餐廳: Dim Sum Library
資訊:

2021-07-15 2149 瀏覽
Dim Sum Library (金鐘)📍金鐘金鐘道88號太古廣場1樓124號舖餐牌上高有返埋八類 -廚師推介-點心-腸粉-精選-蔬菜-粉面飯-素食-甜品今次我哋食嘅主要係點心類同腸粉類同粉面1. 中國茶有烏龍、龍井 、普洱 、香片、菊花唔鍾意飲中國茶都可以飲西式嘅mocktail 同Cocktail2.胡淑海皇灌湯餃 $88 一粒製作需時30分鐘紅紅湯底,估計係蕃茄嘅湯底個皮唔算太厚剛剛好 中間有一大舊免治豬肉之類既東西再加少少冬菇3.黑蒜燒賣$ 68 4粒 燒賣 有分 綠色皮同黃色皮 每個燒賣上都有十幾粒蟹子燒賣咬開一半身上都有好多黑蒜燒賣頂頂有一隻原隻蝦4.香蔥黑毛豬腸粉 $88個皮幾滑加d豉油甜甜地 有別於同平時酒樓的黑毛豬亦即係叉燒每一啖食落去都有好多叉燒算是值回票價的一味菜5.上海燻蛋擔擔麵 $108隻雞蛋就食唔出係燻出黎🤣湯比較少 但比較濃好多麻醬 花生醬 麻麻辣辣似撈面多d但好野味唔講以為食緊日式拉面!幾特別!讚#必食推介餐廳環境方面兩人枱比較細金鐘地段可能比較貴租🤣估唔到餐廳環境方便比較嘈燈光比較幽暗中式菜方面餐廳竟然有Cocktail同Mocktail飲中日西合璧得
Dim Sum Library (金鐘)
📍金鐘金鐘道88號太古廣場1樓124號舖

-素食
-甜品

今次我哋食嘅主要係點心類同腸粉類同粉面

1. 中國茶
有烏龍、龍井 、普洱 、香片、菊花

2.胡淑海皇灌湯餃 $88 一粒
製作需時30分鐘
紅紅湯底,估計係蕃茄嘅湯底
個皮唔算太厚剛剛好

美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️️
環境指數:⭐️⭐️⭐.5
服務態度:⭐️⭐️⭐️️⭐
翻兜指數:⭐️⭐️⭐️
(滿分為 5⭐)

#全力食|#密密食|#情侶檔搵食|#小店推介|#餐廳推介
  • 黑松露蝦餃