正!是晚食到飽一飽, 糖水都食唔到了~ 好滿足!

是晚食到飽一飽, 糖水都食唔到了~ 好滿足!
鴛鴦雞煲
2016-04-19