2016-07-01 866 瀏覽
日復一日的生活枯燥作為籠中鳥既香港人藝術 成為你與我生活既奢侈品來到ATUM是鬧市中一個小藝術廊呢個小小既空間一次只能為十多個客人服務提早預約is a must 安排座位後立刻點呢道最出名既 Improvisation $348/2由呢道不同既藝術家為你作畫首先,會一杯Welcome Drink 以Test tube 方式送上枱一口完成呢杯refreshing 既柚子汁酸酸甜甜既感覺 不但去掉正餐既油膩 更為即將帶來的藝術表演帶來 的一個 序選好 黑 白 灰 的畫布 藝術家開始自由發揮 用上不同味道既醬汁 朱古力 士多啤梨 芒果 椰子 紫薯 拉出一條又一條既線 和 圖形 之後 慢慢開始放上不同的配料 畫龍點睛 蜂蜜crunch 非常脆口 甜到入心一點甜再配上旁邊既紅桑子 酸酸甜甜的感覺 畫布上會分不同既area 作畫 用上柚子檸檬啫哩 (酸)彈牙既口感 再配上朱古力慕絲 (甜) 入口即溶 黑朱古力味 非常濃郁抹茶mochi (苦) ,煙煙韌韌,完成唔會痴牙菠蘿黑椒奶凍(辣), 辣味只有一點點 是以輕柔既方式去點綴整份甜品就好似在人生中我地以不同形式 形態 去體驗 人生既甜酸苦辣最後 來
日復一日的生活枯燥

提早預約is a must
安排座位後
由呢道不同既藝術家為你作畫
welcome drink
首先,會一杯Welcome Drink
以Test tube 方式送上枱

用上
柚子檸檬啫哩 (酸)彈牙既口感
再配上
朱古力慕絲 (甜) 入口即溶 黑朱古力味 非常濃郁
抹茶mochi (苦) ,煙煙韌韌,完成唔會痴牙
就好似在人生中我地以不同形式 形態 去體驗 人生既甜酸苦辣
最後 來到高潮既位置
以菠蘿同竹炭朱古力醬 加入液態淡中 在剛剛的藝術品上 佈上一層煙霧
成為雪葩
improvisation